Image for Davor Runje

Davor Runje je s Joškom Oršulićem 2008. godine osnovao DRAP – prvu digitalnu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za promociju na društvenim medijima. Osvojio je brojne strukovne nagrade uključujući jednu zlatnu i dvije srebrna Effie nagrade, tri Best in show MIXX nagrade i dvije kampanje u top 25 na BalCannes reviji.

Sudjelovao je na brojnim domaćim i regionalnim festivalima kao član žirija uključujući MIXX Croatia, Sudnji dan, Ideja X, SoMo borac, Effie Croatia i Golden Drum.

Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao startup Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP – zajedno s WinAMP-om ključnom tehnologijom kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju Napstera – popularnog servisa za online razmjenu glazbe. Nakon zatvaranja započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu.

Dobitnik je Phoenix & SSCLI nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi. Autor je 15-tak radova iz teorijskog računarstva i jednog američkog patenta. Aktivno pomaže startup zajednici, a najpoznatiji projekt je uspješna crowdfunding kampanja kojom je pokrenut jedan od najuspješnijih hrvatskih startupova BellaBeat.

Podijeli: Facebook Twitter