Image for Algebrina Međunarodna zimska škola 2021.
Naslovnica

Algebrina Međunarodna zimska škola 2021.

Četvrtu godinu zaredom, siječanj na Algebri obilježen je održavanjem Međunarodne zimske škole u trajanju od 11. do 29. siječnja. Studenti sa svih krajeva svijeta virtualno su se pridružili Algebrinu kampusu i pohađali online nastavu iz kolegija Digital Marketing i Cyber Security pod vodstvom predavača Vanje Šebeka i Roberta Petrunića. Ove je godine prva generacija stranih studenata dobila priliku odslušati kolegij Croatian Language and Culture gdje smo, pod budnim okom naše Petre Cuculić, otkrili prave kroatofile!

U sklopu Zimske škole organizirali smo šest virtualnih posjeta partnerskim kompanijama gdje su studenti imali mogućnost upoznati vodeće hrvatske poslodavce iz područja digitalnog marketinga i kibernetičke sigurnosti. Vrhunski stručnjaci iz tvrtki Infigo IS, Diverto, Span, Q Agency, A1 Hrvatska i Digital Talents preuzeli su ulogu gostujućih predavača i predstavili nam svoj poslovni profil, područja stručnosti i korporativnu kulturu. Naši su studenti aktivno sudjelovali u panel raspravama i dobili jedinstven presjek radne svakodnevice u poslovnoj grani kojoj se pripremaju priključiti. Virtualni susreti završili su na obostrano zadovoljstvo te se veselimo ostvarivanju daljnje suradnje između poslodavaca i naše Zimske škole!

Zahvaljujući predanosti predavača i entuzijazmu naših polaznika, ove smo godine umrežili digitalnu ekipu čija je povezanost prerasla optičku vezu koja ih je spojila.

Kako su naši studenti doživjeli Algebrinu zimsku školu, pročitajte u nastavku:

Mislim da je u ovim neobičnim vremenima važno stalno se informirati o novim tehnologijama, a Algebrina Međunarodna škola je pravo mjesto za pronalaženje pravih smjernica u digitalnom svijetu. Upisala sam kolegij Digital Marketing i premašio je moja očekivanja!
Ne samo da sam naučila sve o onome što se krije iza pojmova digitalno oglašavanje, Google Ads i društvene mreže, nego sam naučila i kako kritički i analitički razmišljati o istome.

Nadalje, tečaj hrvatskoga bio je doista koristan za učenje o jeziku, ali i o kulturi.
Hrvatska glazba mi je postala veoma intrigantna!

Također, bilo je zabavno dijeliti ovo iskustvo s drugim studentima iz cijelog svijeta.
Tko bi pomislio da ću razmjenjivati (osnovne) fraze na hrvatskom s djevojkom iz Indije?

Iako smo imali virtualnu nastavu, nisam primijetila nikakve razlike u odnosu na normalan razred. Dapače, osjećala sam se u potpunosti angažirano zahvaljujući našim fantastičnim profesorima! Zamislite kako bi tek bilo da smo predavanja na Međunarodnoj zimskoj školi imali priliku pohađati uživo!

Hvala!!

- Federica, Italija

Kolegij Croatian Language and Culture odveo me na virtualno putovanje Hrvatskom. Predavanja su bila interaktivna i veoma zanimljiva! Petrine prezentacije bile su istovremeno dinamične i informativne.

Bila sam oduševljena kolegijem Cyber Security, profesor Robert me je uvijek iznova uspio zapanjiti primjenama kibernetičke sigurnosti za koje prije nisam znala da su moguće!

Najbolji dio kolegija bili su virtualni posjeti partnerskim kompanijama koji su premostili jaz između praktičnog znanja i teorije zahvaljujući prikazu stvarnih scenarija. Kolegij Cyber Security u velikoj je mjeri proširio moje znanje!

- Saumya, Indija

 

Sudjelovanje u kolegiju Cyber Security na Algebrinoj Međunarodnoj zimskoj školi pokazalo mi je koliko toga još uvijek NE znam! Profesor Robert je poput agenta CIA-e, a kolegij je odličan uvod u ‘zečju rupu’, kako bi se on izrazio.

- Eduardo, Meksiko

Pandemija je sve promijenila i bilo mi je krivo jer nisam mogla putovati i upoznati drugu zemlju, ali sada se osjećam toliko sretno jer sam odlučila pohađati zimsku školu na Algebri u online izdanju. Upisala sam kolegije Croatian Language and Culture i Digital Marketing u sklopu kojih sam toliko naučila i zabavljala se da bih zaboravila da se nalazim u svojoj kući na tih nekoliko sati.

Vanja i Petra su najbolji predavači, upotrebljavaju teorijske i praktične primjere u nastavi i uvijek su dostupni za svako pitanje. Izrazito sam zahvalna za sve što sam naučila.

Zahvaljujem Algebrinoj Zimskoj školi na toliko zabave i učenja!

- Adriana, Meksiko

U početku sam bio skeptičan u vezi s upisivanjem online nastave, ali čim smo započeli shvatio sam da će to biti sjajno putovanje, iako virtualno. Profesor Vanja Šebek, zajedno s ostalim međunarodnim studentima, učinio je ovaj trotjedni program digitalnog marketinga nezaboravnim iskustvom. Puno sam naučio od predavača kao i od svojih kolega studenata i stekao novi pogled na digitalni marketing.

Povezanost koju smo međusobno uspostavili tijekom ovog tečaja nešto je na što ću se osvrnuti s velikim osmijehom.

Hvala svima na ovom nevjerojatnom iskustvu Zimske škole!

- Lovro, Hrvatska

Želja nam je uputiti veliko hvala svim studentima koji su odabrali Algebrinu Međunarodnu zimsku školu i veselimo se nekim budućim susretima!

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.