Image for 3D dizajn
Naslovnica
Preddiplomski stručni studij Oblikovanja tržišnih komunikacija:

3D dizajn

Ukoliko te zanima kako steći hrvatsku i britansku diplomu (diplomu Visokog učilišta Algebra i diplomu Goldsmiths, University of London), saznaj više na linku koji slijedi:

Saznajte više
 • Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj
 • Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 24 godine
 • Međunarodna razmjena s više od 100 institucija
 • Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

3D dizajn je koji te obrazuje da postaneš suvremeni umjetnik spreman za rad u filmskoj, televizijskoj industriji i industriji računalnih igara.


Usvojit ćeš fundamentalne vještine crtanja, likovnog mišljenja, razumijevanja kompozicije, likovnog prostora boje i svijetla. Na tu tradicionalnu akademsku bazu nadogradit ćeš znanja iz digitalnog kiparstva, 3D vizualizacije, animacije i digitalnog dizajna. U suvremenim tehnologijama ćeš tijekom studija otključati svoj kreativni potencijal stvarajući, realne i imaginarne likove te predmete na način na koji se trenutačno radi u stvarnom poslovnom okruženju. Kroz trogodišnji program naučit ćeš se izraziti i kreirati u virtualnom svijetu i pripremiti portfolio koji će ti biti odskočna daska u daljnjoj karijeri.

Pripremamo te da postaneš stručnjak za kreiranje raznih aspekata virtualnih svjetova. Od konceptualizacije, likova, predmeta i okruženja do specijaliziranog 3D modeliranja animiranja i vizualizacije naučit ćeš kako upotrebom najnovije tehnologije kreirati u virtualnom okruženju i svoje kreacije upotrebiti u raznim realnim i virtualnim scenarijima. Ovisno o vlastitim motivima moći ćeš se dodatno specijalizirati prema izradi concept arta, digitalnom kiparstvu i 3D modeliranju, animaciji, filmu i videu te analizi kreativnog procesa i umjetničke direkcije.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na studiju 3D Dizajna


Na trogodišnjem preddiplomskom stručnom studiju 3D Dizajna prenosimo ti znanja i vještine koje te pripremaju za rad u game developmentu, studijima animacije i 3D oblikovanja, odjelima kreativnih agencija, produkcijskim studijima bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Ovdje ti navodimo samo neke od kolegija koje ćeš slušati:


Ovaj studij osmišljen je uzimajući u obzir najnovije trendove u području umjetnosti i 3D oblikovanja. Temelji se na razvoju kreativnosti i kreativnog razmišljanja, no jednaku pažnju posvećuje timskom radu i razvoju „dizajnerskog načina razmišljanja“.

Tipografija

Evolucija pisama, anatomija slovnih znakova i njihovih odnosa te upoznavanje s osnovnim pojmovima iz tipografije omogućit će odabir stilova u upotrebi kod 3D oblikovanja i animacije. Nadalje, korištenje složenih tipografskih struktura kao i oblikovanje slovnih znakova te stjecanje sposobnosti crtanja su svakako temelji koje ćeš naučiti na kolegijima.

Film i video

Nove tehnologije iznjedrile su internet kao najvažniju distribucijsku platformu, ali se proces proizvodnje sadržaja (content) i dalje temelji na kreativnosti autora. I jedna i druga priča moraju biti strukturirane tako da privuku one kojima su namijenjene i da recipijenti priče lako prepoznaju što im ona želi poručiti.

3D osvjetljenje i renderiranje

Ovaj kolegij uči te razumjeti važnu ulogu svjetla prilikom izrade scene i likovnog djela općenito. Naučit ćeš kako koristiti razne vrste osvjetljenja, realnu rasvjetu, unutarnja i vanjska osvjetljenja. Kako pristupiti renderiranju scene, kako optimizirati modele i teksture I kako ih sljubiti s virtualnim okolišem da bi se dobio što kvalitetniji rezultat gotove slike ili animacije u nekom određenom stilu.

Animiranje likova

U ovom kolegiju učimo te mapirati lica tvojih virtualnih likova kako bi im dodali emocije, učimo te osnove glume i pažljivo tempiranih i planiranih gestikulacija kojima se ostvaruje veća profesionalna razina  animacije i razumijevanja animacije likova. Naučit ćeš profesionalnu I danas standardnu metodologiju I principe izrade animacije karakternih kretnji, govora tijela i glume na vlastitim likovima.

