Image for Santa Pastare i Hager Ben Aïssa, dvije studentice na razmjeni Erasmus+ prošli semestar provele su na Algebri
Naslovnica

Santa Pastare i Hager Ben Aïssa, dvije studentice na razmjeni Erasmus+ prošli semestar provele su na Algebri

Stranim studentima definitivno preporučamo studiranje na Algebri

Hager Ben Aïssa iz Tunisa i Santa Pastare iz Latvije upravo su provele jedan semestar u Hrvatskoj, studirajući na Visokom učilištu Algebra. Santa studira na Sveučilištu primijenjenih znanosti u gradu Vidzemeu, a na Algebri je pohađala brojne kolegije iz softverskog inženjeringa, dok Hager, koja je izvorno iz Tunisa, trenutno studira kompjuterski inženjering na sveučilištu ENSIIE u Francuskoj, no odlučila se za nekoliko kolegija iz digitalnog marketinga i upravljanja digitalnim kampanjama.

Zanimalo nas je kako su se ove dvije studentice odlučile za studijski program u Hrvatskoj, koristeći pogodnosti programa Erasmus+. „Željela sam otići nekamo gdje nikada nisam bila, na mjesto o kojem ne znam mnogo, pa sam, pregledavajući popis partnerskih ustanova mojeg matičnog sveučilišta, primijetila Hrvatsku i Visoko učilište Algebra. Jako mi se svidjelo što je u glavnom gradu, pa uvijek ima mnogo događanja. Budući da internetska stranica igra veliku ulogu u stvaranju prvih dojmova, činilo se kao odličan izbor za mene“, objašnjava Santa Pastare.

U Hagerinu slučaju bilo je nešto drugačije. Njezina škola u Francuskoj ima dogovorenu suradnju s Algebrom, a ona je odabrala Algebru jer jedina ima specijalizirani kolegij iz digitalnog marketinga koji je željela upisati.

Naravno, željeli smo također saznati kakvi su im dojmovi nakon semestra provedenog na Algebri. „Sveučilište nije veliko pa se njeguje individualni pristup svakom studentu. Stvarno mi se sviđa što svi profesori koje sam imala prilike upoznati imaju i radno iskustvo iz predmeta koji predaju, tako da uvijek znaju što je manje a što više važno u stvarnom radnom okruženju“, rekla je Santa. Hager se slaže, dodajući „uživala sam biti ovdje, dok su neki od predavača najbolji od svih koje sam imala tijekom obrazovanja“.

Pastare primjećuje da je zapravo najviše naučila na kolegijima oko kojih nije bila toliko uzbuđena prije dolaska u Hrvatsku, poput objektnog programiranja i primijenjenog razvoja mobilnih uređaja. „To su mi na kraju bili najdraži kolegiji“, kaže. Ben Aïssi, koja je studirala na programu iz digitalnog marketinga, naročito su se svidjeli kolegiji poput bihevioralne ekonomije, dizajn razmišljanja i strateškog upravljanja digitalnim kampanjama.

„Zagreb je prilično malen pa je stoga vrlo ugodan i siguran u bilo koje doba dana“, kaže Santa. „Na idealnoj je lokaciji za putovanja u druga mjesta. Svakako bih ga preporučila svim studentima koji još uvijek razmišljaju o dolasku jer nema razloga da ne dođu“, zaključuje. „Život je ovdje vrlo ugodan, ljudi su dragi i opušteni“, objašnjava Hager i zahvaljuje se svima u Algebri na ovom semestru.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.