Image for Naša studentica Matija Vigato dobitnica je “Google generation schoolarship for women in gaming 2021”
Naslovnica

Naša studentica Matija Vigato dobitnica je “Google generation schoolarship for women in gaming 2021”

Statistike pokazuju da žene više oklijevaju prilikom prijavljivanja na natječaje za posao, nagrade ili stipendije. Nasreću, natječaji izričito usmjereni na žene, poput stipendije Google Generation: for women, mogli bi ih ohrabriti u prijavljivanju ne samo za tu stipendiju, već i za sve ostale stipendije koje nisu namijenjene samo ženama. Kao studentica razvoja računalnih igara na Visokom učilištu Algebra, imala sam sreće saznati za Googleovu stipendiju od žena koje rade u Algebrinu Odjelu za međunarodnu suradnju. Izabrana sam kao korisnica te stipendije među drugim studenticama iz Europe, Bliskog istoka i Afrike, a stipendija nosi financijsku potporu u vrijednosti 7.000 eura.

Ovu stipendiju ne bih mogla dobiti da ne studiram razvoj računalnih igara, u mom slučaju to je Razvoj računalnih igara na Visokom učilištu Algebra, a ovakve prilike jedan su od razloga zašto i druge ljude potičem na stjecanje formalnog obrazovanja iz područja koja vole. U videoigre zaljubila sam se nakon srednje škole i od tada o njima čitam, pišem i govorim, igram ih, crtam i konceptualno osmišljavam. Vjerujem da su dualnosti koje ih odlikuju – između umjetnosti i igre, intelekta i emocija, promišljanja i djelovanja, dualnosti s kojima se susrećemo i u našem svakodnevnom životu. Stoga bi u svojem idealnom obliku video igre mogle biti jedan od najboljih učitelja kako živjeti. Trenutno sa svojim timom radim na puzzle-avanturističkoj znanstveno-fantastičnoj 3D video igri ReMind, a više o njoj doznajte na našoj Facebooku stranici i Instagramu.

Ova stipendija mnogo mi znači jer vjerujem u njenu temeljnu ideju. Želim nastaviti ovaj niz u kojem žene pomažu ženama organiziranjem događanja o razvoju računalnih igara posvećenog ženama i informiranjem drugih žena o ovoj i sličnim stipendijama. Ovo prvo nastojat ću ostvariti u idućih nekoliko godina, a ovo drugo mogu učiniti odmah. Dakle, stipendija Google Generation: for women in gaming stipendija je koju dodjeljuju Google i Googleov gaming servis u oblaku Stadia – s ciljem pružanja potpore studenticama koje studiraju računalne igre i promicanja rodne ravnopravnosti u industriji videoigara. Rok za prijavu obično je početkom prosinca, a stipendija se dodjeljuje za iduću akademsku godinu. Prijava treba sadržavati CV, prijepis studijskih ocjena, pismo preporuke jednog od nastavnika i kratke eseje kao odgovore na zadana pitanja. Google također nudi još jednu stipendiju, za žene koje studiraju računalno inženjerstvo, sa sličnim propozicijama natječaja i istom financijskom potporom. Nadam se da će ova stipendija postojati i idućih godina i toplo preporučam Algebrinim studenticama da se prijave. Više informacija o stipendiji dostupno je na poveznici bit.ly/3kMwdvD, a ako vam treba pomoć u prijavljivanju, slobodno me kontaktirajte putem društvenih mreža. Iza svake uspješne žene stoji druga uspješna žena koja je podupire! :)

Što još čekaš? Prijavi se na studij Razvoja računalnih igara i vidimo se 27. rujna na Uvodnom predavanju za studente!

 

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.