fbpx
Image for Erasmus+ UX Bottcamp report by Predrag Šuka
Naslovnica

Erasmus+ UX Bottcamp report by Predrag Šuka

Od prve komunikacije do posljednjeg oproštaja, KdG (Karel de Grote Hogeschool Antwerpen) definirao je novi standard gostoprimstva. Dani su mi bili puni isplaniranih aktivnosti, obilazaka i susreta s različitim dionicima u obrazovnoj strukturi. Ostalo vrijeme provodio sam sa studentima i osobljem, obilaženjem svih objekata i kampusa, uz posjet raznolikim znamenitostima Antwerpena.

Osnovna svrha posjeta bio je kombinirani intenzivni program (BIP) UX Bootcamp u čijoj realizaciji su sudjelovali KdG Antwerp, Visoko učilište Algebra, UCL Odense, HdM Stuttgart.  U sklopu projekta su, zajedno sa mnom, sudjelovala četiri studenta studijskog programa Multimedijskog računarstva.

Zbog prirode posjeta fokus je bio na razmjeni iskustava i najboljih praksi, ali smo ipak dogovorili termin unutar kojeg sam mogao predavati i proširivati ​​određene teme za studente na studiju multimedijskih i kreativnih tehnologija. Sudjelovanje u nastavi nastavilo se kroz teme digitalne svjesnosti (digital mindfulness) s partnerskim institucijama KdG-a.

Sastanci su se vrtjeli oko buduće suradnje u vidu studijskih programa, međusobne razmjene studenata, potencijalnog Erasmus mješovitog IP-a, internacionalizacije i podrške studentima. Budući da se suočavamo sa sličnim problemima unutar visokog obrazovanja, zajednička osnova pružila je čvrstu osnovu za planove promjene.

Njegujući različitost i potrebu za promjenom, studenti su vodili razgovor o ukrajinskoj krizi, njezinim učincima i mogućim rješenjima.

Kao grad, Antwerpen ima puno za ponuditi, kao i Belgija kao zemlja. Toliko mjesta za posjetiti, istražiti i uživati.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.