Image for Algebra LAB
Naslovnica

Algebra LAB

Nalazimo se u povijesnom sveučilišnom kampusu u središtu Zagreba koji je smješten u glavnoj ulici (Ilici) koja povezuje središnji gradski trg i zapadni stambeni i poslovni dio Zagreba. Dobro smo, s nekoliko tramvajskih linija, povezani s drugim dijelovima grada i imamo javnu garažu i parkiralište unutar kampusa za studente i nastavnike koji koriste automobile.

PODATKOVNA ZNANOST

Stručnost naših istraživača uključuje širok raspon metoda, tehnologija i provedenih projekata koji se odnose na podatkovnu znanost i na podacima utemeljeno gospodarstvo (engl. Data Economy). Unutar ovog područja naši istraživači su proveli brojne istraživačke projekte uključujući sustave za upravljanje iskustvom i zadržavanjem klijenata (engl. churn management), sustave koji se bave razumijevanjem životnog vijeka i vrijednosti kupaca, sustave za financijski i operativni nadzor poslovanja i raspodjelu troškova kao i napredne vizualizacije i osmišljavanje arhitektura za primjenu napredne analitike (engl. big data). Područja/industrije koje su fokus naših trenutnih istraživanja uključuju analize tržišta rada, implementaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, podršku nacionalnim statističkim zavodima (širenje baze podataka, napredne vizualizacije i scenarije monetizacije podataka), pri čemu obuhvat klijenta uključuje domaće i međunarodne klijente te vlade i vladine institucije. Nedavna postignuća našeg tima uključuju pobjednički projekt na EU Big Data Hackathon natjecanju u organizaciji Eurostata i Europske komisije u partnerstvu sa tvrtkom IN2 (svibanj 2017.), u sklopu kojeg su naši nastavnici izradili sustav za praćenje i predikciju kretanja potreba za znanjima i vještinama na EU tržištu rada, temeljem Eurostat baze podataka.

Trenutno razvijamo prvi cjelovit sustav koji objedinjuje geolokacijske telco podatke i podatke sustava fiskalizacije u svrhu boljeg razumijevanja ponašanja turista te prilagođavanja njihovim potrebama u suradnji s tvrtkama Combis/ Apis-IT/THT i Državnim zavodom za statistiku (predstavljeno u rujnu 2017.). Uz to surađujemo s tvrtkom ABG Nielsen na izradi proizvoda kojim klijenti te tvrtke mogu izvoditi razne analize kroz interaktivni alat prilagođen njihovim potrebama (predstavljen u listopadu 2017.).

DIGITALNI OBRRAZVNI SADRŽAJ

Unutar ovog područja naši istraživači/stručnjaci su implementirali brojna istraživanja i proveli projekte u projektiranju i proizvodnji digitalnih obrazovnih sadržaja i sustava procjenjivanja znanja za različite svrhe, uključujući sadržaj koji podržava formalni obrazovni program osnovnih škola, sadržaj za obrazovanje odraslih, programe korporativnog osposobljavanja i digitalni sadržaj za akreditirane online studijske programe. Naši klijenti na ovom području su brojne organizacije, tvrtke, sveučilišta i državne institucije. Kao poseban podatkovni proizvod, u rujnu 2017. predstavljen je sustav interaktivne vizualizacije rezultata anketa kao podrške osiguravanju sustava kvalitete u sustavu obrazovanja.

ANALITIČKI ALATI I STRATEGIJE RAZVOJA TRŽIŠTA RADA I OBRAZOVANJA

Naši istraživači su aktivno uključeni u brojne aktivnosti i projekte u kojima razvijamo strateške dokumente vezane za tržište rada i obrazovanja kao i meta-modele podataka o tržištu rada unutar analitičkih sustava (npr. sektorskih profila, alata za podršku razvoju politika temeljenih na dokazima i slično). Kao ustanova, samostalni konzultanti ili članovi projektnih timova naši su stručnjaci sudjelovali na razvojnim projektima u ovom području u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i drugdje, a aktivno surađuju i s tijelima Europske unije gdje svojim znanjem doprinose razvoju ovih područja.

UPRAVLJANJE ZNANJEM

Unutar ovog područja naši istraživači/stručnjaci implementirali su brojne istraživačke projekte razvoja nacionalnih kvalifikacijskih okvira koji uključuju modeliranje, vođenje i upravljanje nacionalnim kvalifikacijskim okvirima priznavanje neformalnog i formalnog učenja te modele IT sustava za potporu nacionalnim kvalifikacijskim okvirima. Navedeni projekti bili su implementirani za domaće i međunarodne klijente, uključujući različite nacionalne države i međunarodne organizacije.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.