Image for Kelley School of Business studijski posjet Algebri
Naslovnica

Kelley School of Business studijski posjet Algebri

Visoko učilište Algebra ugostilo je grupu studenata i i profesora partnerske institucije Kelley School of Business, sastavnice Sveučilišta u Indiani koji su proveli tjedan dana na studijskom posjetu Hrvatskoj u ožujku 2022. godine.

Posjet je organiziran uz podršku međunarodnog tima Algebra u okviru kolegija "The Business of Croatia" koji američki studenti pohađaju na matičnom studiju. Algebrini Buddyji uključili su se u programske aktivnosti kako studentski predstavnici.

Američki i Algebrini studenti te profesorska delegacija imali su priliku upoznati dinamičnu hrvatsku poslovnu scenu te uživati u neponovljivim prirodnim ljepotama naše zemlje. Dekan Visokog učilišta Algebra otvorio je program predavanjem o poslovnoj priči Algebre. U ostatku tjedna, studenti su posjetili naše partnerske komapnije u Zagrebu – Q, nagrađivanu agenciju koja pruža usluge i softverska rješenja u svim etapama životnog ciklusa digitalnog proizvoda te DOK-ING, hrvatsku kompaniju koja je vodeća na svjetskom tržištu dizajna, proizvodnje i isporuke visokokvalitetnih robotskih sustava za posebne primjene u područjima vojnog inženjerstva, podzemnog rudarenja te protuterorizam. Studenti su također odslušali predavanje o Atlantic Grupi, hrvatskoj multinacionalnoj kompaniji koja je prisutna na više od 40 svjetskih tržišta, a objedinjuje proizvodnju, razvoj, prodaju i distribuciju robe široke potrošnje.

U predahu od predavanja i posjeta, studenti su zaigrali Pickleball na igralištu Američke škole u Zagrebu. Pickleball je najbrže rastući sport na svijetu, a mogu ga igrati sve generacije. Američki gosti zasladili su boravak u Zagrebu pripremom štrukli na kulinarskoj radionici u Kuhaoni.

Svim studentima i profesorima zasigurno će u najljepšem sjećanju ostati posjet Istri koji je uključivao razgledavanje Rovinja, Limskog kanala, Motovuna i posjet Infobipovom kampusu u Vodnjanu. Bipperi su organizirani nezaboravni obilazak kampusa i inspirativno predavanje o razvojnom putu od garaže do jedne od najbrže rastućih i najprogresivnijih hrvatskih kompanija. Posjet Istri završio je lovom na tartufe, kao nezaobilazni simbol hrvatske poluotočne regije. Posjet Hrvatskoj završio je izletom na Plitvička jezera, našem najvećem i najstarijem nacionalnom parku koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Algebrini studenti Buddyji Matea Vudrag Jaklin, Leona Mišljenović, Bruno Mitrović i Benjamin Ukas primili su počasni „Kelley Coin“, posebno priznanje koje se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su pružili iznimnu podršku i pokazali prijateljstvo studentima i profesorima s Kelley School of Business.

Kelleyjevi Studenti su jednoglasno zaključili da je ovo tek prvo od mnogobrojnih putovanja u Hrvatsku.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.