Global Game Jam Algebra 2023

Global Game Jam Algebra 2023

Iskoristi 20% popusta


GGJ je najveći svjetski događaj za izradu videoigara koji se održava diljem svijeta s desecima tisuća sudionika – “jamera”, na stotinama fizičkih i virtualnih lokacija u više od stotinu zemalja diljem svijeta.

Global game jam je sličan “hackathonu” gdje se ljudi okupljaju kako bi unutar određenog vremena, u ovom slučaju 48 sati, stvorili igre oko središnje teme otkrivene na početku “jama”. Svi Global Game Jamovi u istoj godini imaju zajedničku temu prema kojoj se igre izrađuju, a ona je prezentirana svima u direktnom kontaktu s centralom organizacijom na početku natjecanja.

Radite li već dugo u industriji ili za sada samo to želite, prekaljeni ste veteran ili potpuni početnik – Global Game Jam je natjecanje za sve! Ako ste entuzijast za videoigre i želite se okušati u izazovu game developmenta, ovo je natjecanje za vas!

Prijaviti se mogu timovi i pojedinci stariji od 16 godina!

(mlađi srednjoškolci mogu se prijaviti ako imaju pratnju punoljetne osobe ili punoljetnog člana tima)

Da bi natjecanje bilo zanimljivije, svaka lokacija može dodati svoj specifičan zahtjev koji prati glavnu temu, stoga će Global Game Jam Algebra 2023 imati upravo jedan takav, naš specijalni „začin“ zajedničkoj temi.

Na području Hrvatske, Global Game Jam natjecanja su do sada održana u Rijeci i Novskoj te će Global Game Jam Algebra 2023 biti prvo takvo natjecanje održano u Zagrebu!

Svim natjecateljima će biti osigurana hrana i osvježenje kroz sva tri natjecateljska dana!

Nagrade su:

 1. Mjesto – besplatna 1. godina prijediplomskog studija primijenjenog računarstva ili 1. godina diplomskog studija primijenjenog računarstva
 2. Mjesto – 50 % na 1. godinu prijediplomskog studija primijenjenog računarstva ili 50% na 1. godinu diplomskog studija primijenjenog računarstva
 3. Mjesto – 30 % na 1. godinu prijediplomskog studija primijenjenog računarstva ili 30% na 1. godinu diplomskog studija primijenjenog računarstva“

Svaka od nagrada vrijedi za jednu osobu. Nagrade nisu prenosive.

Algebra pruža tehničku potporu vezanu za struju i kvalitetan internet – svu ostalu opremu natjecatelji donose sami. Sva tehnička oprema i osobne stvari bit će sigurni i pod nadzorom.

Prijaviti se mogu timovi i pojedinci stariji od 16 godina do 1. 2. 2023.!

Članovi žirija Global Game Jam natjecanja

Andrej Kovačević

Andrejev interes prema videoigrama seže u razne sfere, pa je tako aktivan i na raznim poljima – kao kolumnist u Rebootu, umjetnički savjetnik za videoigre pri HAVC-u te predavač na raznim srodnim programima.

S obzirom na entuzijazam prema videoigrama rado koristi svaku priliku sudjelovati na eventima koji grade bolji ekosustav za domaću proizvodnju videoigara.

Goran Kovač

Iako je po struci diplomirani pravnik, Goran se 2018. odlučuje na promjenu karijere te tada počinje raditi u „Dream Agency“ kao Mobile developer. Tijekom početka pandemije COVID-19 razvija igru Grim Quest, old school RPG-a, koja 2020. postaje mini viralni hit u niši tekstualnih retro RPG-a na Google Play Storu, s više od milijun downloada.

Uspjeh na Android platformi pratilo je pokretanje tvrtke Monomyth.

Trenutno radi na novim igrama iz Grim serijala, a razvija ih za Android, iOS, macOS i Windows.

Marko Krznarić

Studirao je na FER-u gdje je preddiplomski smjer Programskog inženjerstva na diplomskom studiju zamijenio Računarskom znanosti. Radio je kao Full Stack Developer, a nakon završetka studija započeo je svoju karijeru kao Data Scientist u A1 Hrvatska putem pripravničkog programa “A1 Start Program” koji nudi brojne prilike za usavršavanje unutar šest mjeseci raznim internim edukacijama i projektima. Neke od tehnologija koje koristi u svom poslu su: Python, SQL, Pandas, NumPy, scikit-learn, Azure, PowerBI, OpenShift, FastAI.

Nikola Stolnik

Nikola je rođeni „zagrepčanec“ i gamer od mladih nogu. Cjeloživotni je zaljubljenik u tehnologiju i sve vezano za gaming. Bivši Googler i direktor marketing Nanobita, danas vodi nagrađivanu esport tvrtku Good Game Global koja je najpoznatija po B2B i studentskim esport turnirima i ligama.

Siniša Bahun

Siniša Bahun je scenarist, dramaturg i pisac za videoigre. Profesionalni je pisac za razne kreativne industrije uključujući tv produkciju, animaciju, stripove i naravno videoigre. Radove su mu do sada objavljivali Digital, 505 Games, UNESCO, Hanza Media te je naš najaktivnij pisac za videoigre, od kojih su posljednje dvije Red Solstice 2 i Aquatico.

 

Sudjelovanje je besplatno

Program


Petak, 3. 2. 2023.

Lobby

 • 15.00 – 16.15 – Registracija GGJ natjecatelja
 • 15.00 – 15.15 – Registracija sudionika Gamedev weekenda

Dvorane B3 / B4, Vrančić i Tesla

 • 16.30 – 17.00 – Ulazak natjecatelja GGJ natjecanja u dvorane
 • 17.00 – Prezentacija teme i uvodno obraćanje
 • 17.00 – 02.00 – GGJ natjecanje, Jamanje!

Subota, 4. 2. 2023.

Dvorane B3 / B4, Vrančić i Tesla

 • 07.00 – 02:00 – GGJ natjecanje, Jamanje!

Nedjelja, 5. 2. 2023.

Dvorane B3 / B4, Vrančić i Tesla

 • 07.00 – 16:00 – GGJ natjecanje, Jamanje! & upload igara na GGJ server
 • 15.00 – 15.30 – Ocjenjivanje žirija
 • 15.30 – 16.00 – Proglašenje pobjednika
 • 16:30 – Završetak natjecanja

Podijeli: Facebook Twitter

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp