Image for Održana 9. sjednica Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra
Naslovnica

Održana 9. sjednica Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra

Predstavnici vodećih tvrtki i korporacija u Hrvatskoj i članovi akademske zajednice okupili su se u lipnju na još jednoj, redovitoj, 9. sjednici Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra, kako bi svojim prijedlozima sudjelovali u daljnjem razvoju nastavnog programa i projekata Visokog učilišta Algebra, te pridonijeli ovoj jedinstvenoj suradnji u visokom obrazovanju koja na specifičan način povezuje obrazovanje i tržište rada.

Sjednicu Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra obilježilo je pridruživanje novih članova, koje je na inicijativu predsjednika Vijeća, prof. dr. sc. Maria Kovača, izglasano jednoglasno. Gospodarsko vijeće tako trenutno broji 27 istaknutih pojedinaca iz područja računarstva, informacijskih tehnologija, ekonomskih stručnjaka i članova akademske zajednice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na dnevnom redu 9. sjednice predstavljen je Izvještaj o radu Visokog učilišta Algebra u 2014./2015. godini. Dekan Visokog učilišta Algebra, mr. sc. Mislav Balković prisutnima je predstavio studentske uspjehe i aktivnosti tijekom godine, podatke o broju novoupisanih studenata i diplomiranih, ankete o zadovoljstvu studiranja na Visokom učilištu Algebra te razvojne projekte na kojima se trenutno radi. Predstavnici vodećih tvrtki, među ostalim su upoznati i s pripremama i upisima na novi, akreditirani, jedinstveni studij Digitalnog marketinga Visokog učilišta Algebra koji kreće s nastavom ove jeseni.

Osim novog studija, dekan Visokog učilišta Algebra upoznao je članove Vijeća sa suradnjom, odnosno pristupanjem Visokog učilišta Algebra konzorciju EIT (European Institute of Innovation & Technology), te partnerstvom Učilišta na ESF projektu, koji ima za cilj unapređenje studija multimedijskog računarstva u skladu sa Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, a  kojeg visoko učilište Algebra provodi u partnerstvu sa Sveučilištem Sjever. Najavljeno je i pokretanje znanstvenog časopisa sa međunarodnom recenzijom: „International Journal of Digital Technology and Economy“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Po završetku uvodnog obraćanja dekana, kao gostujući predavač, članovima Vijeća obratio se Tobias Husing iz međunarodne konzultantske tvrtke Empirica GmbH koja za Europsku komisiju provodi istraživanja i predviđanja o potrebama ICT tržišta rada. Prisutnima je predstavio rezultate istraživanja „E-Leadership Skills Education and Training and Policy Initiatives in the EU28“ i „E-Leadership in Europe Demand and Suppkly Forecasts (2015-2020)“.

Osim novosti vezanih uz rad Visokog učilišta Algebra, predstavnici Gospodarskog vijeća upoznali su se s novim digitalnim proizvodima i uslugama na svjetskom tržištu te predviđanjima kako će digitalna tehnologija transformirati poslovne modele i to na predavanju Ivana Maglića, direktora tvrtke Calisto, zastupnika tvrtke Gartner, vodeće globalne tvrtke u području analize, procjene i praćenja trendova u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Prisutni su imali prilike saznati sve i o projektu „Croatian makers“ kojeg je pokrenuo vlasnik Grupe Selectio, poduzetnik i investitor Nenad Bakić. Riječ je o projektu namijenjenom razvoju poduzetništva i inovativnosti mladih, kojim ih se motivira na moderna i stvarna znanja, koja bi im trebala pomoći da se u nekim najatraktivnijim područjima (robotika, automatika, avijatika, 3D printanje...) izjednače sa svojim vršnjacima u razvijenim zemljama. Na sjednici je pokrenuta i suradnja Visokog učilišta Algebra na ovom vrijednom projektu kroz preuzimanje uloge obrazovnog partnera projekta koji će biti zadužen za potporu nastavnicima i učenicima u savladavanju robotike.

9. sjednica Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra završila je raspravom čiji će zaključci biti iskorišteni za unapređenje svih segmenata studiranja kao i čvrste suradnje Visokog učilišta Algebra s najvećim hrvatskim tvrtkama i korporacijama.

Članovi Gospodarskog vijeća Visokog učilišta Algebra:

 1. Slavko Krajcar FER
 2. sc. Mario Kovač FER
 3. Krešo Perica IBM Croatia
 4. Zoran Šimunić PBZ
 5. Zvonimir Oreč Siemens
 6. Igor Dropulić SAP Hrvatska
 7. Ivan Žugaj APIS-IT
 8. Marin Tadić Oracle Hrvatska
 9. Ivan Vidaković Microsoft Hrvatska
 10. Adrian Ježina HUP ICT / VIPNet
 11. Marijo Volarević Hrvatski telekom
 12. Igor Pureta GRAWE Hrvatska
 13. Ante Mandić IN2
 14. Davor Runje DRAP
 15. Mario Fraculj McCANN Zagreb
 16. Ida Pandur Entourage Ltd., Grey Worldwide Zagreb
 17. Ivona Janjić   Agrokor
 18. Hrvoje Boljkovac Luminus studio
 19. Gjuro Korać Nivas
 20. Branimir Delić HEP
 21. Goran Grandić Dukat mliječna industrija
 22. Ratko Mutavdžić Projektura
 23. Darko Huljenić Ericsson Nikola Tesla
 24. Velimir Srića EFZG
 25. Katarina Bule Molson Coors Europe
 26. Dubravka Jurlina Alibegović EIZ
 27. Zlatan Fröhlich IGBS / HGK

https://youtu.be/FoJ1fNH7Rdo

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.