Image for International Weekend – 2019.
Naslovnica

International Weekend – 2019.

Druga po redu manifestacija International Weekend održala se na Visokom učilištu Algebra od 4. do 6. travnja 2019. Cilj je ovog događanja uspostavljanje i jačanje suradnje među partnerskim institucijama, povezivanje s kolegama iz stranih država, dijeljenje znanja i iskustava te povrh svega internacionalizacija naših studijskih programa. Naši su gosti stigli iz različitih zemalja EU-a, primjerice iz Francuske, Poljske i Bugarske, ali i iz udaljenijih zemalja poput Alžira i Jordana. Cilj International Weekenda je s produbiti suradnju s partnerskim i programskim zemljama u okviru projekata Erasmus+ KA107 i KA103.

Prvoga dana Odjel međunarodne suradnje organizirao je razgled kampusa, nakon kojeg je slijedio turistički razgled Zagreba u kojem su predstavnici stranih sveučilišta imali priliku vidjeti najpoznatije kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti grada Zagreba.

Drugoga dana predstavnici stranih sveučilišta sudjelovali su u konferenciji International Friday koja je dio manifestacije International Weekend. Strani gosti i partneri tijekom dana sudjelovali su u radionici Why is Diversity the Mother of Creativity and Innovation koju je vodila doc. dr. sc. Maša Magzan. Kroz praktične vježbe kojima se ispituju kreativno razmišljanje osobe, ali i kreativno surađivanje unutar grupe, cilj radionice bio je utvrditi kako drukčija gledišta ljudi iz različitih skupina potiču stvaranje kreativnosti i inovacija. U popodnevnom dijelu događanja pridružili su im se budući Erasmus+ odlazni studenti kako bi poslušali predstavljanja stranih institucija i informirali se o mogućnostima Erasmus+ razmjene. Studenti i strani partneri sudjelovali su u interaktivnom kvizu Kahoot! kako bi provjerili koliko su dobro informirani o programu mobilnosti Erasmus+. Nakon toga slijedila je panel rasprava koju je vodila Algebrina Koordinatorica programa Erasmus+ i programa razmjena, a brojni dolazni Erasmus+ studenti sudjelovali su u raspravi.

Odjel za međunarodnu suradnju u subotu je organizirao izlet u Nacionalni park Plitvička jezera kako bi na samome kraju njihova posjeta partneri sa stranih sveučilišta imali priliku vidjeti jedan od najljepših nacionalnih parkova u Europi.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.