Image for Naš student, Tomislav Trohar, osvojio 5. mjesto na prestižnom natjecanju Cisco NetRiders!
Naslovnica

Naš student, Tomislav Trohar, osvojio 5. mjesto na prestižnom natjecanju Cisco NetRiders!

Tomislav Trohar, student sistemskog inženjerstva na Visokom učilištu Algebra, ovih je dana osvojio 5. mjesto na prestižnom globalnom natjecanju najboljih stručnjaka za računalne mreže – Cisco NetRiders. Time se nastavlja tradicija sjajnih uspjeha naših studenata na ovom natjecanju jer u pravilu uvijek ulaze u top 10 – prošle je godine Antun Nemanić osvojio 3. mjesto, što je ujedno i najbolji plasman nekog hrvatskog natjecatelja na NetRidersu, a pretprošle je godine Matej Maček bio ukupno deveti.

“Jako sam zadovoljan postignutim uspjehom s obzirom na vrijeme koje sam imao za pripremu zadnjeg kruga i težine samih zadataka, koje smo ove godine imali u samom finalu”, kaže Tomislav o ovom natjecanju za koje se nije bilo nimalo jednostavno pripremiti jer je konkurencija ‘oštra’. “Pripreme su se sastojale od učenja korištenjem dodatnih materijala i rješavanja raznih scenarija koja se pokrivaju CCNA razinom, također od velike pomoći su bili i odslušani kolegiji na studiju Visokog učilišta Algebra koji su me naučili stvarima koje se ne pokrivaju CCNA razinom”, rekao nam je tijekom razgovora ovih dana.

Kako Tomislav kaže, znanje dobiveno na studiju na Visokom učilištu Algebra puno mu je pomoglo u razumijevanju principa koji su se tražili od natjecatelja. Konkurencija na ovom natjecanju uvijek je velika – iako ju je teško procijeniti zbog toga što Cisco ne prikazuje bodove pojedinih natjecatelja već samo ukupni plasman – ali Tomislav ipak kaže kako je “konkurencija bila jako dobro pripremljena i da će sigurno sljedeće godine biti još i teže”, pri čemu mu je posebno drago, naglašava, što je pobjednica ovogodišnjeg natjecanja žena.

One koji bi se eventualno sljedeće godine željeli natjecati na jednom ovakvom važnom i velikom natjecanju možda će zanimati kako ono izgleda i što mogu očekivati. “Najteža je bila priprema topologije i implementacija koju smo dobili kao zadatak. Vremena nema puno jer se zadatak dobiva 30 sati prije samog natjecanja. U tom periodu se također treba napraviti i prezentacija koju treba obraniti pred Cisco komisijom te također treba osposobiti samu topologiju da je funkcionalna i da ima elemente koji su traženi. Lakši dio bili su teorijski zadaci, no sasvim sigurno ništa zapravo ne bih mogao okarakterizirati kao lagano”, objasnio nam je Tomislav.

Pitali smo ga i kakvi su mu daljnji planovi vezani uz studij i obrazovanje. “Sa studijem sam jako zadovoljan i svatko koga zanima IT karijera trebao bi razmisliti o upisu na Algebru. Planovi su završiti do kraja preddiplomski stručni studij te potom i diplomski. Karijeru vidim u radu sa mrežnim i serverskim tehnologijama u firmi koja će mi omogućiti daljnji razvoj i upoznavanje novih tehnologija”, kaže Tomislav Trohar.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.