Svečanim otvorenjem sveučilišnog kampusa u Zagrebu, u srijedu 6.4.2022.godine obilježili smo i 24. obljetnicu djelovanja i postavili čvrste temelje za provedbu razvojne strategije koja do 2026. godine podrazumijeva gotovo 70 posto više upisanih studenata, njih 2.300, među kojima i 500 studenata iz inozemstva. U gotovo četvrt stoljeća postojanja Algebrine programe je završilo više od 150.000 pojedinaca, a novi, moderno uređen, multidisciplinarni prostor budućim generaci jama polaznika osigurat će najsuvremenije uvjete školovanja po međunarodnim standardima.

Algebra kao najveća i najbrže rastuća privatna obrazovna grupacija u Hrvatskoj, ujedno je i jedna od najvećih obrazovnih organizacija u ovom dijelu Europe prema broju studenata i polaznika obrazovnih programa.

Student Life

This is your time. Make the most of it.

We offer the best education in Information Technology year in, year out. A top college experience, however, is about much more than sitting in a classroom. We’ve prepared a myriad of extra-curricular activities to make absolutely sure that you’ll find something fun to do in your down time.


12.500 četvorna metra na 5 etaža najsuvremenije opremljenog edukacijskog prostora u regiji. Posjeti nas i otkrij zašto je baš Algebra najbolji izbor za tebe.

Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno, a nova mrežna oprema omogućit će strelovitu brzinu od 10Gbps. Jedna od zanimljivosti svakako je i vlastiti podatkovni centar imenom „Nimbus“, koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih mašina za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula. Algebrin podatkovni centar raspolaže s 1,62 THz CPU snage, 5TB memorije i oko 40TB diskovnog prostora, a čini ga 80 fizičkih poslužitelja. U sklopu poslužiteljske infrastrukture instalirano je i superračunalo Boston Super Server SMC 1029GQ-TRT koji se ponajviše koristi na studijima podatkovne znanosti, a server soba je opremljena UPS-om od 60 kVA i zasebnim sustavom za gašenje požara NOVEC.

Zgrada je opremljena agregatom koji se pali u slučaju nestanka struje te osigurava neprekinuti rad kritične infrastrukture, poslovnih i studentskih informacijskih sustava te održavanje nastave i pohranu podataka. Algebrin kampus je izgrađena u A+ energetskom razredu, a u sve nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranih materijala, a kako bi dodatno potaknuli „zeleni pristup“ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom.

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp