Image for Druga zimska škola – internet stvari: IOT sustav za praćenje pacijenata pomoću pametne narukvice
Naslovnica

Druga zimska škola – internet stvari: IOT sustav za praćenje pacijenata pomoću pametne narukvice

INTERNET STVARI: IOT SUSTAV ZA PRAĆENJE PACIJENATA POMOĆU PAMETNE NARUKVICE Drugu godinu zaredom uspješno je održana Algebrina zimska škola u sklopu koje su studenti upisani na diplomskim studijima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj imali priliku pohađati kolegij na temu Internet stvari u trajanju od 15. do 26. veljače.

Organiziran u sklopu projekta ALGEBRA (TIIT) – Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra, program Zimske škole okupio je studente s različitih visokoobrazovnih institucija i drugačijeg predznanja koji su proveli dva intenzivna tjedna u zajedničkom savladavanju novih znanja i stvaranju autonomnih IoT uređaja.

Pod stručnim vodstvom predavača Tomislava Ražova i Zvonimira Anića, studenti s Visokog Učilišta Algebre, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Filozofskog fakulteta i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te doktorandi s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku ovladali su cijelim razvojnim putem oblikovanja pametne narukvice od spajanja senzora i mikrokontrolera do vizualizacije podataka na mrežnoj stranici.

Hibridni oblik izvođenja nastave omogućio je studentima zaokruženo druženje, od virtualnih diskusija do grupnog obilaska Algebrinog kampusa uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Zahvaljujući predanosti predavača i entuzijazmu naših polaznika, Zimska škola rezultirala je  dogovorima o nekim budućim suradnjama i združenom projektiranju pametne opreme na bazi znanja stečenog na kolegiju Internet stvari.

Zahvaljujemo se svim studentima koji su odabrali Algebrinu zimsku školu Internet stvari i veselimo se još jednog generaciji koja uspješno implementira znanja stečena u sklopu naših programa.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o EU fondovima molimo potražite na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp