Image for O nama
Naslovnica

O nama

Visoko učilište Algebra dio je najveće privatne obrazovne organizacije u Republici Hrvatskoj i regiji, prisutne u više od 20 gradova širom Hrvatske. Osnovana 1998. godine, Algebra danas zapošljava više od 170 stalnih zaposlenika i preko 400 vanjskih suradnika. Godišnje educiramo oko 15 000 polaznika kroz razne seminare i kraće edukativne programe u obrazovanju odraslih, dok u visokom obrazovanju upisujemo preko 550 novih studenata godišnje.

Naš središnji kampus smješten je u srcu Zagreba, glavnog grada Hrvatske, dok se programi obrazovanja i osposobljavanja odraslih provode u Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Šibeniku i Varaždinu, te u više od deset drugih, manjih gradova.

Trenutno imamo gotovo tisuću kraćih obrazovnih programa (u trajanju do 2 tjedna), oko 50 akreditiranih dužih obrazovnih programa za odrasle i 12 akreditiranih visokoškolskih studijskih programa/smjerova. Mnogi od naših obrazovnih programa odobreni su ili se provode prema službenim nastavnim planovima ključnih svjetskih proizvođača softvera i opreme kao što su: Microsoft, Cisco, Oracle, Red Hat, VMware, Adobe, Autodesk, EC-Council, IMC2 i drugi.

Mi smo akademski i/ili obrazovni partner svih navedenih dobavljača, za većinu njih i jedini u Hrvatskoj. Većina obrazovnih programa za stjecanje novih kvalifikacija, kao i svi studijski programi u visokom obrazovanju, akreditirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i time prepoznati unutar Europskog kvalifikacijskog okvira (EQF) kroz njegovu povezanost s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO). Osim akademskog fokusa, posvećeni smo i primijenjenom istraživanju. Stoga, Algebra LAB provodi i istraživanja, pruža usluge i rješenja u sljedećim područjima:

  • Podatkovnoj znanosti
  • Primjeni informacijske tehnologije u obrazovanju, uključujući digitalne obrazovne sadržaje, sustave za učenje na daljinu i sustave za ocjenjivanje
  • Istraživanju i razvoju tržišta rada kao i obrazovne politike

Podijeli: Facebook Twitter