Naslovnica

Algebra i Jutarnji odabrali dobitnike stipendije za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova

Odabrali smo dobitnike  stipendije za pohađanje programa Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Riječ je o nagradi Jutarnjeg i Algebre, koja predstavlja završetak akcije o EU fondovima "Mi smo uspjeli možete i vi", a predstavljena je na okruglom stolu '"Pitaj ministre sve o EU fondovima", koji se održao na Otvorenom učilištu Algebra u svibnju. Na istom događanju sudjelovali su među ostalim i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije te ministar poljoprivrede Tvrtko Jakovina. 

Stipendije za Algebrin program obrazovanja Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova ostvarili su Kristijan Čalić za projekt opremanja biološkog laboratorija za razvoj ekološkog pripravka za suzbijanje biljnih bolesti te Ivona Bakmaz za projekt društvenog poduzetništva u razvoju usluga posredovanja u zapošljavanju socijalno osjetljivih skupina, kojega je aplicirala zajedno s Biserkom Bakmaz.

EU-fondovi-okrugli_stol_008_web- Stipendija mi puno znači jer je to vjetar u leđa za start-up projekt koji želim pokrenuti, a ujedno i nadopuna mom dosadašnjem obrazovanju, kaže dobitnica stipendije Ivona Bakmaz iz Zagreba, prvostupnica ekonomije i poduzetništva, trenutačno pred dovršetkom magisterija.

Za Kristijana Čalića, tehničara za računovodstvo, stipendija je također izuzetno dragocijena.

- Ova stipendija će označiti otvaranje nove stranice u mom životu. Plan mi je otvoriti konzultantsku firmu, a vjerujem da ću kroz ovaj studij puno naučiti, rekao nam je Kristijan, koji se prije šest mjeseci vratio u Hrvatsku nakon dvogodišnjeg rada u Rusiji.

EU-fondovi-okrugli_stol_005_webZadatak nagradnog natječaja bio je osmisliti projektnu ideju na temu kako „povući“ bespovratna sredstva iz EU fondova za sektor malog i srednjeg poduzetništva. Jutarnji list i Algebra zaprimili su ukupno 50 prijava, od kojih se najveći dio odnosi na uvođenje inovativnih rješenja u proizvodnju ili razvoj inovativnih proizvoda ili usluga - čak 23 posto. Po tri projektne ideje zaprimljene su iz sektora turizma, obrazovanja i ruralnog razvoja. Također, dobili smo i zanimljive projektne ideje iz sektora energetike, društvenog poduzetništva, zdravstvenih usluga i IT-a.

- Iza projektnih ideja bio je uložen znatni trud budući da većina predstavlja mini-projekte s potencijalom za daljnju razradu i apliciranje na natječaje EU fondova, izjavio je Mislav Balković, ravnatelj Otvorenog učilišta Algebra i član komisije za ocjenjivanje projektnih ideja.

Prema riječima drugog člana ocjenjivačke komisija Maria Protulipca, predavača u Algebri i direktora Sektora društveno-ekonomskog razvoja u WYG savjetovanje d.o.o, na natječaju je zaprimljen i jedan izuzetno zanimljiv projekt kojim je predviđeno uvođenje bio-dizelskog procesora za potrebe grijanja jedne osnovne škole, kojemu je glavna sirovina iskorišteno jestivo ulje.

- Projekt je višestruko koristan i edukativan, jer u aktivnosti uključuje i učenike, ali ne ulazi izravno u sektor poduzetništva. Iako je dobar kandidat za „povlačenje“ sredstava iz EU fondova, zbog toga nije mogao ući u konkurenciju za osvajanje nagrade, objasnio je  Mario Protulipac.

Veselimo se novim terminima i polaznicima Algebrinog programa obrazovanja Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fonodova

https://www.youtube.com/watch?v=U8xJ5bMUMUI

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.