Image for Internacionalizacija visokog obrazovanja
Naslovnica

Internacionalizacija visokog obrazovanja

U petak, 12. listopada 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručeno je 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ koji je vrijedan 50.000.000,00 kn. Riječ je o projektu kojim će se povećati broj združenih studija na stranim jezicima te broj obrazovnih i studijskih programa i kolegija na stranim jezicima na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj te ojačati kompetencije studenata i osoblja visokih učilišta. Oko 30 % alokacije sredstava Europskog socijalnog fonda koja su na raspolaganju Hrvatskoj, dodijeljeno je za područje obrazovanja i cjeloživotnog učenja koja mogu doprinijeti društvenom i gospodarskom razvoju.

U okviru toga poziva odobreno je financiranje projekta ALGEBRA (TIIT) - Transformacija i internacionalizacija IT studija Algebra na engleskom jeziku čiji je nositelj Visoko učilište Algebra, a partner EPITECH iz Francuske. Projektom se želi kroz razvoj združenog studija sa visokim učilištem EPITECH te kroz razvoj i provedbu obrazovnih programa na engleskom, u području računarstva, doprinijeti prekograničnoj suradnji u visokom obrazovanju u RH i pritom ostvariti zacrtane ciljeve Učilišta vezano za internacionalizaciju. Kroz projekt će se osigurati sve preduvjete za daljnji razvoj mobilnosti, kako studenata tako i nastavnog osoblja. U partnerstvu sa BHV-om, učinkovitim promotivno-informativnim aktivnostima osigurat će se održivost i multipliciranje rezultata projekta.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.