Studij

3D oblikovanje

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 22 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

3D oblikovanje u tržišnim komunikacija program je koji te obrazuje da postaneš suvremeni umjetnik spreman za rad u filmskoj, televizijskoj industriji i industriji računalnih igara.

Usvojit ćeš fundamentalne vještine crtanja, likovnog mišljenja, razumijevanja kompozicije, likovnog prostora boje i svijetla. Na tu tradicionalnu akademsku bazu nadogradit ćeš znanja iz digitalnog kiparstva, 3D vizualizacije, animacije i digitalnog dizajna. U suvremenim tehnologijama ćeš tijekom studija otključati svoj kreativni potencijal stvarajući, realne i imaginarne likove te predmete na način na koji se trenutačno radi u stvarnom poslovnom okruženju. Kroz trogodišnji program naučit ćeš se izraziti i kreirati u virtualnom svijetu i pripremiti portfolio koji će ti biti odskočna daska u daljnjoj karijeri.

Pripremamo te da postaneš stručnjak za kreiranje raznih aspekata virtualnih svjetova. Od konceptualizacije, likova, predmeta i okruženja do specijaliziranog 3D modeliranja animiranja i vizualizacije naučit ćeš kako upotrebom najnovije tehnologije kreirati u virtualnom okruženju i svoje kreacije upotrebiti u raznim realnim i virtualnim scenarijima. Ovisno o vlastitim motivima moći ćeš se dodatno specijalizirati prema izradi concept arta, digitalnom kiparstvu i 3D modeliranju, animaciji, filmu i videu te analizi kreativnog procesa i umjetničke direkcije.

Preuzmi vodič za studente

Preuzmi brošuru

Traženo zanimanje

Znaš li da 3D dizajn tržišnih komunikacija svakodnevno ruši rekorde u broju korisnika i stopi rasta kadrovskih potreba. Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš priliku položiti Adobe Certified Associate Illustrator i Photoshop certifikat.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na studiju 3D oblikovanje u tržišnim komunikacijama

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju 3D oblikovanja tržišnih komunikacija prenosimo ti znanja i vještine koje te pripremaju za rad u game developmentu, studijima animacije i 3D oblikovanja, odjelima kreativnih agencija, produkcijskim studijima bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Ovdje ti navodimo samo neke od kolegija koje ćeš slušati:

Ovaj studij osmišljen je uzimajući u obzir najnovije trendove u području umjetnosti i 3D oblikovanja. Temelji se na razvoju kreativnosti i kreativnog razmišljanja, no jednaku pažnju posvećuje timskom radu i razvoju „dizajnerskog načina razmišljanja“.

Nastavni plan
Tipografija

Evolucija pisama, anatomija slovnih znakova i njihovih odnosa te upoznavanje s osnovnim pojmovima iz tipografije omogućit će odabir stilova u upotrebi kod 3D oblikovanja i animacije. Nadalje, korištenje složenih tipografskih struktura kao i oblikovanje slovnih znakova te stjecanje sposobnosti crtanja su svakako temelji koje ćeš naučiti na kolegijima.

Film i video

Nove tehnologije iznjedrile su internet kao najvažniju distribucijsku platformu, ali se proces proizvodnje sadržaja (content) i dalje temelji na kreativnosti autora. I jedna i druga priča moraju biti strukturirane tako da privuku one kojima su namijenjene i da recipijenti priče lako prepoznaju što im ona želi poručiti.

3D osvjetljenje i renderiranje

Ovaj kolegij uči te razumjeti važnu ulogu svjetla prilikom izrade scene i likovnog djela općenito. Naučit ćeš kako koristiti razne vrste osvjetljenja, realnu rasvjetu, unutarnja i vanjska osvjetljenja. Kako pristupiti renderiranju scene, kako optimizirati modele i teksture I kako ih sljubiti s virtualnim okolišem da bi se dobio što kvalitetniji rezultat gotove slike ili animacije u nekom određenom stilu.

