Image for Naš dekan predstavljao je hrvatsko visoko obrazovanje na sedmoj ASEF rektorskoj konferenciji
Naslovnica

Naš dekan predstavljao je hrvatsko visoko obrazovanje na sedmoj ASEF rektorskoj konferenciji

Naš dekan predstavljao je hrvatsko visoko obrazovanje na sedmoj ASEF rektorskoj konferenciji te je pozvan kako bi prezentirao sustav upravljanja visokim učilište Algebra kao primjer dobre prakse implementacije UN ciljeva za održivi razvoj (SDG).

Za vrijeme sedme ASEF rektorske konferencije i studentskog foruma (ARC7) u održanog ovaj tjedan (od 11 do 15 svibnja) u Bukureštu, naš dekan, doc.dr.sc. Mislav Balković prezentirao je sustav upravljanja visokim učilištem Algebra. Bilo je to pozvano predavanje od strane organizatora kako bi se pokazao primjer dobre prakse participativnog upravljanja koje doprinosi implementaciji UN-ovih ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals). Na konferenciji se okupilo 150 rektora, prorektora, dekana i predstavnika ključnih visokoobrazovnih organizacija u EU i Aziji iz 51 ASEM države članice.

Za vrijeme trodnevne konferencije i radionica, rektori azijskih i europskih sveučilišta diskutirali su i pripremili preporuke ARC7 Rectors’ Policy Recommendations. Taj je dokument prezentiran na sedmoj ASEM ministarskoj konferenciji (ASEM ME7) na kojoj su sudjelovali ministri znanosti i obrazovanja ASEM država, te je kao prilog ušao u zaključke ministarske konferencije Chairs’ Conclusions. Nekoliko je ministara znanosti i obrazovanja još za vrijeme ministarske konferencije u svojim obraćanjima prepoznalo vrijednost uključivanja studenata i čelnika visokoškolskih ustanova u proces implementacije ciljeva održivog razvoja koje je 2105 prihvatio UN (Sustainable Development Goals set in 2015 by United Nations).

Ova rektorska konferencija visoke razine organizirana je od strane najznačajnijih europskih organizacija u koje djeluju i razvijaju visoko obrazovanje poput europske unije sveučilišta (EUA), međunarodne unije sveučilišta (IAU), Europske udruge studenata (ESU) itd. Time je činjenica kako je upravo naš dekan bio pozvan predstaviti Algebru kao primjer dobre prakse iz Hrvatske još vrjednija.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.