Image for Algebrina nogometna momčad osvojila treće mjesto na 1. veleučilišnim igrama
Naslovnica

Algebrina nogometna momčad osvojila treće mjesto na 1. veleučilišnim igrama

Da nam na fakultetu ne manjka i dobrih sportaša, potvrdila je prošlog vikenda Algebrina nogometna momčad. Na futsal natjecanju devet veleučilišta, na 1. Veleučilišnim igrama, osvojila je treće mjesto. I ne samo to, titulu najboljeg golmana turnira također je zaslužio naš student 3. godine programskog inženjerstva, Igor Gradinščak.

Na natjecanju koje je održano na terenima zagrebačkog nogometnog centra Šalata, sudjelovalo je devet veleučilišta. Nakon prvog mjesta u skupini, Algebrini nogometaši u polufinalu su izgubili od momčadi Baltazar koja je na kraju i osvojila turnir, svladavši momčad Libertas. No, to ih nije obeshrabrilo da odigraju odličnu utakmicu za treće mjesto i svladaju ekipu TVZ-a. U neizvjesnom dvoboju u kojem su odlučivali penali posebno se istaknuo naš golman i kapetan momčadi Igor Gradinščak koji je s dva obranjena gola osigurao našoj ekipi pehar, a sebi titulu najboljeg golmana.

Na natjecanju su za momčad Visokog učilišta Algebra igrali Hrvoje Lovrić, Zlatko Brkić (2. godina sistemskog inž.), Igor Maraović (2. godina multimedijskog rač.), Kruno Starčević, (1. godina multimedijskog rač.), Daniel Prtenjača i Igor Gradinščak (3. godina programskog inž.), Nino Brcković iRenato Lulić (1. godina programskog inž.).

Kako izgledaju treninzi naših nogometaša koji svoju momčad nazivaju FutsAlgebra i kako su se uopće okupili upitali smo kapetana momčadi i najboljeg golmana natjecanja Igora Gradinščaka.

„Na moju i inicijativu još nekolicine kolega prošle sam godine okupio ekipu kako bismo sudjelovali na Sveučilišnom natjecanju u malom nogometu (Futsal). Nakon prve selekcije okupilo smo tridesetak studenata. Danas brojimo oko 15-ak igrača na koje naš fakultet može računati. Neki su odustali zbog ozbiljnosti pristupa treningu, a neki zbog nemogućnosti dolaska na treninge radi predavanja i vježbi. Naš fakultet ima nekoliko smjerova i puno grupa, stoga naći termin koji će svima odgovarati je nemoguća misija“, otkrio nam je Igor.

S nama je podijelio i tajnu uspjeha na prošlotjednom natjecanju. „Kako sam 15 godina u ovome sportu, odlučio sam pristupiti svemu na ozbiljan način. Treniramo od 10. mjeseca 2013. godine, dva puta tjedno u dvorani Megaton na Črnomercu. Dvorana je u blizini fakulteta tako da svatko može doći i prisustvovati treninzima. Vlasnici dvorane ujedno su i uspješni igrači malog nogometa koji su na moj prijedlog pristali trenirati ekipu. Matija Đulvat je osvajač prošlogodišnje 1. Hrvatske malonogometne lige, a danas igrač Futsal Dinama, a Mate Čuljak glavni trener istog kluba. Kako smo se prošle godine prvi put sastali i ekipa još nije bila upoznata s malim nogometom, naš uspjeh na prvom Sveučilišnom natjecanju nije bio briljantan. Ove godine ekipa se uhodala i stvari su krenule na bolje što potvrđuje i ovaj rezultat. Iz tog razloga očekujem puno bolju predstavu i rezultat naše ekipe na ovogodišnjem natjecanju sveučilišnih ekipa, koje počinje sredinom siječnja 2015 godine, ali i na Elektrijadi, natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta, na kojoj također planiramo sudjelovati.“

Ako mislite da možete pridonijeti svojim nogometnim umijećem našoj nogometnoj momčadi, pridružite im se na treningu, u suprotnom pozvani ste da ih bodrite s tribina na sljedećim natjecanjima. Do tada razmišljamo gdje ćemo na fakultetu izložiti nedavno osvojeni pehar i donosimo vam malo statistike s posljednjeg futsal natjecanja devet veleučilišta.

1. mjesto: Baltazar
2. mjesto: Libertas
3. mjesto: Visoko učilište Algebra
4. mjesto: TVZ
5. mjesto: Međimursko veleučilište Čakovec
6. mjesto: ZŠEM
7. mjesto: Veleučilište Velika Gorica
8. mjesto: RIT Croatia
9. mjesto: Zdravstveno veleučilište Zagreb.

Najbolji strijelac: Mario Rašić (Baltazar)
Najbolji golman: Igor Gradinščak (Algebra)
Najbolji igrač: Mislav Banek (Libertas)

Fotografije: NC Šalata, Mate Stipic Photography

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.