Teksturiranje

Teksturiranje daje završnu “kožu” bilo kojem 3d objektu. Najnovijim alatima teksture se rade kreativnim odabirom materijala, boje, uzoraka koji se koristeći foto reference kao I vlastito crtanje I slikanje kreiraju u širokoj lepezi hiper realnih I stiliziranih rješenja. Grafika u računalnim igrama I specijalnim efektima na filmu ovisi uvelike I o teksturama I načinu na koji su iste kreirane a ovaj kolegij upravo će te pripremiti za rad na takvim I drugim projektima.

Plastična anatomija

U današnje vrijeme gdje su računalna grafika I specijalni efekti došli do hiper realne razine postaje izuzetno važno poznavati anatomiju posebno s aspekta kostiju, mišića I tetiva koje vidimo u ljudi I životinja. Naučiti percipirati I kreirati ljudske kosti, zglobove, pokrete, način na koji funkcioniraju zglobovi, mišići ligamenti i tetive s toga je izuzetno važno kako bi kreirali zadovoljavajuće likove prema današnjim standardima.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

 • DIGITALNI DIZAJNER
  Vrhunski umjetnički direktori i dizajneri su genijalci za multitasking i uspijevaju pronaći savršen balans između vizualnih komunikacija, umjetnosti i primijenjene umjetnosti, konstantno vodeći računa o najnovijim digitalnim trendovima. Ovo je vrlo traženo zanimanje u kojem su pravi stručnjaci na cijeni.
 • DIZAJNER 3D OBLIKA I FORMI
  Svaki projekt 3D dizajna treba dizajnera koji će kreativne ideje, sučelje prilagođeno korisniku i kvalitetan sadržaj oblikovati u vrhunski proizvod. Ne treba ni napominjati da je ovo zanimanje iznimno traženo i smatra se karijerom budućnosti.
 • 3D ANIMATOR
  U digitalnom svijetu je bitno napraviti uvjerljive pokrete u animaciji. Suvereno poznavati tempiranje tranzicije te prepoznati moguće greške. Rad s karakternim kretnjama, govor tijela i gluma na vlastitim likovima je nešto što dobro poznaješ, te ćeš naučiti kako taj sadržaj učiniti atraktivnim, organskim i zabavnim za korištenje i konzumaciju.
 • VODITELJ KREATIVNIH PROJEKATA
  S kreativcima, posebice u digitaliziranom svijetu, nije lako. Oni možda imaju odlične ideje, ali često ne raspolažu poslovnim vještinama. Ti ćeš naučiti kako na najbolji mogući način objediniti te dvije osobine – kako izvući ono najbolje od kreativaca, ali i kako prodati proizvod na tržištu.

Primjer kolegija

Oblikovanje digitalnih formi

U sklopu ovog kolegija upoznati ćeš se s temeljnim problemima kiparske (trodimenzionalne) likovne forme i prostora. Naučit ćeš razlikovati i razumijevati različite tipove geometrije i kako ih upotrebiti u 3d okruženju. U sklopu kolegija naučit ćeš i uvježbati osnove metodologije digitalnog kiparenja počevši od jednostavnih objekata oblikovanjem primarnih, sekundarnih i tercijarnih formi do gotovog uvjerljivog kiparskog rješenja (vlastitih likova, predmeta i slično).

Saznaj više

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

Da, stipendije se dodjeljuju sukladno ostvarenim rezultatima na studiju.

Pravo upisa imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj. Kandidati koji su srednju školu završili izvan Hrvatske donose Rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije.

Podijeli: Facebook Twitter

Privacy Preference Center

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp

Hogyan válasszam ki a legjobb online kaszinót ma?

