Studij

Razvoj računalnih igara

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 22 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Znamo da ti ne nedostaje mašte. Sigurni smo da imaš ideja. Nedostaje ti još samo znanje da svoju maštu i ideje pretočiš u čudesne digitalne pustolovine.

Na studiju razvoja računalnih igara dajemo ti upravo to znanje.

Ako voliš video igre, ali se dok igraš često uloviš u razmišljanju kako bi neki element poboljšao ili napravio sasvim drukčije, ovo je pravo mjesto za tebe.

Učimo razvoj na svim platformama, uzimamo u obzir moderna kretanja i predviđamo trendove da bismo te na pravi način pripremili i osigurali da tvoje vještine idu u korak s vremenom.

Za vrijeme studija osigurali smo ti stručnu praksu kod nekog od renomiranih poslodavaca u Hrvatskoj ili u EU. Osim što ti može služiti kao podloga za diplomski rad, to je sjajna prilika da se upoznaš s budućim radnim okruženjem i stekneš vrijedna profesionalna poznanstva.

Kada ti uručimo zasluženu diplomu, bit ćeš na pravom putu do karijere u stvaranju igara, bilo samostalno, u malom, privatnom studiju ili nekom od divova industrije.

Preuzmi vodič za studente

Preuzmi brošuru

Traženo zanimanje

Znaš li da prihod industrije računalnih igara s oko 100 milijardi dolara godišnje daleko nadmašuje čak i nekoć nedodirljivu kino industriju. Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru u kojoj potrebe poslodavaca daleko nadmašuju broj kandidata.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš i Dreamspark Premium pretplatu na preko 160 Microsoftovih proizvoda.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na studiju razvoja računalnih igara

Na diplomskom studiju se nastavljaš usavršavati u području koje voliš. Prenijet ćemo ti napredna i aktualna znanja i vještine koje poslodavci danas traže. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:

Studijski program je osmišljen prema preporukama europske SOCRATES mreže i zadovoljava akreditacijske ASIIN preporuke u okviru programa koji su više primjenjivi, sa specijalizacijom u području računarstva.

Nastavni plan
3D modeli

Nauči stvarati 3D modele primjenjive u razvoju igara.

Razvoj igara

Usvoji pogled na čitav postupak s više razine. Od osmišljavanja i planiranja, preko detaljne razrade scenarija i tijeka igre, do načina monetizacije, distribucije i licenciranja.

Fizika u igrama

Saznaj kako se fizikalne sile uvode u pokretački sustav igre.

VR

Nauči kako se igre prilagođavaju virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

Igre za više igrača

Sve od „vrućeg sjedala“ i lokalne mreže, preko udaljenih mreža pa do online svjetova koji podržavaju veliki broj igrača.

Samostalnost

Usvoji potrebne karakteristike za samostalnu karijeru na najvišoj razini, kao što su odgovornost i profesionalni radni standardi.

Razvoj računalnih igara

Programeri su traženi i u malim game-studijima i u divovima industrije, poput Bethesde ili Blizzarda

Suradnja s vodećim tvrtkama potpuno je dvosmjerna. Ona s jedne strane omogućuje našim studentima priliku zapošljavanja u nekoj od tih kompanija, dok s druge strane te kompanije školuju svoje stručnjake na nekom od naših studija.

Poslodavci partneri

24 SATA Agencija za mobilnost i programere EU Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Agrokor
Akd Amazon APIS IT Atlantic
APO Autocesta Azvo BCC
BILLA Canon Carina Cateia
Combis CROTEAM CROZ Daikin
Dalekovod DELL Drap Ericsson
ERSTE Google GREY Hanfa
Herbalife HiPP HP HPA
HT HZZHM IBM IMAGO
in2DATA infobip INFINUM INFODOM
infosistem Karlovačka pivovara KINGICT KONČAR
KVAKA 25 LIDL McAfee McCANN
Mercedes Microsoft mobendo MSTART
Nacionalni centar Nike PBZ Perpetuum
Plinacro PLIVA RETEL Rimac
s&t SIEMENS Span Supranet
Svijet medija Tekstil promet VALAMAR VIVERA
VMWARE ZET

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Razvoj igara temeljenih na virtualnoj i proširenoj stvarnosti
  Već neko vrijeme iznimno popularne, usavršavaju se svakim danom.
 • Razvoj 2D i 3D igara
  Možda se uključiš u razvoj novog svjetskog hita.
 • Razvoj igara temeljenih na perzistentnim svjetovima
  Timski rad na zanimljivim, dinamičnim, izazovnim zadacima.
 • Stručnjak za izradu scenarija računalnih igara
  Kreativan posao sa specifičnim zahtjevima.
 • Project Manager
  Naučit ćeš kako plasirati računalne igre na različite platforme s obzirom na njihovu specifičnost.

