Image for Najkvalitetniji stručni studij u Hrvatskoj
Naslovnica

Najkvalitetniji stručni studij u Hrvatskoj

Visoko učilište Algebra primilo je od Agencije za znanost i visoko obrazovanje certifikat kojim se potvrđuje da je s uspjehom i visokim ocjenama prošlo ovu neovisnu, vanjsku prosudbu.

Time smo postali prva privatna ustanova u sustavu visokog obrazovanja kojoj je u Hrvatskoj dodijeljen ovakav certifikat.

Certifikatom je također potvrđeno da su sve obrazovne aktivnosti koje provodi Visoko učilište Algebra u skladu s kvalitetom i standardima koji se primjenjuju na sličnim visokim učilištima u Europskoj uniji.

Iznimno sam ponosan na certifikat kvalitete koji nam je dodijelila Agencija za znanost i visoko obrazovanje koji dokazuje visoku kvalitetu rada Visokog učilišta Algebra. Jedna smo od rijetkih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj koja je prepoznata po svom sustavu osiguravanja kvalitete i koja je od AZVO dobila certifikat, a posebno me veseli što smo prema dobivenim ocjenama danas najbolje ocijenjen stručni studij u Republici Hrvatskoj. Ovaj certifikat i status najbolje ocijenjenog stručnog studija je posljedica predanog rada svih zaposlenih kroz proteklih pet godina, te potvrda našim studentima, njihovim roditeljima i javnosti o kvaliteti naše ustanove. Ona je s druge strane isto tako i velika obveza te poticaj za daljnji razvoj i napredak.
dekan Visokog učilišta Algebra
doc.dr.sc. Mislav Balković

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi prema svojim godišnjim planovima rada periodičnu, vanjsku prosudbu sustava osiguranja kvalitete u većem broju visokoškolskih ustanova. Ove vanjske prosudbe provode se kako bi se provjerilo koliko visoka učilišta vode brigu o akademskim standardima i kvaliteti obrazovanja, potpori ostvarenju svoje misije i postizanju cilja kvalitete obrazovanja. Hrvatski zakonski okvir predviđa provođenje ovakvih vanjskih prosudbi u svakoj akreditiranoj ustanovi jednom u pet godina.

U gornjoj tablici koju prenosimo iz Izvještaja o radu Agencije za znanost i visoko obrazovanje vidljivi su rezultati do sada provedenih vanjskih prosudbi sustava osiguranja kvalitete. Postupci su provođeni prije svega u ustanovama koje su napravile značajnije pomake u razvoju osiguravanja kvalitete, pa je postignuti rezultat Visokog učilišta Algebra time vrjedniji. Moguće ocjene stupnja razvoja po pojedinom od 7 standarda su od pripremne preko početne i razvijene do napredne faze (ukupno 4 razine) uz dodatne 3 međurazine, a boje u tablici identificiraju ocjene kvalitete, pri čemu zelena boja označava višu razinu kvalitete.

Čitav izvještaj i usporedbu kvalitete svih ustanova visokog obrazovanja u Hrvatskoj koje je AZVO do sada obuhvatio provjerom preuzmite ovdje.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.