Image for Ante Mandić

Ante Mandić rođen je 1955. godine u Sanskom Mostu, BiH. Osnovnu školu je završio u Otoku, a gimnaziju u Vinkovcima. Nakon diplome iz kemije i nuklearne fizike te magisterija iz računalnih znanosti na Tehničkoj Vojnoj Akademiji u Zagrebu, karijeru nastavlja u privatnom sektoru.

Godine 1992. pokreće softversku tvrtku IN2 na čijem je čelu do danas. Od tvrtke koja je u početku brojala tek nekoliko ljudi, IN2 je danas grupa od 12 tvrtki raspoređenih u šest država regije sa više od 500 uposlenih stručnjaka. Od početne ponude koja je uključivala izradu rješenja po zahtjevu korisnika, IN2 svoj portfelj postupno širi na softverska rješenja za investicijsko bankarstvo i fondove, osiguranja, javni sektor, zdravstvo, gospodarstvo te informacijsku sigurnost i forenziku.

Pored angažmana u IN2, Mandić je i aktivni sudionik hrvatske IT zajednice te predsjednik IT udruženja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, a 2014. godine Predsjednik RH ga je odlikovao Redom danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva.

Podijeli: Facebook Twitter