Keresi a legjobb nem Gamestop kaszinók listáját az Egyesült Királyságban ma? Jó helyen jársz! Senki sem szereti megvárni, amíg a Gamestop önkizárása véget ér, és ezt nagyon jól megértjük. Csapatunk alapos kutatást végzett, hogy megtalálja és tesztelje az Egyesült Királyságban elérhető, Gamestop által nem blokkolt online kaszinóoldalakat. Nem volt könnyű megtalálni a legjobb és legbiztonságosabb szerencsejáték-oldalakat. Kiválasztottuk a legelismertebb nem szerencsejáték-kaszinókat, amelyek online nyerőgépeket és egyéb szerencsejátékokat kínálnak, hogy folytathassák szerencsejátékos kalandját. Ezek a kaszinóüzemeltetők szívesen látják az Egyesült Királyságból kizárt játékosokat, még akkor is, ha Ön most regisztrált. Nagyszerű bónuszokat, valamint kényelmes fizetési módokat talál az Ön kényelme érdekében. Népszerű kérdés a Google keresőjében, hogy hogyan lehet megkerülni a GamStopot, és van-e rá mód. Már megadtuk Önnek a megkerüléséhez szükséges lépéseket. De gondoskodtunk arról is, hogy ezek az egyesült királyságbeli kaszinóoldalak más önkizárási eszközökkel is rendelkezzenek arra az esetre, ha szüksége lenne rájuk. Ahhoz, hogy egy online kaszinó felkerüljön a legjobbak listájára, nem elég, ha a GamStop nem fér hozzá. Valójában csak azokat a játékplatformokat választottuk ki gondosan, amelyek a legjobb szoftverszolgáltatókkal működtek együtt, így fantasztikus játékválasztékot kínálunk. Listánk tetején olyan non-stop kaszinókat talál, amelyekben nincs befizetési bónusz. Ez egyszerűen azért van, mert minden új játékos szereti az ingyenes ajándékot, és nincs ok arra, hogy ne tegye. A nulla befizetési bónuszok mellett olyan üzemeltetőket is bevontunk, amelyek nagy befizetési promóciókkal rendelkeznek. Ezen az oldalon megtudhatja, hogy szakértőink melyik svájci online kaszinót ajánlják. Az interneten több száz kaszinóoldalt teszteltünk és értékeltünk, amelyek svájci játékosokat fogadnak. Ebben az esetben a legfontosabb kritériumokat értékelték, mint például a licencek, a biztonság, a kaszinójátékok, a bónuszok, az ügyfélszolgálat és a többi játékos tapasztalata a kaszinó tesztelése során. A kapott ajánláslistában vizuálisan láthatja a tesztek nyerteseit. A legjobb svájci online kaszinó az első helyet foglalja el a rangsorban. Emellett részletesen elmagyarázzuk, mi változott a svájci jogban az elmúlt néhány évben. Ezután megtudhatja, hogy a helyi játékosok miért választhatnak online kaszinókat a világ minden tájáról, és mi teszi őket a legbiztonságosabb webhelyekké. Természetesen a bónuszajánlatokat és a játékok választékát is górcső alá vették. Részletesen bemutatjuk, hogy mi került kiemelésre, és mire számíthat a kiemelt oldalakon. Tehát olvass tovább itt, ha svájci vagy és valódi pénzben szeretnél online játszani.

Népszerű online kaszinó fizetési módok

TTudta, hogy mobiltelefonszámlájával könnyedén befizethet a kaszinóba? Néhány kattintással kényelmesen, otthonról vagy útközben is befizethet egy online kaszinóba, és mobiltelefonjával fizetheti ki számláját. Ebben a cikkben ezt a biztonságos és kényelmes fizetési módot tekintjük át. Tippeket osztunk meg a mobiltelefonszámla befizetésével kapcsolatban, és bemutatjuk, hogyan működik ez az innovatív fizetési mód. Telefonon is tájékoztatjuk Önt az előnyökről és a kaszinószámlája finanszírozásához szükséges lépésekről. A kaszinójátékokat teljes egészében mobiltelefonszámlájával fizetheti banki adatok nélkül. Egyszerűen szöveges üzenetet kap okostelefonján vagy iPhone-ján, és beírja a kódot a böngészőbe! Néha egy online kaszinóban, ahol mobiltelefonon fizet, előfordulhat, hogy igennel vagy igennel kell válaszolnia egy szöveges üzenetre. Máris könnyedén felhívhatja mobiltelefonján a választott online kaszinót, és játszhat kedvenc játékaival. Az online kaszinóban a mobiltelefonos fizetésnek köszönhetően mindig és mindenhol készen áll arra, hogy játsszon egy mobil élő kaszinóban, vagy próbáljon ki különböző nyerőgépeket. Az Euteller kaszinók 2022-ben is egyre népszerűbbek. Az Euteller Casino nagyszerű választás, ha gyors és biztonságos módot keres számlája finanszírozására. Az online kaszinók és az általuk játszott játékok száma kezd szinte korlátlannak tűnni, és az Euteller fizetési módot használó új kaszinók eltűnhetnek. A kaszinó és a játék kiválasztása mellett a játékosnak azt is ki kell választania, hogy a szolgáltató melyik fizetési módot kívánja befizetni. Mivel rengeteg munka vár a kaszinó és a játék kiválasztásánál, reménykedhet benne, hogy a fizetési mód már nem okoz fejfájást, így az Euteller kaszinó az egyik egyszerű lehetőség lehet. Megmondjuk, miért érdemes az Eutellert választani. Az Euteller lehetővé teszi, hogy bárhol, bármikor játsszon, ami természetesen a hétvégékre is vonatkozik. Maga az Euteller nem állítja le a hétvégi pénzátutalásokat, így a hétvégi kifizetése attól függ, hogy melyik online kaszinóban játszik.