Image for Marin Tadić

Marin Tadić diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu na Zavodu za telekomunikaciju i informatiku i prvi je student čiji se diplomski rad odnosio na TCP/IP protokol. Nakon diplome gotovo dvije godine radi u Ericssonu u odjelu Axe digitalnih centrala te odlazi na četiri mjeseca kao stipendist austrijske vlade u Beč gdje na Tehničkom fakultetu sudjeluje u istraživanju i razvijanju TCP/IP protokola u Novelovom mrežnom okruženju.

U Beču počinje raditi za Reuters, gdje mu je ponuđeno osnivanje ureda u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu. Prihvaća ponudu i pokreće poslovanje. Tijekom pet godina rada u Reutersu (1993.-1998.) fokusirao se na poslovni segment i sa suradnicima odrađuje uspješne instalacije Reutersovih servisa u hrvatskom bankarskom sektoru. Sljedeće četiri godine (1998.-2002.) provodi na čelu zagrebačkog ureda tvrtke Hewlett Packard gdje progresivno razvija sve zahtjevne segmente tvrtke.

U ožujku 2002. godine preuzima vođenje Oracleovog ureda u Hrvatskoj i izgrađuje uspješan tim hrvatskih stručnjaka spremnih odgovoriti na sve zahtjeve Oracle korisnika. Od 2016. u Oraclu radi na poziciji Regional Manager for Adriatic region. I dalje ulaže u vlastiti razvoj te nastavlja s edukacijom na The Ecole Nationale de Ponts et Chaussees (ENPC) of International Management in Paris i The University of Edinburgh, Management School in Scotland i 2005. godine završava Executive MBA.

Podijeli: Facebook Twitter