Image for dr.sc. Zlatan Fröhlich

Dr.sc. Zlatan Fröhlich završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je i magistrirao te doktorirao 1997. godine. Nakon završetka studija zaposlio se na Ekonomskom institutu u Zagrebu, gdje je i danas aktivan u zvanju znanstvenog savjetnika u trajnom zvanju.

Obnašao je dužnosti člana Gradskog poglavarstva Grada Zagreba, savjetnika potpredsjednika Vlade RH, a od 1999. godine je predsjednik HGK Komore Zagreb. Od 2003. do 2015. obnašao je dužnosti dekana i predavača na Međunarodnoj diplomskoj školi za poslovno upravljanje IGBS Zagreb. U pristupnim pregovorima s Europskom unijom od strane Vlade Republike Hrvatske imenovan je pregovaračem zaduženim za Poglavlja 18. Statistika i 22. Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata. Dugogodišnji je predsjednik Hrvatsko-turskog poslovnog vijeća pri HGK, te potpredsjednik Hrvatske bratske zajednice u Americi – Odsjek Zagreb.

U stručnom i znanstvenom radu bavi se područjima urbane ekonomike, regionalne ekonomike i ekonomikom prometa. Bio je jedan od osnivača i dugogodšnji predsjednik Hrvatske sekcije Europskog udruženja regionalnih istraživanja. Predsjednik je Nacionalnog vijeća Skål International Croatia – međunarodne asocijacije turističkih managera. Postigao je znanstveno zvanje znanstveni savjetnik u trajnom zvanju. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj dosadašnji stručni i društveni rad.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for Katarina Bule

Digitalnu karijeru započela je davno prije pojave društvenih mreža i mobilnih aplikacija u jednoj od prvih digitalnih agencija u Hrvatskoj, Novena studio. Veći dio svoje poslovne karijere provela je u Vipnetu vodeći digitalne projekte od strateške važnosti i  implementirajući preko 150 digitalnih marketinških kampanja.

Tijekom telekom karijere posebno se ističu ostvarenja vezana uz rekordnu online prodaju te ostvarenja na području društvenih mreža koja se odnose na njihovo uspješno integriranje u postojeće kanale komunikacije s krajnjim korisnicima i zahtjevne interne procese.

Trenutno radi na poziciji Senior Digital & Social Media Managera za Molson Coors Europe. Odgovorna je za definiranje cjelokupne digitalne strategije Molson Coors Europe, razvoj digitalnog marketinga, te optimalno pozicioniranje brandova na različitih društvenim mrežama i digitalnim platformama. Poseban izazov joj predstavlja digitalna transformacija pivskih brandova na 10 europskih tržišta kroz procese, načine rada i digitalne inovacije.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for prof.dr.sc. Velimir Srića

Velimir Srića rođen je u Zagrebu gdje je završio Klasičnu gimnaziju, Ekonomski fakultet i magisterij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Kao Fulbrightov stipendist stekao je MBA jedne od najboljih svjetskih menadžerskih škola – Columbia University, New York i doktorirao iz menadžerske informatike.

Dobitnik je Gerald Ford i Eisenhower Fellowship stipendije, nagrade Zlatno pero HND-a i priznanja Josip Juraj Strossmayer za znanost.

Redoviti je profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles). Konzultant je iz menedžmenta i informatike u niz hrvatskih i međunarodnih tvrtki i programmeski direktor DELFIN-a, konzultantske tvrtke za razvoj menedžmenta. Bio je gostujući profesor na Renmin sveučilištu u NR Kini, na sveučilištima u Budimpešti, Dubaiju, Grazu, Mariboru, Rijeci, Sarajevu, Splitu i Osijeku. Ekspert je Svjetske banke za Change Management i član Europske akademije znanosti i umjetnosti.

Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Vodio je Radnu grupu za strategiju informatizacije Hrvatske, bio je predsjednik Skupštine grada Zagreba i zastupnik u Skupštini grada Zagreba. Objavio je sedamdeset znanstvenih i stručnih knjiga i preko četiristo članaka kao kolumnist Bytea, Buga, Poslovnog savjetnika, Poslovnog dnevnika, Obzora (Večernji list) i Lidera.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for izv.prof.dr.sc. Darko Huljenić
Sastav Gospodarskog vijeća (2017.-2021.)

izv.prof.dr.sc. Darko Huljenić

prof. dr. sc. Darko Huljenić diplomirao je 1983., magistrirao 1989. i doktorirao 2001. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Sveučilištu u Zagrebu. Godine 2005. je na istome fakultetu stekao zvanje docenta, a 2012. godine zvanje izvanrednog profesora na dodiplomskom i postdiplomskom studiju.

Već dugi niz godina radi u Ericssonu Nikoli Tesli na različitim odgovornim zadacima u području istraživanja i razvoja i utemeljitelj je ljetne radionice Ericssona Nikole Tesle “Summer Camp”.

Početak njegove karijere obilježila je pozicija tehničkog savjetnika koju je zadržao više od 11 godina nakon čega, 2008. godine, postaje direktor e-health odjela, a godinu dana kasnije i menadžer za tehnologiju i znanstvene aktivnosti u Ericssonu Nikola Tesla što radi i danas. Odgovoran je za odnose s akademskom zajednicom te vodi brojne aktivnosti vezane uz EU programe i projekte i korištenje sredstava EU fondova.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for Ratko Mutavdžić

Ratko Mutavdžić je osnivač i direktor tvrtke PROJEKTURA, savjetodavne kompanije koja radi s novim i tehnologijama u nastajanju kako bi ih uvela u organizacije i korporacije. Prije toga, proveo je 15 godina u tvrtki Microsoft, gdje je vodio savjetodavnu grupu, grupu za podršku razvoja novih proizvoda te grupu za prodaju javnoj upravi.

