Naslovnica

Javni poziv zainteresiranim udrugama i organizacijama da iskažu interes za sudjelovanje u inicijativi uvođenja kvalitetnije nastave Informatike u osnovne škole

Nakon Otvorenog pisma koje je izazvalo značajan interes stručne i opće javnosti, inicijativa “eSkills for Jobs” i njeni partneri nastavljaju s akcijom usmjerenom ka izmjenama programa Informatike s ciljem uvođenja kvalitetnije nastave u osnovnim školama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Toni Milun, ambasador eSkills for Jobs inicijative

Inicijativa „eSkills for Jobs“ i njeni partneri pozivaju sve udruge, zaklade i organizacije koje se aktivno bave tematikom kodiranja, programiranja, aplikativne robotike i sličnim, a koji se žele priključiti akciji za uvođenje kvalitetnije nastave informatike u osnovne škole, da se jave na upućeni javni poziv i iskažu svoj interes za sudjelovanje ispunjavanjem upitnika koji je objavljen na službenim stranicama inicijative (www.eskills.hr/javni-poziv-udrugama/).

Kao nastavak pokrenute akcije za uvođenje kvalitetnije nastave Informatike u osnovnim školama, koja je započela Otvorenim pismom budućem premijeru Republike Hrvatske, a koju je do sad potpisalo gotovo 3.000 građana, “eSkills for Jobs” želi okupiti udruge, zaklade i organizacije koje imaju želje i mogućnosti ponuditi kvalitetan sadržaj, koji su spremne oblikovati u fakultativne radionice na volonterskoj bazi, kojima bi se u što kraćem roku podigla kvaliteta dostupnog sadržaja informatike i robotike čim većem broju djece u osnovnim školama.

Radionice bi bile fokusirane na područje STEM-a, s naglaskom na informatici, računalnom programiranju s ciljem razvijanja i poticanja kreativnog i logičkog razmišljanja kod djece.

Inicijativa “eSkills for Jobs” će po primitku zainteresiranih prijava pripremiti registar udruga, koji će biti javno dostupan svim zainteresiranima i objavljen na službenim stranicama inicijative, www.eskills.hr.

Ujedno, pozivaju se i sve tvrtke, organizacije i ustanove iz komercijalnog sektora, koje bi bile zainteresirane donirati svoje vrijeme, znanje ili opremu za provođenje fakultativnih radionica, da se jave i popune upitnik objavljen na službenim stranicama inicijative (http://eskills.hr/javni-poziv/ ).

Inicijativa “eSkills for Jobs” i njeni partneri zahvaljuju svim pojedincima, udrugama i tvrtkama koje su se već samoinicijativno javile i ponudile pomoć u realizaciji ovog projekta.

“U Hrvatskoj postoje konkretna znanja i kreativni ljudi te velika pozitivna energija. Ova je inicijativa pokazala da uz malo dobre volje i angažmana možemo pokrenuti promjene. Sada je na svima nama da te promjene zaista i uvedemo u hrvatske osnovne škole i tako napravimo prvi korak za bolju budućnost hrvatske djece i hrvatskog gospodarstva”, poručili su predstavnici inicijative “eSkills for Jobs”.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.