Naslovnica

Davor Runje

Davor Runje je s Joškom Oršulićem 2008. godine osnovao DRAP – prvu digitalnu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za promociju na društvenim medijima. Osvojio je brojne strukovne nagrade uključujući jednu zlatnu i dvije srebrna Effie nagrade, tri Best in show MIXX nagrade i dvije kampanje u top 25 na BalCannes reviji.

Sudjelovao je na brojnim domaćim i regionalnim festivalima kao član žirija uključujući MIXX Croatia, Sudnji dan, Ideja X, SoMo borac, Effie Croatia i Golden Drum.

Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao startup Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP – zajedno s WinAMP-om ključnom tehnologijom kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju Napstera – popularnog servisa za online razmjenu glazbe. Nakon zatvaranja započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu.

Dobitnik je Phoenix & SSCLI nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi. Autor je 15-tak radova iz teorijskog računarstva i jednog američkog patenta. Aktivno pomaže startup zajednici, a najpoznatiji projekt je uspješna crowdfunding kampanja kojom je pokrenut jedan od najuspješnijih hrvatskih startupova BellaBeat.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.