Naslovnica

Robert Pleše: Moje iskustvo stjecanja CCNP certifikata u Algebri

Svoje iskustvo pohađanja CCNP akademije u Algebri s nama je podijelio i Robert Pleše. Kao zaposlenik HT-a na poslovima mrežne sigurnosti, ovaj mu je certifikat osigurao dobar temelj za mjesto na kojem trenutno radi. No, svjestan da posao u mrežnoj sigurnosti zahtijeva mnogo širi opseg znanja, Robert nastavlja svoju edukaciju i uskoro planira i polaganje CCNP security certifikata.

Robert Plese_fotografija

Kako ste se odlučili za pohađanje CCNP akademije u Algebri?

Iako sam mnogo naučio na CCNA akademiji, stekao sam dojam da smo tijekom CCNA akademije samo „zagrebli površinu“ Ethernet/IP svijeta. Želja za produbljivanjem znanja o mrežnim tehnologijama me je potakla na upisivanje CCNP akademije.

Što vam je najviše koristilo tijekom edukacije?

Vrlo sam zadovoljan kvalitetom CCNP edukacije u Algebri, ali najviše me se dojmila dinamika kojom je predavač iznosio predviđeno gradivo. Prvo je obrađen teoretski dio tematike, a nakon toga smo radili praktične vježbe kako bismo temeljito shvatili tematiku.

Najkorisniji dio mi je bio onaj posvećen otklanjanju problema u mrežama. Tijekom tog dijela sam uvidio koliko sam naučio u prva dva modula CCNP akademije (routing i switching).

Koliko se polaganje certifikata CCNP pokazalo zahtjevnijim od CCNA?

Polaganje CCNP certifikata je nešto složenije od polaganja CCNA certifikata jer se sastoji od tri ispita. CCNP akademija je bila izvrsna priprema za polaganje CCNP tako da nisam imao problema s polaganjem ispita.

CCNP

Danas s iskustvom akademije, koliko ste zagovornik formalne pripreme obrazovanja za certificiranje naspram samostalne pripreme?

Imam iskustva i sa samostalnom pripremom i sa formalnim obrazovanjem kao pripremom za certifikat. Zagovornik sam formalnog obrazovanja, a razloga za takav stav je više:

  • formalno obrazovanje je organizirano da polaznika sustavno priprema i obrazuje
  • dostupni materijali i oprema za učenje su dobro pripremljeni
  • uvijek možete pitati predavača da dodatno pojasni eventualne nejasnoće u gradivu
  • predavač naglasi detalje koji su vrlo bitni

 Koji je sljedeći certifikat koji biste voljeli steći?

U mojem sadašnjem poslu mi je neophodan CCNP security certifikat. Želja mi je obrazovati se i položiti sve ispite koji su obavezni za dobivanje CCNP security certifikata kako bih što kvalitetnije mogao raditi posao u mrežnoj sigurnosti.

Iskoristi 20% popusta na CCNP akademiju u Algebri, i to za termin koji kreće 7. travnja u Zagrebu. Ovaj termin dostupan je i online, tako da ga mogu pratiti i polaznici iz drugih gradova. Provjeri ovdje

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.