Image for Ivan Vidaković

Ivan Vidaković je diplomirao matematiku i informatiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Poslovnu karijeru započeo je 1984. godine na mjestu IBM sistem inženjera tvrtke Intertrade d.o.o., a 1985. prelazi na mjesto predstavnika prodaje i marketinga.

Godine 1991. prelazi na funkciju IBM predstavnika za prodaju u Gulf Business Machines Oman (GBM) LLC, sa sjedištem u Omanu. Tijekom svoje karijere u IBM-u završio je niz stručnih tečaja i usavršavanja iz područja informacijskih tehnologija, računarstva i menadžmenta.

Uz marketing, prodaju i razvoj poslovanja Vidaković je aktivno radio na razvoju suradnje s ključnim poslovnim partnerima i donositeljima odluka u naftnoj i bankarskoj industriji te s vladom i državnim institucijama. 2001. se vraća u Hrvatsku kako bi preuzeo mjesto glavnog direktora IBM-a Hrvatska. Godine 2009. prelazi na poziciju voditelja poslovne kontrole za središnju i istočnu Europu u (IBM CEE) gdje je bio zadužen za razvoj i implementaciju planova optimizacije za Hrvatsku, Bugarsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju, Litvu, Latviju, Estoniju. Početkom 2010. godine dolazi na čelo Microsofta u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter