fbpx
Image for Združeni diplomski studij računarstva – Internet stvari i Umjetna inteligencija
Naslovnica
Stručni diplomski studij:

Združeni diplomski studij računarstva – Internet stvari i Umjetna inteligencija

 • Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj
 • Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina
 • Međunarodna razmjena s više od 100 institucija
 • Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

Združeni diplomski studij Računarstva – Internet stvari i umjetna inteligencija zajedno su razvili Visoko Učilište Algebra i EPITECH.

Združeni Stručni diplomski studij Računarstva – Internet stvari i umjetna inteligencija namijenjen je studentima koji žele steći vještine potrebne za rad s naprednim tehnološkim sustavima u područjima interneta stvari (IoT) i umjetne inteligencije (AI), kao što su: kućna automatizacija, okoliš, zdravstvo, pametni gradovi, pametna poljoprivreda, podatkovni proizvodi i usluge, usluge pomoći na bazi AI-ja, i slično.

Cilj ovog studijskog programa je izgradnja svih vještina potrebnih za razumijevanje IoT-a i AI-ja, uključujući podatkovnu znanost i uloge front-end i back-end programera interneta stvari, od dizajna i implementacije pametnih rješenja, do analitike podataka i upravljanja hardverom, kao i komunikacijskih protokola, pozadinskih aplikacijskih programmeskih sučelja (API) temeljenih na oblaku, te pohrane podataka/velikih količina podataka. Osim toga, studenti će steći vještine šireg kritičkog razmišljanja, kao i poduzetničke vještine prilagođene primjenama interneta stvari i umjetne inteligencije.

Preduvjet za upis na ovaj studij je prvostupnička diploma iz područja računarstva i/ili sistemskog inženjerstva te srednja razina znanja engleskog jezika, kao i jake vještine programiranja, znanje objektno orijentiranog programiranja i osnovno znanje programmeskih arhitektura i uzoraka (engl. design patterns). Cilj programa je da, nadogradnjom ovih temeljnih kompetencija, studenti postanu profesionalci koji raspolažu visokorazvijenim vještinama rješavanja problema primjenjivima unutar ekosustava AI-ja i IoT-a. U sklopu ovog združenog studijskog programa poseban je naglasak stavljen na stjecanje vještina timskog rada i upoznavanje sa suvremenim procesima i alatima za razvoja softvera. Neophodno je da studenti računarstva nauče važnost timskog rada i steknu razumijevanje pojedini uloga svih članova tima. Horizontalna priroda digitalnih tehnologija otvara goleme potencijale na današnjem globalnom tržištu rada. Stoga će se u budućnosti nastavni programa ovog studija razvijati u skladu s trendovima na tržištu rada, kako bi što bolje odgovarao zahtjevima posrednika u zapošljavanju i poslodavcima.

Prva godina studija izvodi se na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu, dok će se druga godina izvoditi u EPITECH-u u Parizu (Le Kremlin-Bicêtre). Studijski program akreditiran je prema Europskim standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja i Europskom pristupu za osiguranje kvalitete združenih studijskih programa.

Preuzmi vodič za studente

NEKI OD POSLOVA ZA KOJE TE PRIPREMAMO:

 • Programerski inženjer/Arhitekt primjena IoT-a
 • Inženjer za razvoj web aplikacija za IoT
 • Programerski inženjer - JavaScript / Ruby – internet stvari
 • Programerski inženjer
 • Specijalist za računarstvo u oblaku
 • Inženjer za primjenu IoT-a u poljoprivredi, medicini, distribuciji električne energije, pametnim zgradama/kućanstvima, transportu, nosivoj tehnologiji, i dr.
 • Specijalist za AI u primjenama interneta stvari

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Podijeli: Facebook Twitter