Autor je više objavljenih stručnih radova na različite teme tehnologija, vlasnik je poznatih blogova na temu novih tehnologija i upravljanja projektima te aktivni sudionik različitih društvenih mreža na kojima se pronalaze novi načini primjene inovacija i invencija. Često je govornik na različitim konferencijama, radionicama, sastancima, generalno na bilo kojem mjestu gdje ljudi istražuju, propituju, misle i bave se inovacijama.

Trenutno područje interesa su mu razna pitanja otvorenosti, poput otvorenih inovacija, otvorenog društva i otvorene države, gdje sudjeluje na istraživanjima i izgradnji metodologija i okvira kako izgraditi učinkovitije i održivije načine uvođenja otvorenosti koje koriste građani, organizacije i javna uprava.

Isti princip primjenjuje i na tehnologije, te je zagovornik primjene otvorenih podataka, otvorenih rješenja i generalno bilo koje otvorene tehnologije koja, u kombinaciji s postojećim tehnološkim konceptima i platformama može kreirati bolju ekonomsku vrijednost za društvo u cjelini.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for mr.sc. Branimir Delić

mr. sc. Branimir Delić, dipl. ing. je član Nadzornog odbora i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede. Direktor je sektora za informatiku i telekomunikacije HEP-a. Prije zaposlenja u HEP-u, radio je u Ekoenergu.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for Ante Mandić

Ante Mandić rođen je 1955. godine u Sanskom Mostu, BiH. Osnovnu školu je završio u Otoku, a gimnaziju u Vinkovcima. Nakon diplome iz kemije i nuklearne fizike te magisterija iz računalnih znanosti na Tehničkoj Vojnoj Akademiji u Zagrebu, karijeru nastavlja u privatnom sektoru.

Godine 1992. pokreće softversku tvrtku IN2 na čijem je čelu do danas. Od tvrtke koja je u početku brojala tek nekoliko ljudi, IN2 je danas grupa od 12 tvrtki raspoređenih u šest država regije sa više od 500 uposlenih stručnjaka. Od početne ponude koja je uključivala izradu rješenja po zahtjevu korisnika, IN2 svoj portfelj postupno širi na softverska rješenja za investicijsko bankarstvo i fondove, osiguranja, javni sektor, zdravstvo, gospodarstvo te informacijsku sigurnost i forenziku.

Pored angažmana u IN2, Mandić je i aktivni sudionik hrvatske IT zajednice te predsjednik IT udruženja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a 2014. godine Predsjednik RH ga je odlikovao Redom danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for Gjuro Korać

Gjuro Korać završio je Prvu ekonomsku školu u Zagrebu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalnu karijeru realizirao je kroz 13 godina rada u digitalnoj agenciji Nivas u kojoj posluje od 2005. godine na poziciji kreativnog direktora i suosnivača.

Tijekom rada realizirao je velik broj projekata od kojih su neki e-commerce projekt Kolektiva, Bonbon – hrvatska prepaid mobilna mreža, Evotv televizija, storytelling parallax website za Janu, Etihad Etisalat Mobily i MTV.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for Hrvoje Boljkovac

Hrvoje Boljkovac studirao je na Ekonomskom fakultetu u sklopu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirao 2001. godine. Direktor je studija Luminus koji izrađuje reklame i trailere za klijente poput američke Filmske akademije (nagrada Oscar) i NBA lige.

Portfolio Luminusa odnedavno je bogatiji za još jedan mega uspješni projekt, predstavljen na najvećem svjetskom događanju za ‘gamere’, E3 – Electronic Entertainment Expou u Los Angelesu. Riječ je o traileru za računalnu igru, koji je u samo nekoliko tjedana od objave na YouTubeu pogledan gotovo dva milijuna puta. Prije rada u Luminusu stjecao je iskustvo u Formula filmu.

Podijeli: Facebook Twitter
Image for Ida Pandur

Ida Pandur je 2009. godine stekla je titulu prvostupnice Ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je započela iste godine pridruživši se tada novoosnovanoj agenciji za marketing na društvenim mrežama iSTUDIO kao druga zaposlenica.

U četiri godine u iSTUDIJU, Ida je radila na pozicijama social media marketing managera te potom i na poziciji potpredsjednice za vanjske odnose. Upravljala je odjelom od 20-ak osoba koji je bio zadužen za digitalne marketinške strategije, prodaju te upravljanje odnosima s klijentima među kojima su bili i Jamnica, Jana, Juicy, Konzum, Zvijezda, Belje, Ledo, Pik, Jutarnji list, RTL, 24sata, Iskon, BIPA, Klinika Svjetlost, HTZ, IRTA i Lego Duplo. Bila je zadužena i za PR i dio branding aktivnosti samog iSTUDIJA.

Godine 2013. osniva i zauzima direktorsku poziciju organizacije Bizmeet.me te dobiva nagrade na natjecanju Start Trek Startup Pitch contest te na Startup izazovu Deutsche Telekom accelerator hub: raum IdeaPitch Startup Challenge u Zagrebu – izravna propusnica za hub:raum’s WARP accelerator u Krakovu. Krajem 2013. postaje digital direktor za Grey Worldwide Zagreb i osniva Entourage d.o.o. u Zagrebu gdje i danas radi na poziciji generalnog direktora.

Podijeli: Facebook Twitter