Image for Snow Buddy, projekt naših studenata, odnio pobjedu na natjecanju Zagrebačkog inkubatora poduzetništva
Naslovnica

Snow Buddy, projekt naših studenata, odnio pobjedu na natjecanju Zagrebačkog inkubatora poduzetništva

Projekt Snow Buddy – rad naših studenata digitalnog marketinga i primijenjenog računarstva – osvojio je nedavno prvo mjesto na natjecanju #startupZG Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Osim vrijedne nagrade od 15.000 kn, koja će svakako pomoći u daljnjem razvoju projekta, autori su nam otkrili što im je još važno i zašto im je ovo natjecanje bilo izuzetno korisno.

Snow Buddy aplikacija je čiji je cilj spojiti skijaške instruktore sa svima onima koji traže podršku skijanja na jednostavan i lagan način kroz mobilnu aplikaciju. Izgradnja zajednice koja će omogućiti dijeljenje znanja i skijaških vještina te monetizacija kroz usku suradnju sa skijalištima, instruktorima i školama skijanja, kao i vrlo dobar nastup tijekom pitcha bili su neki od presudnih faktora za pobjedu ovog tima.

Tim iza projekta čine Nikola Škarica, Karlo Knežević i Tin Jurković. Nikola i Karlo studenti su 3. godine digitalnog marketinga, a Tin je apsolvent studija programskog inženjerstva na našem Visokom učilištu.

"Ovo natjecanje bilo je fenomenalna prilika da se od inicijalne ideje razradi cijeli poslovni plan, detektiraju njezini nedostaci i prepoznaju njene prednosti. Osim razvijanja ideje, ovo je bio jedan oblik testiranja da vidimo koliko dobro i složno radi cijeli tim, pod pritiskom u kojem ključ uspjeha leži u organizaciji i raspodjeli poslova unutar tima, a sve prema individualnim interesima i prednostima", kaže Nikola Škarica.

S tim se dojmovima slaže i Karlo. "Na natjecanje smo došli s ciljem da testiramo i usavršimo ideju projekta SnowBuddy, a zauzvrat uz pobjedu, dobili smo i puno toga više. Odlično je bilo vidjeti kako svi članovi tima funkcioniraju pod pritiskom, od same komunikacije i organizacije pa sve do realizacije individualnih taskova", rekao nam je.

Tim kaže kako je veliku podršku dobio od mentora na samom natjecanju. "Oni su svojim iskustvom i znanjem prepoznali sve one nedostatke u ideji te nas usmjerili na rješavanju istih problema i nadopunili našu ideju svojom vizijom za zadovoljenjem širih tržišnih potreba. Ovo sve nam je omogućilo da podignemo cijelu ideju na višu razinu i osiguramo prvo mjesto na natjecanju", kaže Nikola.

Snow Buddy, ideja koja je odnijela pobjedu u finalnoj konkurenciji od 18 timova, dala im je, kako sami kažu, "vjetar u leđa" za nastavak njenog razvijanja. Sljedeći su koraci daljnji razvoj ideje, sudjelovanje na sličnim natjecanjima i prikupljanje što više iskustava i financijskih sredstava za realizaciju i komercijalno predstavljanje aplikacije.

Nastup na #startupZG dogodio se, kažu, gotovo posve slučajno. "Tin i ja nismo uopće planirali ovo natjecanje, već nas je Nikola probudio ujutro i rekao da se nacrtamo u Algebra Labu za pola sata jer imamo natjecanje za osvojiti", prepričava Karlo Knežević. "Mislim da je ta energija i želja za pobjedom najviše utjecala da napredujemo od ideje pa sve do finala jer smo od početka pristupili vrlo ozbiljno prema cijelom problemu", zaključuje.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.