Primjer kolegija

Disruptivne tehnologije

Napredak koji mijenja život, posao i globalno gospodarstvo. Tehnologija koja ima potencijal da zaista promijeni svijet u kojem živimo i radimo. Da bi ju mogli nazvati disruptivnom, tehnologija mora zadovoljiti jedan od ovih kriterija: zamijeniti postojeću, ustaljenu tehnologiju ili biti proizvod zbog kojega će nastati sasvim nova industrija. Na primjerima iz prošlosti i sadašnjosti saznat ćemo kako kritički razmišljati u svijetu u kojem se gotovo svaki tehnološki pomak slavi kao prekretnica i prepoznavati koje tehnologije imaju pravu šansu postati disruptivnima. Nauči prepoznavati potencijal ideja i predviđati buduća kretanja.

Saznaj više

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Nastavu prema nastavnom planu i programu usklađenom s potrebama tržišta; uporabu nastavne i računalne opreme, softverskih sustava (sustav za e-učenje, sustav za testiranje znanja, sustav za anketiranje, sustav digitalne referade…) te knjižnice s dovoljnim brojem svih naslova za svakog studenta; tri izlaska na ispit za svaki kolegija studija (ne uključuje komisijski ispit); nastavne materijale u izdanju Visokog učilišta Algebra, dostupne u tiskanom i/ili digitalnom obliku, a koje studenti nisu posudili u knjižnici Visokog učilišta Algebra; korištenje službenih nastavnih materijala u izdanju tehnoloških tvrtki potrebnih za provođenje vježbi i pripremu za certifikacijske ispite dostupnih kroz knjižnicu Visokog učilišta Algebra; po jedan izlazak na certifikacijski ispit u skladu s nastavnim planom studija za stjecanje certifikata (ovisno o smjeru i studiju) i prema aktualnom Popisu dostupnih certifikata i uvjetima pristupanja, a prema objavljenom natječaju za upis odnosno druge adekvatne industrijske certifikate koje uvedu globalne tehnološke tvrtke za vrijeme trajanja studija; softverski paket Microsoft MSDN te druge materijale koji su osigurani ugovorima Visokog učilišta Algebra i principala; aktivni rad sa studentima završne godine kroz Centar karijera škole u smislu njihovog povezivanja s gospodarstvom; mogućnost korištenja sportske dvorane sukladno rasporedu koji odredi Visoko učilište Algebra; diplomu i dopunsku ispravu diplomi; prisustvovanje tehnološkim, stručnim i znanstvenim konferencijama za studente koji, sukladno Pravilniku o nagrađivanju studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Visokog učilišta Algebra, ostvare uvjete za besplatno sudjelovanje; mogućnost sudjelovanja u međunarodnoj studentskoj razmjeni ili realizaciju studentske prakse kod poslodavaca u inozemstvu uz financijsku podršku programa za akademsku mobilnost studenata, sukladno dostupnom broju mjesta i kvaliteti prijavljenih kandidata odnosno rezultatima natječaja za sudjelovanje.

Da, studenti mogu tražiti priznavanje ispita iz kolegija položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi ukoliko je kolegij položen na istoj razini studija.

Studenti zamolbu za priznavanje ispita položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi predaju u pismenom obliku popunjavanjem obrasca zamolbe. Uz popunjeni obrazac zamolbe studenti trebaju predati ovjeren prijepis ocjena i ovjeren nastavni plan kolegija na drugoj visokoškolskoj ustanovi prema kojem traže priznavanje nekog ispita iz kolegija na Visokom učilištu Algebra.

Zamolbe se predaju prije početka studijske godine odnosno najkasnije 15 dana prije upisa godine u kojoj se održava kolegij za koji student traži priznavanje odnosno prije slanja upisnog lista. Niti jedan ispit položen na drugom studiju ne može biti priznat nakon što je završen upis studenta u pojedinom upisnom roku, odnosno nakon što je počelo odvijanje nastave u nekom semestru.

O zamolbama za priznavanje ispita položenih na drugoj visokoškolskoj ustanovi odlučuje Povjerenstvo za akademsko priznavanje na temelju suglasnosti predmetnog nastavnika odnosno nositelja kolegija za koji se traži priznavanje ispita.

Temeljem odobrene zamolbe studenti mogu ostvariti pravo na umanjenje školarine u novčanoj vrijednosti ECTS bodova priznatih kolegija, a ovisno o odabranom modelu plaćanja školarine.

Dva radna dana u tjednu (npr. ponedjeljak i četvrtak) od 17:00 do 22:00 sati, subotom od 8:00 do 16:30 sati.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.