Ono što će nam 11. zagrebački WordPress Meetup donijeti su teme poput upoznavanja sa WordPress-om kako bi sudionici naučili o samom programu ili upotrebe WordPress-a u poslovne svrhe. Biti će govora i o plug in-ovima jer su oni izrazito korisni, a gotovo svakodnevno si postavljamo pitanja koji odabrati, vrijedi li isprobati novi i koji je uopće najprikladniji za potrebe korisnika.

Koliko dobro poznajete WordPress?

Prvo predavanje održat će Tomislav Negulić iz CARNeta i predstavit kako naučiti sve što nas zanima o WordPressu oslanjajući se na online tečajeve koji tome služe, a pritom će u prvom planu biti prilika da se to napravi za ovdašnje korisnike.
Može li se organizirati online tečaj u Hrvatskoj koji bi u zajedničkoj pripremi CARNeta i domaće WordPress zajednice bio besplatan za sve zainteresirane?
Uz edukacijski sadržaj svakako će biti vremena i za pitanja i odgovore.

Treba vam odličan plugin?

U Zagreb će u prvoaprilskom terminu doći Goran Jakovljević, gost iz Banjaluke, koji će na neozbiljni datum predstaviti sasvim ozbiljni posao dodavanja novog ‘plugina’ na WordPress repozitorij iz mjeseca u mjesec. Goran je trenutno ‘freelancer’ koji već godinama voli WordPress, voli i pomagati drugima koji se njime služe, a predstaviti će i svoj projekt “Plugin a month“.

WordPress kao neizostavan alat u poslovanju

Dolazeći 11. zagrebački Meetup približit će nam i oslanjanje na WordPress za posao kojim se bavimo. Marko Hrnjak, voditelj marketinga Otvorenog učilišta Algebra, otkrit će kako se Algebra grupa služi WordPressom, koji im je pri ruci za sve njihove internetske stranice unutar grupacije (Računarstvo, Multimedija, Digitalni marketing, Otvoreno Učilište Algebra).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marko Hrnjak, certified Google trainer

Predavanje će posebnu pozornost usmjeriti na marketing, opisujući kako se odvija komunikacija Gravity Formsa s Algebrinim poslovnim sustavom (na .NET platformi) i kako integracija koja se time ostvaruje pomaže u promociji proizvoda, bilo da je riječ o segmentaciji korisnika, remarketingu ili sličnom području.

O WordPressu u svojem poslu pričat će i Marin Glibić, suosnivač zagrebačke softverske developerske tvrtke Enterwell koji će govoriti o tome kako se odvija posao u Windowsima, kojima se služe u Enterwellu.

Ukoliko su vas zainteresirale teme ovogodišnjeg WordPress Meetup-a prijavite se i osigurajte svoj dolazak. Prijavu je moguće izvršiti na stranici 11. zagrebačkog WordPress Meetupa – požurite i prijavite se dok ima mjesta jer ulaz je slobodan.