fbpx
Image for O Algebri
O nama

O Algebri

Visoko učilište Algebra dio je najveće privatne obrazovne organizacije u Republici Hrvatskoj i regiji, prisutne u više od 20 gradova širom Hrvatske.

Osnovana 1998. godine, Algebra danas zapošljava više od 170 stalnih zaposlenika i preko 600 vanjskih suradnika.

Godišnje educiramo oko 15.000 polaznika kroz razne seminare i kraće edukativne programe u obrazovanju odraslih, od čega preko 3.000 mladih i djece u programima priprema za državnu maturu i digitalne akademije, dok u visokom obrazovanju upisujemo preko 550 novih studenata godišnje.

Smješteni smo u novom kampusu koji se nalazi na adresi Gradišćanska 24 u Zagrebu, dok se programi obrazovanja i osposobljavanja odraslih osim u Zagrebu provode i u OsijekuPuliRijeciZadruSplituVaraždinu i Šibeniku te u više od deset drugih, manjih gradova. Trenutno imamo gotovo tisuću kraćih obrazovnih programa (u trajanju do 2 tjedna), oko 50 akreditiranih dužih obrazovnih programa za odrasle i 14 akreditiranih visokoškolskih studijskih programa/smjerova. Za gotovo sve naše prijediplomske i diplomske programe koji se izvode na engleskom jeziku osigurana je mogućnost dobivanja dodatne britanske diplome od strane Goldsmiths, sastavnice Sveučilišta u Londonu.

Mnogi od naših obrazovnih programa odobreni su od ili se provode prema službenim nastavnim planovima ključnih svjetskih proizvođača softvera i opreme kao što su: MicrosoftCiscoOracleRed HatVMwareAdobeAutodeskEC-CouncilIMC2 i drugi.

Mi smo akademski i/ili obrazovni partner svih navedenih dobavljača, za većinu njih i jedini u Hrvatskoj. Većina obrazovnih programa za stjecanje novih kvalifikacija, kao i svi studijski programi u visokom obrazovanju, akreditirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i time prepoznati unutar Europskog kvalifikacijskog okvira (EQF) kroz njegovu povezanost s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO).

Osim akademskog fokusa (fokus na kvalitetu nastave), posvećeni smo i primijenjenom istraživanju te smo akreditirana znanstveno-istraživačka ustanova koja istraživanja uglavnom provodi unutar istraživačkih grupa okupljenih oko Algebra LAB.

Algebra LAB provodi istraživanja, usluge i rješenja u područjima:

  • Podatkovne znanosti (engl. Data Science)
  • Primjene informacijske tehnologije u obrazovanju, uključujući digitalni obrazovni sadržaj, sustave za učenje na daljinu i sustave ocjenjivanja znanja
  • Istraživanja i razvoja tržišta rada i obrazovne politike
  • Računarstva, digitalnog marketinga i primijenjene umjetnosti

Zavod za kvalitetu obrazovanja

Kako bismo doprinijeli razvoju obrazovnog sustava i na taj način vratili društvu vrijednost, osnovali smo Zavod za kvalitetu obrazovanja koji godišnje provodi tridesetak besplatnih obrazovnih programa za nastavnike i ravnatelje osnovnih i srednjih škola te stručnjake za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju. Kroz naše besplatne programe i obrazovne radionice godišnje prođe više tisuća osoba.

Poslovni model Algebra grupe

Algebra grupa izgrađena je na sinergiji brojnih elemenata koji su usmjereni stvaranju, primjeni i diseminaciji znanja. U tom je sustavu Visoko učilište Algebra jedan od temeljnih generatora znanja, ali i važan dio podsustava za njegovu diseminaciju. Ako bismo svoju poslovnu strategiju trebali sažeti samo u jednu rečenicu, ona bi glasila:

Stvaranje, dijeljenje i korištenje primjenjivog znanja izvrsne kvalitete.

Ako bismo je pak trebali prikazati sam na jednoj ilustraciji, ona bi izgledala ovako:

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.