Image for International Weekend
Naslovnica

08.04.2019

International Weekend

Druga po redu manifestacija International Weekend održala se na Visokom učilištu Algebra od 4. do 6. travnja 2019. Cilj je ovog događanja uspostavljanje i jačanje suradnje među partnerskim institucijama, povezivanje s kolegama iz stranih država, dijeljenje znanja i iskustava te povrh svega internacionalizacija naših studijskih programa. Naši su gosti stigli iz različitih zemalja EU-a, primjerice iz Francuske, Poljske i Bugarske, ali i iz udaljenijih zemalja poput Alžira i Jordana. Cilj International Weekenda je s produbiti suradnju s partnerskim i programskim zemljama u okviru projekata Erasmus+ KA107 i KA103.

Prvoga dana Odjel međunarodne suradnje organizirao je razgled kampusa, nakon kojeg je slijedio turistički razgled Zagreba u kojem su predstavnici stranih sveučilišta imali priliku vidjeti najpoznatije kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti grada Zagreba.

Drugoga dana predstavnici stranih sveučilišta sudjelovali su u konferenciji International Friday koja je dio manifestacije International Weekend. Strani gosti i partneri tijekom dana sudjelovali su u radionici Why is Diversity the Mother of Creativity and Innovation koju je vodila doc. dr. sc. Maša Magzan. Kroz praktične vježbe kojima se ispituju kreativno razmišljanje osobe, ali i kreativno surađivanje unutar grupe, cilj radionice bio je utvrditi kako drukčija gledišta ljudi iz različitih skupina potiču stvaranje kreativnosti i inovacija. U popodnevnom dijelu događanja pridružili su im se budući Erasmus+ odlazni studenti kako bi poslušali predstavljanja stranih institucija i informirali se o mogućnostima Erasmus+ razmjene. Studenti i strani partneri sudjelovali su u interaktivnom kvizu Kahoot! kako bi provjerili koliko su dobro informirani o programu mobilnosti Erasmus+. Nakon toga slijedila je panel rasprava koju je vodila Algebrina Koordinatorica programa Erasmus+ i programa razmjena, a brojni dolazni Erasmus+ studenti sudjelovali su u raspravi.

Odjel za međunarodnu suradnju u subotu je organizirao izlet u Nacionalni park Plitvička jezera kako bi na samome kraju njihova posjeta partneri sa stranih sveučilišta imali priliku vidjeti jedan od najljepših nacionalnih parkova u Europi.

 

Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.