Animiranje likova

U ovom kolegiju učimo te mapirati lica tvojih virtualnih likova kako bi im dodali emocije, učimo te osnove glume i pažljivo tempiranih i planiranih gestikulacija kojima se ostvaruje veća profesionalna razina  animacije i razumijevanja animacije likova. Naučit ćeš profesionalnu I danas standardnu metodologiju I principe izrade animacije karakternih kretnji, govora tijela i glume na vlastitim likovima.

Teksturiranje

Teksturiranje daje završnu “kožu” bilo kojem 3d objektu. Najnovijim alatima teksture se rade kreativnim odabirom materijala, boje, uzoraka koji se koristeći foto reference kao I vlastito crtanje I slikanje kreiraju u širokoj lepezi hiper realnih I stiliziranih rješenja. Grafika u računalnim igrama I specijalnim efektima na filmu ovisi uvelike I o teksturama I načinu na koji su iste kreirane a ovaj kolegij upravo će te pripremiti za rad na takvim I drugim projektima.

Plastična anatomija

U današnje vrijeme gdje su računalna grafika I specijalni efekti došli do hiper realne razine postaje izuzetno važno poznavati anatomiju posebno s aspekta kostiju, mišića I tetiva koje vidimo u ljudi I životinja. Naučiti percipirati I kreirati ljudske kosti, zglobove, pokrete, način na koji funkcioniraju zglobovi, mišići ligamenti i tetive s toga je izuzetno važno kako bi kreirali zadovoljavajuće likove prema današnjim standardima.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

 • DIGITALNI DIZAJNER
  Vrhunski umjetnički direktori i dizajneri su genijalci za multitasking i uspijevaju pronaći savršen balans između vizualnih komunikacija, umjetnosti i primijenjene umjetnosti, konstantno vodeći računa o najnovijim digitalnim trendovima. Ovo je vrlo traženo zanimanje u kojem su pravi stručnjaci na cijeni.
 • DIZAJNER 3D OBLIKA I FORMI
  Svaki projekt 3D dizajna treba dizajnera koji će kreativne ideje, sučelje prilagođeno korisniku i kvalitetan sadržaj oblikovati u vrhunski proizvod. Ne treba ni napominjati da je ovo zanimanje iznimno traženo i smatra se karijerom budućnosti.
 • 3D ANIMATOR
  U digitalnom svijetu je bitno napraviti uvjerljive pokrete u animaciji. Suvereno poznavati tempiranje tranzicije te prepoznati moguće greške. Rad s karakternim kretnjama, govor tijela i gluma na vlastitim likovima je nešto što dobro poznaješ, te ćeš naučiti kako taj sadržaj učiniti atraktivnim, organskim i zabavnim za korištenje i konzumaciju.
 • VODITELJ KREATIVNIH PROJEKATA
  S kreativcima, posebice u digitaliziranom svijetu, nije lako. Oni možda imaju odlične ideje, ali često ne raspolažu poslovnim vještinama. Ti ćeš naučiti kako na najbolji mogući način objediniti te dvije osobine – kako izvući ono najbolje od kreativaca, ali i kako prodati proizvod na tržištu.

Primjer kolegija

Oblikovanje digitalnih formi

U sklopu ovog kolegija upoznati ćeš se s temeljnim problemima kiparske (trodimenzionalne) likovne forme i prostora. Naučit ćeš razlikovati i razumijevati različite tipove geometrije i kako ih upotrebiti u 3d okruženju. U sklopu kolegija naučit ćeš i uvježbati osnove metodologije digitalnog kiparenja počevši od jednostavnih objekata oblikovanjem primarnih, sekundarnih i tercijarnih formi do gotovog uvjerljivog kiparskog rješenja (vlastitih likova, predmeta i slično).

Saznaj više

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

Da, stipendije se dodjeljuju sukladno ostvarenim rezultatima na studiju.

Pravo upisa imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj. Kandidati koji su srednju školu završili izvan Hrvatske donose Rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije.

Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.