fbpx
Image for Promovirana deseta generacija Algebrinih diplomanata
Naslovnica

Promovirana deseta generacija Algebrinih diplomanata

Po prvi put promocija Algebrinih diplomanata održana je na Algebrinom novom modernom zagrebačkom Kampusu vrijednom 110 milijuna kuna. Tako smo ove godine promovirali desetu generaciju diplomanata sastavljenu od 123 stručnih prvostupnika i stručnih specijalista s šest prijediplomskih i osam stručnih specijalističkih studijskih smjerova.

Tijekom svečanog čina, studentima su se obratili dekan Visokog učilišta Algebra dr. sc. Mislav Balković, Elma Melkić, studentica generacije i novopromovirana stručna prvostupnica digitalnog marketinga i Martin Sinković, hrvatski višestruki zlatni Olimpijac, europski i svjetski prvak.

"Kroz vaš studij bili smo usmjereni na dva cilja. Naučiti vas o tehnologiji i udahnuti vam dio vrijednosti u koje i sami vjerujemo. Radi se prije svega o osobnoj odgovornosti, važnosti stalnog učenja i kulturi rada, vrijednostima koje su izgradile najveće nacije i najuspješnija gospodarstva svijeta. Uvjeren sam kako će upravo osobna odgovornost biti temelj na kojem ćete izgraditi bolje i osvještenije društvo od ovog u kojem danas živimo. Društvo koje će u svakom smislu biti održivo, koje će biti izgrađeno na zajedništvu i koje će stvarati rješenja za opstanak i daljnji razvoj civilizacije. Tehnološka znanja koja ste kroz studij stekli mogu tome uvelike pomoći, i baš zato što ih danas posjedujete vaša je odgovornost u tom poduhvatu još veća. Siguran sam da ćete uvijek, izgrađujući vlastitu budućnost, svojim radom barem malo pridonositi i svojoj zemlji. Školovanje koje ste završili pripremilo vas je za svjetsko tržite rada, ali želim vam reći da birate karijeru na onom mjestu u svijetu gdje možete ostvariti svoj snove i dosegnuti sreću, no nemojte zaboraviti da imate samo jednu domovinu, ma gdje živjeli.", rekao je u svojem govoru dr.sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

"Period studiranja na Visokom učilištu Algebra uvijek će mi ostati u lijepom sjećanju – stekla sam nova prijateljstva i iskustva te znanja i vještine koje su mi omogućila da već na trećoj godini fakulteta počnem raditi u globalnoj kompaniji. Iznimna mi je čast što mogu predstavljati cijelu generaciju svojih kolegica i kolega te od srca želim zahvaliti profesorima, asistentima i svom osoblju Algebre koji su nam srdačno, mentorski i pažljivo prenijeli svoju poslovna i osobna iskustva i znanja.“, naglasila je Elma Melkić, studentica generacije i novopromovirana stručna prvostupnica digitalnog marketinga.  

"Kao što moj brat Valent i ja često ističemo, put do uspjeha je iznimno težak, ali se bez obzira na prepreke, isplati. U razgovoru s drugim sportašima, koji su puno ulagali u sport, trudili se i nisu ostvarili rezultate koje su priželjkivali, trudim se istaknuti im sve druge vrijednosti i dobra koja su dobili sportom – upornost, radne navike, spoznanje o vrijednosti odricanja. Dragi diplomanti, ono što vam sa sigurnošću mogu reći je – svaki se trud isplati, možda ne odmah i ne brzo, ali svaki trud koji uložite u neku sferu svojeg života će vam se vratiti. Kroz svoj studij vidjeli ste brojne lijepe i teške trenutke, a tako će vam biti i kroz život; zapamtite one lijepe trenutke i idite naprijed podigunute glave. Porazi su sastavni dio sporta i života, no treba ih naučiti prihvatiti i iz njih naučiti nešto novo o sebi te ih shvatiti kao priliku za poboljšanje. Stići do uspjeha ne znači uvijek i u svakom trenutku ići „glavom kroz zid“, već biti staložen, nekad i povući „ručnu kočnicu“. Uz to, vjerujem da je važno njegovati i druge životne vrijednosti, poput obitelji, jer vjerujem da je to istinski put ka sreći.", poručio je Martin Sinković diplomantima Visokog učilišta Algebra.

Deseta, jubilarna generacija Algebrinih diplomanata dosad je i najbrojnija, a sastoji se od stručnih prvostupnika inženjera računarstva, inženjera multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga i dizajna tržišnih komunikacija te stručnih specijalista inženjera računarstva, digitalnog marketinga, kreativnog upravljanja tržišnim komunikacijama i stručnih specijalista poslovne administracije. Ove akademske godine, Algebra je zabilježila najveći rast broja upisanih studenata u odnosu na sve druge visokoškolske ustanove u državi, a očekivan je rast broja upisanih od 20 posto. Uz to, početkom 2021. Visoko učilište Algebra uspješno je završilo proces reakreditacije kod Agencije za znanost i visoko obrazovanje te je prema ocjenama kvalitete i dalje najkvalitetniji stručni studij u Hrvatskoj.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.