Image for Erasmus experience – Morana
Naslovnica

Erasmus experience – Morana

Odlazna mobilnost osoblja Visokog učilišta Algebra način je usavršavanja znanja i vještina za svakodnevne zadatke.

Morana Erdelja, koordinatorica za regrutaciju i upis međunarodnih studenata imala je zadovoljstvo sudjelovati u odlaznoj mobilnosti osoblja u Parizu, Francuska, u travnju 2022. godine tijekom svog posjeta našem cijenjenom partnerskom učilištu EPITA - School of Engineering and Computer Science.

EPITA, jedna od vodećih francuskih znanstvenih i tehničkih škola svoje studente osposobljava da postanu izvanredni inženjeri koji se mogu pohvaliti solidnom bazom znanstvenog znanja i najnaprednijim vještinama u digitalnom sektoru s jedinstvenim pedagoškim pristupom studiranju.

Svrha mobilnosti naše koordinatorice za regrutaciju i upis međunarodnih studenata je podijeliti najbolje prakse kada je u pitanju privlačenje i regrutiranje međunarodnih studenata na redovite studije, kao i na kraće programe.

Morana je imala priliku upoznati EPITA-in međunarodni tim: Nazimu Canda, direktoricu međunarodnih odnosa, Mariu Claru Hutter, koordinatorice za odlaznu mobilnost studenata (Europa) i koordinatoricu programa Erasmus+ i Juliena Zuinghedau, koordinatora za odlaznu mobilnost studenata (Azija, Afrika i Bliski istok) i podijeliti najbolje prakse i razmijeniti znanja u području internacionalizacije i odlazne mobilnosti kako studenata tako i nastavnog osoblja.

Četverodnevna mobilnost bila je dragocjeno iskustvo ne samo za Moranu kao za koordinatoricu za regrutaciju i upis međunarodnih studenata, već i za Međunarodni ured Visokog učilišta Algebra u cjelini zbog razmjene iskustva i znanja stečenog tijekom mobilnosti.

„Budući da nisam imala priliku sudjelovati u Erasmus+ mobilnosti tijekom sveučilišnog studija, bila sam uzbuđena što sam iskusila mobilnost osoblja te što sam imala priliku unaprijediti svoje postojeće znanje i vještine razmjenom najboljih praksi s kolegama iz EPITA-e.

Tajming je bio sjajan jer je EPITA bila domaćin njihovog “International Foruma” koji je namijenjen njihovim studentima da odaberu destinaciju odlazne mobilnosti. Vidjeti iz prve ruke kako naši partneri organiziraju svoj događaj za studentsku populaciju bilo je dragocjeno iskustvo jer je naš tim za međunarodnu suradnju bio usred pripreme vlastitog „International Week(end)“, cjelotjednog događaja posvećenog mogućnostima mobilnosti za naše studente koji uključuje online i offline aktivnosti kako bi se naglasila važnost i vrijednost provođenja semestra u inozemstvu tijekom studija.

Prilika još jednom posjetiti Pariz, ovoga puta u profesionalnom kapacitetu, bila je samo dodatna prednost iskustvu – tko bi odbio priliku uživati ​​u ukusnoj francuskoj kuhinji, posebno u macaronsima i suradnji sa kolegama partnerskog učilišta. 😊

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.