Naslovnica

Kroz EU fondove Vlada će Hrvatskoj omogućiti gospodarski rast i nova radna mjesta u 2017. godini

U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i povjerenice Europske komisije za regionalnu politiku Corine Cretu, potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskih fondova. Potpisano je ukupno 8 ugovora u području pripreme i provedbe Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, poboljšanja pristupa primarnoj i hitnoj zdravstvenoj  zaštiti, te modernizacije, unaprjeđenja i proširenja infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju. 

„Vlada je na sjednici donijela odluku o novih 600-ak  radnih mjesta u sustavu upravljanja i kontrole operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“ i drugim operativnim programima. Da bi se apsorbirala dobivena sredstva potrebno je više zaposlenika, pogotovo u provedbi europskih projekata, izjavila je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Ministrica također navodi kako je više od 10 milijardi eura iz EU fondova odvojeno je za Hrvatsku u  periodu 2014. - 2020. što je deset puta više sredstava nego u periodu 2007. - 2013. godine.

„Prošle smo godine dobili oko 6,3 milijarde kuna iz proračuna Europske unije, a uplatili oko 3,3 miljarde kuna, što znači da je Hrvatska u 2016. godini prvi put bila u tako velikom neto plusu“, rekla je ministrica Žalac. „U ovoj godini ćemo sigurno značajna sredstva ugovoriti  iz EU fondova - preko 40 posto za cijelu perspektivu“, uvjerena je ministrica Žalac.

Također, u Zagrebu je prošli tjedan organizirano događanje pod nazivom „Tjedan EU fondova“. To je informativno-edukativni događaj koji, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, već 7. godinu za redom organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nacionalno tijelo odgovorno za sveukupnu koordinaciju EU fondova te s time u svezi i koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Cilj ovog petodnevnog događanja bio je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova,  kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.

Ako ste zainteresirani za rad u području pisanja europskih projekata, praćenju projektne dokumentacije, natječaja, razradi projektne dokumentacije te kreiranju poslovnih planova, bilo za potrebe realizacije vlastite poslovne ideje, bilo u smislu pružanja konzultantskih usluga vrijeme je da steknete potrebna znanja i vještine kako biste u punom smislu mogli iskoristiti nadolazeće mogućnosti koje se Hrvatskoj pružaju iz europskih fondova.

Otvoreno učilište Algebra educiralo je već više od 3000 polaznika koji svoje zadovoljstvo iskazuju prosječnom ocjenom 4,8. Steknite nova znanja kroz predavanja izvanrednih predavača s iznimnim iskustvom te razradite vlastitu projektnu ideju već tijekom edukacije Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Osim same edukacije Algebra okuplja i alumni zajednicu uspješnih polaznika koji imaju mogućnost dijeljanja znanja, poslovnih ideja te umrežavanje u području stručnjaka za provođenje EU projekata.

Uskoro će krenuti i velika svibanjska akcija Voditelja EU projekata Otvorenog učilišta Algebra koja će omogućiti izuzetno primamljive opcije upisa edukacije Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Pratite našu web stranicu te društvene mreže za više informacija.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.