fbpx
Image for Stipendistica Kiara Sabati – mojih prvih mjesec dana na Algebri
Naslovnica

Stipendistica Kiara Sabati – mojih prvih mjesec dana na Algebri

Prije nekoliko dana, jedna posebna djevojka, Kiara Sabati, zaključila je svoj prvi mjesec studija na Algebri gdje pohađa stručni prijediplomski studij digitalnog marketinga. U ovom uvodu ne bi bilo ništa drugačije ili posebno zanimljivo, da Kiara svoj studij nije osvojila pokazavši se kao najbolja kandidatkinja na dodjeli stipendija Luka Mak koju je ove godine, drugu godinu zaredom, dodijelila Raiffeisen bank Austria. Stipendija od gotovo 100.000 kuna Kiari će u potpunosti pokriti troškove stručnog prijediplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra, a sjajna je vijest da će se stipendija dodijeliti i dogodine! Više detalja o natječaju dostupno je na linku.

Stipendija Luka Mak ime je dobila po Luki Maku, prerano preminulom mladom stručnjaku RBA iz niše digitalnih kanala, platformi i digitalnog marketinga, a pokrenuli su je njegovi kolege zbog dobrote, pozitive i inspiracije koju je Luka donosio u svakodnevnom radu. Luka Mak bio je inovator i profesionalac, ali prije svega dobar čovjek čija je pozitivna energija i stalna želja za učenjem i dijeljenjem znanja sadržana kao temelj ove stipendije.

Veseli nas što dodjela stipendija Luka Mak postaje tradicija i što smo mi u RBA pronašli najbolji mogući način da zadržimo uspomenu na našeg prerano preminulog kolegu Luku – potičući, podržavajući i ulažući u mlade ljude koji dijele iste vrijednosti koje je Luka njegovao. Uzbuđeni smo što ćemo uskoro opet čitati prijave sjajnih mladih ljudi, od kojih će jedan, kao i Kiara, biti nagrađen stipendijom za stručni prijediplomski studij digitalnog marketinga na Algebri“, Ivan Tolić, direktor korporativnih komunikacija i održivog razvoja RBA.

„Ulagati u znanje, kvalitetu i u perspektivne mlade pojednice uvijek se isplati! Drago nam je da je Kiara već više od mjesec dana dio Algebrine obitelji i sretni smo što ćemo zajedno s RBA i dogodine nekog novog pojedinca, novu Kiaru, ohrabriti da raste i razvija se, uči i bude izvrstan“, Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Razgovarali smo s Kiarom i priupitali ju kako joj je prošao prvi mjesec na Algebri, kako bismo i potencijalne buduće stipendiste animirali na prijave koje će biti otvorene do 10. lipnja 2023. godine.

Zašto si se odlučila prijaviti za stipendiju Luka Mak?

  • U srednjoj sam školi imala predmet "Marketing", koji mi se na prvu svidio, te sam odlučila da bih u budućnosti htjela raditi nešto vezano uz to. Istraživala sam na kojim sve fakultetima ima marketing i tako došla do Visokog učilišta Algebre, gdje sam imala razgovor sa stručnom savjetnicom Ružicom Krpan. Na navedenom razgovoru predloženo mi je da bih se mogla prijaviti za stipendiju "Luka Mak". Iako samo bila pesimistična, prijavila sam se te mi je sad izuzetno drago što sam to napravila. 

Danas, nakon prvih mjesec dana na studiju digitalnog marketinga kakvi su ti dojmovi? Je li studij ispunio tvoja očekivanja?

  • Kad sam čula, odnosno pročitala ovo pitanje, zastala sam na minutu dvije i dobro promislila je li pitanje dobro postavljeno. Nekako mi je nestvarno da je prošlo već mjesec dana kako idem na studij. Mislim da to isto puno govori. Studij i način rada na njemu mi se dopada. Nisam se nadala ovako dobrim kolegama, koji su uvijek spremni pomoći te naravno profesorima kojima je stvarno stalo do našeg daljnjeg obrazovanja i uspjeha. 

Koliko ti znači stipendija koju si dobila od Algebre i RBA? Koliko ti je, kao studentici iz Varaždina, stipendija olakšanje za budžet?

  • Drago mi je što su Algebra i RBA te Lukina obitelj vidjeli potencijal u meni i izabrali mene. Ovo mi je dodatna motivacija za trud i nadam se uspjehu u nadolazećim prilikama. Želim opravdati dobiveno povjerenje te pokazati da nisu pogriješili u odabiru.
  • Kako iz dana u dan cijene rastu i sve postaje skuplje, ova stipendija je mojoj obitelji i meni olakšala financiranje smještaja, hrane i ostalih stvari koje su meni, kao studentici potrebne. 

Što ti se najviše sviđa u vezi studija digitalnog marketinga? Koji ti se kolegiji najviše sviđaju?

  • U vezi studija digitalnog marketinga najviše mi se sviđa pristup profesora prema studentima. Nije im bitna količina gradiva koju ćemo obraditi u jednom satu, već da studenti shvate određeno gradivo, bez obzira koliko će puta oni trebati objašnjavati isto.
  • Od kolegija, uz naravno marketing, najdraža mi je matematika jer volim rješavati zadatke i smatram da mi to ide. Tako da se uvijek veselim vježbama iz matematike. Išla sam u Gospodarsku školu Varaždin, smjer ekonomska gimnazija, tako da mi je većina gradiva unaprijed poznata te nemam problema s učenjem. Gradiva ima dovoljno, ali se redovitim učenjem i ponavljanjem uvelike olakša "posao".

Kako vidiš svoj daljnji karijerni put i kako će ti ovaj studij pomoći u tome? Gdje se vidiš za 10 godina?

  • Teško je reći gdje se vidim za nekoliko godina, jer se život u svakom trenutku može preokrenuti na neki drugi način, ali trenutan plan mi je steći znanje te se ubrzo zaposliti u području marketinga. Time bi više napredovala i više se razumjela u svijet marketinga, što mi je i cilj. Želim uspjeti u tome kako bih i za 10 godina radila ono što volim te imala mogućnost iz dana u dan napredovati. 

Po čemu se Algebra po tvom mišljenju izdvaja od drugih fakulteta koji nude slične studije?

  • Kod Algebre mi se najviše sviđa pristup profesora te mislim da takvog pristupa nema na drugim studijima, sviđa mi se što studenti imaju mnoge prilike - kako za putovanja, tj. Erasmus, tako i za ostale stvari (npr. prakse i posao). Isto tako, Algebra je bolje opremljena nego što su drugi studiji (npr. računala, 3D printeri i sl.).

Kakva je ekipa na Algebri? Uživaš li u bogatom studentskom životu?

  • Studenti, odnosno moje kolege vrlo su pristupačni unutar, ali i izvan fakulteta. Međusobno si pomažemo na fakultetu te se družimo izvan njega što pridonosi boljoj i ugodnijoj atmosferi. Također, ostali djelatnici su ljubazni i uvijek nasmijani što mi se posebno dopalo.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.