Image for Tko se može upisati
Naslovnica

Tko se može upisati

Svim studentima prediplomskog stručnog studija Programskog inženjerstva na Visokom učilištu Algebra, moguć je direktan upis na specijalistički diplomski stručni studij Programskog inženjerstva, Programerski smjer, uz povoljnije financijske uvjete.

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 23 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Studentima Visokog učilišta Algebra, s drugih studija ili/i smjerova, omogućen je upis uz pripremni program uz povoljnije financijske uvjete.

Za pristupnike upis na specijalistički diplomski stručni studij omogućen je svima koji su prethodno završili:

 1. A) stručni studij u području tehničkih znanosti, polju računarstva ili području društvenih znanosti, polju informatike i stekli 180 ECTS bodova.
 2. B) preddiplomski sveučilišni studij u području tehničkih znanosti, polju računarstva ili području društvenih znanosti, polju informatike i stekli 180 ECTS bodova.

Upis na studij moguć je i pristupnicima koji su već završili:

 1. C) specijalistički diplomski stručni studij u području tehničkih znanosti, prirodnih ili društvenih znanosti i stekli 300 ECTS bodova.
 2. D) diplomski sveučilišni studij u području tehničkih, prirodnih ili društvenih znanosti i stekli 300 ECTS bodova.

Upis na studij uvjetno je moguć i pristupnicima koji su već završili;

 1. E) stručni studij u području tehničkih znanosti, prirodnih ili društvenih znanosti i stekli 180 ECTS bodova.
 2. F) preddiplomski sveučilišni studij u području tehničkih, prirodnih ili društvenih znanosti i stekli 180 ECTS bodova.

Kod ovakvih pristupnika biti će utvrđena razlika u smislu pripremnog programa kojeg je potrebno dodatno upisati. Unutar pripremnog programa su definirana područja znanja i vještina koje je nužno pohađati i potvrditi znanje na ispitima. Pristupnici koji će imati obvezu pohađanja i polaganja ispita pripremnog programa, u pravilu to mogu realizirati s početkom zimskog semestra, prije upisa na studij.

Znanja koja se stječu na pripremnom programu za specijalistički diplomski stručni studij Programskog inženjerstva, Programerski smjer su:

 • SQL – osnove
 • C# i .NET Framework
 • MVC razvoj aplikacija – povezivanje s bazama podataka
 • Osnove Java programiranja za Android
 • Uvod u programiranje na Android platformi
 • Izrada aplikacija za Android platformu
 • Grafika i osnove razvoja igara za Android

Cijena pripremnog programa nije povezana s cijenom studiranja niti istu umanjuje.

Prelazak već upisanih studenta s drugih specijalističkih diplomskih stručnih ili diplomskih sveučilišnih studija biti će omogućen u skladu sa Zakonom i Statutom Visoke škole, a u skladu sa ECTS bodovanjem, pri čemu će se odrediti razlikovni kolegiji koje student mora dodatno položiti.

Za sve pristupnike koji nisu prethodno završili studij u području tehničkih znanosti, polju računarstva, Visoko učilište Algebra zadržava pravo provedbe prijemnog ispita kojim će se utvrditi razina predznanja potrebna za uspješno studiranje.

Preuzmi vodič za studente

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Naši studenti

Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.