Uz pomoć Odjela za međunarodnu suradnju u prosincu 2019. Erasmus studenti organizirali su event na kojem su hrvatski studenti i buddyji mogli degustirati internacionalnu hranu. Erasmus studenti pripremili su svoja nacionalna jela pa su domaći studenti imali priliku kušati različite internacionalne delikatese poput prtugalskih pleixinos da horta, talijanskih okruglica supplì, španjolskih specijaliteta sabiole i španjolskog omleta, bjeloruskih nalesnika te poznatih jela quiche Lorraine iz Francuske i njemačkog zapečenog krumpira s kiselim kupusom. Atmosfera je bila vrlo opuštena, a domaći studenti s posebnim su zanimanjem poslušali prezentacije Erasmus studenata o Indiji, Italiji i Njemačkoj te o mogućnostima studentske razmjene u tim zemljama. Kao što se po imenu samog eventa dade naslutiti, studenti su na kraju glasali za najbolje jelo. Na prvom su se mjestu s jednakim brojem glasova našle dvije zemlje – Turska i Latvija pa su studenti iz obje zemlje na obostrano veselje primili prvu nagradu.
Internacionalnu kuharicu Erasmus studenata možete pogledati ovdje.