Organizacijska shema

doc. dr. sc. Petar Javor

Petar Javor rođen je 1934. godine u Krnjeuši, BiH. Osnovnu školu pohađao je u Suhopolju, zatim gimnaziju u Osijeku, Slavonskoj Požegi i Bjelovaru. Školske godine 1952./1953. upisao je PMF u Zagrebu, odsjek matematika - fizika, gdje je i diplomirao 1958. Na PMF Zagreb magistrirao je 1965. godine i doktorirao 1970. godine. Nakon vojske i kraćeg rada u osnovnoj školi u Hecegovcu, od 1960. godine zaposlen je na ETF - današnji FER Zagreb pa sve do umirovljenja 2000 godine. Školske godine 1966./67. i 1967./68. proveo je u USA na University of Florida , Gainesvile gdje je predavao više kolegija. Javor tečno govori engleski i ruski jezik, predavao je kolegije na preddiplomskoj i postdiplomskoj nastavi, recenzirao brojne radove za razne izdavače i časopise, stalni je referent za MR (Mathematical Review, American Math. Soc)- područje konačnih diferencija i funkcionalnih jednadžbi. Još uvijek je stalni Examiner u IBO (International Baccalaureate Organization) za Mathematics HL (Higher level) Portfolio.

Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.