fbpx
Naslovnica

Konferencija: “Nova digitalna zanimanja – za konkurentniju budućnost”

[fusion_text]

Konferencija: "Nova digitalna zanimanja – za konkurentniju budućnost"

 

U svrhu predstavljanja novih i poboljšanih studijskih programa, koji su projektom „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva“, više približeni potrebama tržišta rada, pozivamo vas na završnu konferenciju projekta, čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra.

Konferencija će se održati u utorak, 29.11.2016., s početkom u 10:00 sati, u dvorani Steve Jobs u prostoru Učilišta, Gradišćanska 24, Zagreb. Ulaz na konferenciju je besplatan te nije potrebna prethodna prijava.

Svrha konferencije je predstavljanje novih i poboljšanih digitalnih studijskih programa koji su financirani iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda Europske unije u sklopu programa 2007.-2013. Partneri projekta su Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatski informatički zbor, a projekt je imao za cilj osigurati bolju kvalitetu programa.

Rastuća potražnja ljudskih resursa u ovom sektoru može se dodatno potvrditi podacima iz analize inicirane od strane Europske komisije, gdje najnovije procjene sugeriraju nedostatak od čak 756.000 ICT stručnjaka u EU do kraja 2020. godine. Osim toga, računarstvo kao horizontalni sektor, postaje sve važnija poluga provedbe nacionalnog fokusa na poticanje vrijednosti inovativnosti, vidljivih u Strategiji poticanja inovacija Republike Hrvatske 2014.-2020. Izgradnja ljudskih kapaciteta u području računarstva, dodatno je naglašena i kroz činjenicu da ovaj sektor predstavlja jedno od obrazovnih područja obilježeno kontinuiranom potrebom rasta i razvoja, čime stalna povezanost s promjenama na tržištu rada postaje imperativ, značajno više nego kod nekih drugih sektora koji su tek u manjoj mjeri vezani uz rapidni razvoj tehnologije.

Kontinuirana i rastuća potreba za ICT profesijama na tržištu rada, kako u Hrvatskoj, tako i u čitavoj EU, naglasila je potrebu dodatnog povećanja upisnih kvota na ICT povezanim studijima, ali i potrebu za usavršavanje postojećih studijskih programa u RH.

Programi koji su u sklopu projekta razvijeni ili poboljšani uključuju:

 • Jedan standard zanimanja za zanimanje Stručnjak za Internet marketing
 • Sedam standarda djelomičnih kvalifikacija za zanimanja:
  • Programer mobilnih aplikacija
  • Programer mobilnih igara
  • Sistemski i mrežni administrator - specijalist
  • Specijalist za internet marketing
  • Stručnjak za razvoj korisničkog sučelja za web
  • Web dizajner
  • Web programer PHP aplikacija
 • Izrada dva nova nastavna programa:
  • Poslovi razvoja korisničkog sučelja za web
  • Programer mobilnih igara
 • Unapređenje pet postojećih programa za obrazovanje odraslih u području računarstva:
  • Programer mobilnih aplikacija – Android
  • Sistemski i mrežni administrator – specijalist
  • Specijalist za internet marketing
  • Web dizajner
  • Web programer PHP aplikacija
 • Pilotiranje novih programa obrazovanja za nezaposlene polaznike, uz promociju cjeloživotnog učenja i podršku (samo)zapošljavanju

 

Pridružite nam se 29. studenog 2016., u 10:00 sati, na završnoj konferenciji i saznajte iz prve ruke sve o novim zanimanjima. Govornici će biti ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Algebra, Mislav Balković, koordinatorica projekta Josipa Relota Kezerić i direktorica Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti Jasminka Martinović. Budući da je Algebra nacionalni koordinator EU aktivnosti promocije digitalnih vještina e-skills for jobs u Hrvatskoj, drugi dio završne konferencije će se bazirati na paneuropskoj inicijativi promocije karijera u digitalnim tehnologijama i računarstvu, a kao govornici gostovat će stručnjaci relevantni za pitanja digitalnog marketinga, ali i monetizacije Interneta, Zrinka Makovac i Hrvoje Balen.

 

Završna konferencija će se moći pratiti i online na Facebook stranici Otvorenog učilišta Algebra https://www.facebook.com/algebra.hr/?fref=ts.

 

Više informacija o samom projektu je dostupno na stranici Pučkog otvorenog učilišta Algebra https://www.algebra.hr/primjena-hrvatskog-kvalifikacijskog-okvira/.[/fusion_text][one_third last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" hover_type="none" link="" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" animation_offset="" class="" id=""][fusion_text]1[/fusion_text][/one_third][one_third last="no" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" hover_type="none" link="" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" animation_offset="" class="" id=""][fusion_text]

3

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost POU Algebra

[/fusion_text][/one_third][one_third last="yes" spacing="yes" center_content="no" hide_on_mobile="no" background_color="" background_image="" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" hover_type="none" link="" border_position="all" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="" animation_direction="" animation_speed="0.1" animation_offset="" class="" id=""][fusion_text]2[/fusion_text][/one_third]

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.