Naslovnica

Google i Algebra u sklopu „Academy of Google AdWords“ besplatno certificirali više od stotinu pojedinaca

Suradnja Googlea i Algebre na provedbi "Academy of Google AdWords", certificiranih programa treninga u Hrvatskoj, u godinu dana rezultirala je s više od stotinu novih certificiranih profesionalaca i ukupno više od 450 polaznika besplatnih treninga. Algebra je među prvima u svijetu ušla u sporazum s Googleom oko provedbe ovog programa te se može pohvaliti činjenicom da ima čak dva certificirana regionalna trenera kakvih je u svijetu ukupno tek stotinjak. Ovom prilikom najavljuje se i niz novosti u sklopu suradnje, koje od jeseni uključuju i specijalizirane radionice za YouTube oglašavanje, kakve dosad nije bilo moguće slušati u Hrvatskoj.

[lajk]OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nakon prve godine provedbe projekta "Academy of Google AdWords", Google i Algebra mogu se u Hrvatskoj pohvaliti činjenicom da je više od 450 pojedinaca prošlo kroz razne pripremne seminare i radionice u sklopu ovog programa te da je više od stotinu njih steklo svoje Google certifikate izvrsnosti, pri čemu valja naglasiti da su kvalitetni, certificirani stručnjaci za digitalni marketing trenutačno vrlo traženi od strane agencija i oglašivača u Hrvatskoj i EU. Algebra pritom nudi puni raspon programa koji čine "Academy of Google AdWords", što uključuje polaganje prvog, osnovnog ispita ("Google AdWords Advertising Fundamentals"), predavanja i pripreme za polaganje dvaju naprednih ispita ("Advanced Search" i "Advanced Display ") te posebne dvodnevne stručne radionice na kojima polaznici prolaze kroz praktične detalje planiranja, postavljanja i optimizacije kampanja.

U sklopu ove suradnje, mnoge agencije za digitalno oglašavanje iskoristile su svoju priliku i certificirale svoje stručnjake (to su, primjerice, učinili Drap, Degordian, McCann Erickson, Imago i mnogi drugi), a slično su učinili i marketinški odjeli velikih tvrtki poput npr. Hrvatskog Telekoma i Agrokora. Također je uspostavljena i suradnja s hrvatskim fakultetima pa su održane besplatne radionice studentima Ekonomskih fakulteta u Zagrebu i Splitu, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje održana je i edukacija visokoobrazovanih, nezaposlenih pojedinaca koji posjeduju bazična zvanja iz ekonomije i marketinga. Posebno je ohrabrujuće vidjeti da se mnogi studenti, pojedinci iz marketinške i informatičke branše, kao i nezaposleni, sami prijavljuju za ove seminare želeći potvrditi svoja znanja s područja digitalnog marketinga i učiniti se atraktivnijim zaposlenicima prema budućim poslodavcima. Osim novih ciklusa priprema za Googleovu akademiju digitalnog marketinga, Algebra za jesen najavljuje i potpuno nova predavanja vezana uz YouTube oglašavanje koja dosad nije bilo moguće slušati u Hrvatskoj te ekspertne „in-house“ radionice za marketinške agencije.

"Iza nas je prva godina vrlo uspješne suradnje koju smo započeli certifikacijom čak dvojice Google Regional Trainera, naših zaposlenika koji su već do tada imali pregršt iskustava u planiranju internetskih marketinških kampanja. Nakon toga uslijedilo je i potpisivanje ugovora o pokretanju projekta Google Academy of AdWords, u koji smo ušli među prvima u svijetu“, rekao je Hrvoje Balen, član uprave Algebre, o ovoj suradnji s Googleom. "Marko Hrnjak i Vanja Šebek ušli su tako u prestižno društvo tek stotinjak trenera u svijetu koji se mogu pohvaliti ovom titulom i čiji zadatak je pomoći našim polaznicima da pripremaju i upravljaju učinkovitim i globalnim marketinškim kampanjama", zaključuje Hrvoje Balen.

Vanja Šebek, Google regionalni trener i predavač na katedri za digitalni marketing Visokog učilišta Algebra kaže i kako je „na nedavno održanoj europskoj Google konferenciji trenera u Pragu bilo iznimno lijepo čuti da je Hrvatska posebno istaknuta kao zemlja u kojoj je zahvaljujući ovom zajedničkom projektu značajno narastao broj certificiranih pojedinaca“. Suradnjom ove dvije tvrtke također je predviđeno da Google i Algebra zajednički rade na razvoju novih smjerova edukacije koji će biti namijenjeni poslovnim korisnicima i korisnicima marketinških usluga. Googleov cilj je povećati bazu certificiranih profesionalaca koji se bave SEM-om (Search Engine Marketing) i internetskim oglašavanjem, dok Algebra, kao vodeći centar za obrazovanje iz digitalnog marketinga, osigurava dokazanu izvrsnost u organizaciji edukacije, veliku bazu postojećih korisnika, prisutnost u svim krajevima zemlje kao i vlastitu ekspertizu vezanu uz SEM i oglašavanje putem Googlea.

Zahvaljujući ovoj ekskluzivnoj suradnji, Algebra je pripremne Google AdWords seminare integrirala u svoj program obrazovanja odraslih "Specijalist za internetski marketing", a certifikacija za Google AdWords uključena je i u prijediplomski studij Multimedijskog računarstva na Visokom učilištu Algebra – Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Detaljnije o mogućnostima besplatnog usavršavanja potražite na https://www.algebra.hr/centar-za-edukaciju-iz-internetskog-marketinga/,

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.