Studij

Digitalni marketing

 • Broj 1 u Hrvatskoj
 • Prvi Multimedijalni studij u hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena
 • Svjetski priznata diploma

Nastavi razvijati svoje vještine u području digitalnog marketinga. U dvije godine diplomskog studija koncentrirat ćemo se na 'širu sliku' i pripremiti te za strateško razmišljanje u kontekstu marketinga.

Za vrijeme studija osigurali smo ti stručnu praksu kod nekog od renomiranih poslodavaca u Hrvatskoj ili u EU. Osim što ti može služiti kao podloga za diplomski rad, to je sjajna prilika da se upoznaš s budućim radnim okruženjem i stekneš vrijedna profesionalna poznanstva.

Kada ti uručimo zasluženu diplomu znat ćeš sve o digitalnom marketingu na strateškoj i taktičkoj razini; od provođenja analiza  socijalnih mreža, do pomicanje granica novih i postojećih rješenja u digitalnom marketingu primjenom istraživanja i eksperimenata.

Naučit ćeš donositi odluke bazirane na velikim skupovima podataka (Big Data), kako koristiti dizajn razmišljanja (Design Thinking) u donošenju strateških poslovnih i svakodnevnih odluka te kako biti inovativan u poduzetničkim vodama.

Tko danas ovlada sa tim znanjima sutra će ovladati tržištem.

Traženo zanimanje

Znaš li da su stručnjaci specijalizirani za digitalni marketing sve traženiji u Hrvatskoj i svijetu? Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš i Dreamspark Premium pretplatu na preko 160 Microsoftovih proizvoda.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na diplomskom studiju digitalnog marketinga

Na diplomskom studiju se nastavljaš usavršavati u području koje voliš. Prenijet ćemo ti napredna i aktualna znanja i vještine koje poslodavci danas traže. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:

Analiza mreža

Kako analizirati društvene mreže i koristiti se mrežnom metrikom.

Strategija digitalnog marketinga

Naučit ćeš osmisliti i provesti digitalna marketinška rješenja na strateškoj razini.

Metoda teorije igara

Saznat ćeš kako primijeniti teoriju igara u digitalnom marketingu.

Poslovna analiza

Usavrši se u interakcijskoj i poslovnoj analizi u digitalnom marketingu.

Sustavi poslovne inteligencije

Naučit ćeš kako se razvijaju sustavi ranog upozorenja, za proračune sadašnje i buduće vrijednosti kupca, CRM i sustavi preporuka.

Analiza podataka

Ući ćeš u srž analize podataka, poput povezivanja signala, događaja, opažanja.

Big Data

Naučit ćeš koristiti marketinški potencijal velikih skupova podataka.

Kvantitativna analiza

Savladat ćeš praktičnu primjenu kvantitativne analize i modeliranja u marketinškim istraživanjima.

Upravljanje timom

Ovladat ćeš vještinom upravljanja i organizacije tima ljudi odgovornih za digitalni marketinški projekt.

Upravljanje kampanjama

Usavršit ćeš planiranje i upravljanje digitalnim kampanjama.

Osigurali smo ti stručnu praksu za vrijeme studija kod nekog od naših poslodavaca partnera u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihov se broj svake godine povećava, kako bi ti osigurao najbolju moguću podlogu za razvoj karijere.

Poslodavci partneri

CS Amphinicy Combis Nivas
In2 Mobis Erste Hzzo
Končar Moj posao Nova Sagena
Span PBZ Siemens Storm computers

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Specijalist za strateški digitalni marketing
  Budi osoba s odgovorima na sva pitanja kod pripreme budžeta, izbora kanala i pripreme kampanja.
 • Marketinški strateg na društvenim mrežama
  Očekuje te širok spektar aktivnosti vezan za najvažniji marketinški kanal gdje konkurencija svakodnevno jača.
 • Specijalist za analizu društvenih mreža
  O zaključcima koje donosi ovaj stručnjak ovisi razina uspjeha svake digitalne kampanje na društvenim mrežama.
 • Specijalist za vizualizaciju podataka
  Radit ćeš na prikazivanju kompleksnih podataka na pametan i dostupan način.
 • Specijalist za big data analizu
  Stručnjak koji pomaže donijeti ispravne poslovne odluke otkrivajući nepoznate poveznice, trendove tržišta, želje potrošača i skrivene obrasce u velikim skupovima podataka.

Primjer kolegija

Digitalna transformacija

Živimo li u doba digitalne revolucije? Kako je do nje došlo i koje su moguće posljedice? Kolegij digitalne transformacije bavi se ovim pitanjima i analizira razvoj društvenih mreža, interneta stvari i 'pametnih alata' koji su sveprisutni u današnjem društvu. Zakon tržišta koji stavlja naglasak na digitalno korisničko iskustvo, prisilio je mnoge tvrtke na digitalnu transformaciju. Govorit ćemo o njezinim karakteristikama i pokretačima. Promatrat ćemo i analizirati trendove i naučiti prepoznati prilike za djelovanje i razvoj na tržištu.

Naši studenti

Antonia Šakić

Antonia studira digitalni marketing na Algebri, a za vrijeme studija radi u Universal McCann.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Kod pristupnika koji su završili preddiplomski stručni ili sveučilišni studij ali nisu taj studij završili u području ekonomije i području digitalnog marketinga bit će utvrđena obveza polaganja pripremnog programa. Sadržaj pripremnog programa određuje se u kvalifikacijskom postupku uvidom u dokumente pristupnika. Unutar pripremnog programa definirana su područja znanja i vještina odnosno obavezni sadržaj koji je nužno pohađati i položiti. Pristupnici koji će imati obvezu pohađanja i polaganja ispita pripremnog programa, u pravilu to moraju realizirati prije službenog upisa na studij. Cijena pripremnog programa nije uračunata u cijenu godišnje školarine već se dodatno naplaćuje, a prema Odluci o naknadama troškova, cijenama školarina i usluga ili cjenikom Škole POU Algebra.

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Da, studenti mogu tražiti priznavanje ispita iz kolegija položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi ukoliko je kolegij položen na istoj razini studija.

Studenti zamolbu za priznavanje ispita položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi predaju u pismenom obliku popunjavanjem obrasca zamolbe. Uz popunjeni obrazac zamolbe studenti trebaju predati ovjeren prijepis ocjena i ovjeren nastavni plan kolegija na drugoj visokoškolskoj ustanovi prema kojem traže priznavanje nekog ispita iz kolegija na Visokom učilištu Algebra.

Zamolbe se predaju prije početka studijske godine odnosno najkasnije 15 dana prije upisa godine u kojoj se održava kolegij za koji student traži priznavanje odnosno prije slanja upisnog lista. Niti jedan ispit položen na drugom studiju ne može biti priznat nakon što je završen upis studenta u pojedinom upisnom roku, odnosno nakon što je počelo odvijanje nastave u nekom semestru.

O zamolbama za priznavanje ispita položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi odlučuje Povjerenstvo za akademsko priznavanje na temelju suglasnosti predmetnog nastavnika odnosno nositelja kolegija za koji se traži priznavanje ispita.

Temeljem odobrene zamolbe studenti mogu ostvariti pravo na umanjenje školarine u novčanoj vrijednosti ECTS bodova priznatih kolegija, a ovisno o odabranom modelu plaćanja školarine.

Dva radna dana u tjednu (npr. ponedjeljak i četvrtak) od 17:00 do 22:00 sati, subotom od 8:00 do 16:30 sati.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.