Image for Poziv na radionicu Dr. Nir Tsuk: “Jezik inovacije – Pouke iz Izraela“ – ponedjeljak, 9. 5. 2022.
Naslovnica

Poziv na radionicu Dr. Nir Tsuk: “Jezik inovacije – Pouke iz Izraela“ – ponedjeljak, 9. 5. 2022.

Dragi studenti i studentice,

pozivamo vas na gostujuće predavanje Dr. Nir Tsuka u organizaciji Izraelske ambasade na temu: “Jezik inovacije – Pouke iz Izraela”, koje će se održati na engleskom jeziku u ponedjeljak, 9.5.2022. s početkom u 16.00 sati u dvorani Ruđer Bošković.

Na radionicu pozivamo sve Algebrine studente, a na radionici će se predočiti temeljni koncepti poduzetništva, podijeliti relevantne primjere i pružiti uvid u poticanje promjena unutar organizacija i zajednica.  Također, studentima će se pružiti prilika da sami rješavaju probleme i inoviraju, zbog čega će se osjećati kao instant poduzetnici.

O radionici:

 Pojmovi poduzetništva i inovacije već su neko vrijeme nezaobilazni u svakodnevnoj komunikaciji: pronalaženje novih rješenja za problem, promoviranje sistemskih promjena i razmišljanje (i djelovanje) ‘izvan kutije’ već su desetljećima u mnogobrojnim poljima, industrijama i obrazovnim ustanovama glavna stvar. A kako bi se u potpunosti potvrdilo uvjerenje da je promjena jedina konstanta – došao je koronavirus, kao i rat, i dramatično nam protresao svakodnevicu.

- U takvim vremenima, koja je uloga inovacije?

- Je li to polje / predmet / tema – ili možda način razmišljanja, ili čak jezik?

- Zašto je potrebnija sada više nego ikada (iako ju je teže ostvariti)?

- Kako je Država Izrael postala inovacijski centar, poznat pod nazivom ‘start up nacija’?

- I kako je to relevantno za Hrvatsku kao mladu naciju, a posebice za mlade Hrvate?

O predavaču:

Dr. Nir Tsuk iskusan je akademik i stručnjak s više od 25 godina međunarodnog iskustva u području društvenog kapitala, poduzetništva i inovacija. Za vrijeme svog mandata izvanrednog profesora na Sveučilištu u Osaki i kao NYU-ov globalni istaknuti znanstvenik, Nir je za Sveučilište u New Yorku osnovao Institute for Impact and Intrapreneurship, putem kojega kulturu inovacija dijeli s onima kojima je najpotrebnija.

 Molimo da svoju prijavu pošaljete na e-mail: tereza.zugaj@algebra.hr zaključno s petkom, 6.5.2022. do 12 sati.

S obzirom da je broj mjesta na radionici ograničen (max.30), u petak, 6.5.2022. do 17 sati ćemo poslati obavijest tko je osigurao svoje mjesto na radionici.

 Vidimo se!

 Visoko učilište Algebra

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.