Naslovnica

Mario Kovač

Prof. dr. sc. Mario Kovač magistrirao je 1991. i doktorirao 1995. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Sveučilištu u Zagrebu. Profesor je na spomenutom fakultetu, član europskog odbora Leadership in Enabling & Industrial Technologies ICT te stručnjak odbora Horizon 2020 Leadership in Enabling & Industrial Technologies ICT.

Tijekom godina radnog iskustva bio je tajnik odjela za informacijske sustave na Akademiji tehničkih znanosti Hrvatske, stručnjak FP7 ICT odbora, podpredsjednik nadzornog odbora BICRO-a, dva puta predsjednik upravnog vijeća CARNet-a te podpredsjednik nadzornog odbora u CARNET-u, podpredsjednik nadzornog odbora na Hrvatskom institutu za tehnologiju, član tehnološkog vijeća Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, član upravnog vijeća Hrvatskog zavoda ta telemedicinu, prodekan za Business Development na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te voditelj odjela kontrole i kompjutorskog inženjerstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.
Kao izumitelj posjeduje patent VLSI circuit structure for implementing JPEG image compression standard, United States Patent 5659362, Izumitelj: Mario Kovač, a član je i organizacije IEEE, Akademija tehničkih znanosti Hrvatske.  Dobitnik je američke Fullbrightove nagrade, a 2008. godine dodijeljena mu je Hrvatska medalja časti, Hrvatska Danica sa slikom Ruđera Boškovića.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.