Studij

Digitalni marketing

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 20 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Napravi važan korak za svoju budućnost u svijetu digitalnog marketinga sa Algebrinom diplomom, koja otvara mnoga vrata, ne samo u Hrvatskoj.

Digitalni marketing brzo postaje jedna od najtraženijih grana ekonomije, što znači da s diplomom iz digitalnog marketinga svakako nećeš provoditi vrijeme čekajući u redovima na burzi rada.

Radi se o budućnosti marketinga, najzabavnijem i najkreativnijem poslu u području ekonomije koji danas možeš izabrati.

Sada je pravo vrijeme da uhvatiš ovaj brzi vlak i osiguraš si kartu u prvom razredu na putu prema zanimljivoj, dinamičnoj i unosnoj karijeri.

Kada ti uručimo zasluženu diplomu, bit ćeš pravi guru digitalnog marketinga na operativnoj i taktičkoj razini! Ovladat ćeš svim danas popularnim i učinkovitim digitalnim kanalima i otkriti skrivene tajne struke od predavača koji su vodeći stručnjaci.

Za stratešku razinu digitalnog marketinga te očekujemo na diplomskom studiju.

Preuzmi vodič za studente

Preuzmi brošuru

Traženo zanimanje

Znaš li da su stručnjaci specijalizirani za digitalni marketing sve traženiji u Hrvatskoj i svijetu? Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš i Dreamspark Premium pretplatu na preko 160 Microsoftovih proizvoda.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na preddiplomskom studiju digitalnog marketinga?

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju Digitalnog marketinga prenijet ćemo ti znanja i vještine koje te pripremaju za karijeru u pravom svijetu, bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neka od njih:

Studijski program obuhvaća 30 kolegija i dva obvezna praktična projekta u suradnji s poslodavcima koji omogućuju praksu našim studentima. To uključuje i projekt koji je ujedno i završni rad.

Nastavni plan
Psihologija i ponašanje potrošača u stvarnom i digitalnom svijetu

Ljudsko ponašanje čine različiti obrasci koji utječu na naše odlučivanje. Naučit ćeš kako pomoći korisnicima da u svakodnevnom životu donesu odluke koje su u skladu s tvojim ciljevima!

Kreativnost i kreativni komunikacijski koncepti

Ući ćeš u svijet komunikacije i upoznati se s verbalnim i neverbalnim komunikacijskim kanalima. Ovdje će tvoja kreativnost, ali i razumijevanje marketinga, psihologije potrošača i tržišne segmentacije, doći do izražaja.

Digitalni alati za strateško upravljanje digitalnim kampanjama

Naučit ćeš koristiti poslovno-tehnološke alate za praćenje i kreiranje kampanja. Savladat ćeš izvješća, analize i strategiju sinergije i znati pregledavati kampanje prema kanalima.

Dizajn koncepti i tajne korisničkog sučelja

Naučit ćeš kako funkcionalnim korisničkim sučeljem život korisnika učiniti što lakšim i time svijet (Interneta) ljepšim mjestom.

Globalni trendovi u digitalnom marketingu

Studijski program prati globalne trendove u struci. Danas su to umjetna inteligencija, blockchain tehnologija, „private marketplace“, a tko zna što te čeka za tri godine. Odmah po završetku studija bit ćeš spreman za „pravi svijet“ jer ćeš unutar studija samostalno izraditi dva velika projekta unutar kompanija ili marketinških agencija. Prvi je strategija digitalnog marketinga za stvarnu tvrtku, a drugi je implementacija nekog od marketinških rješenja unutar završnog rada koji je povezan s obveznom praksom kod poslodavca.

Metode prodaje i marketinga u digitalnim medijima

Steći ćeš ključna znanja o marketingu, od temeljnih načela do marketinga u modernom formatu.

Upravljanje digitalnim projektima

Ovladat ćeš pravilima igre i steći znanje o razvoju sadržaja za Internet i mobilne uređaje.

Istraživanja tržišta

Steći ćeš znanja i izoštriti vještine istraživanja tržišta i upoznati se s online alatima za istraživanje tržišta, a sve kako bi tvoje poruke i kampanje bile uspješne.

Upravljanje marketinškim kampanjama

Naučit ćeš kako učinkovito spojiti promotivne sadržaje s korisnicima putem društvenih i oglašavačkih mreža i tražilica.

Sigurnosni, pravni i etički aspekti digitalnih marketinških projekata

U marketingu je vrlo lako prijeći na tamnu stranu i posegnuti za dvojbenim metodama. Naučit ćeš kako ne prekoračiti tu granicu, a ipak prodrijeti do korisnika.

Suradnja s vodećim tvrtkama potpuno je dvosmjerna. Ona s jedne strane omogućuje našim studentima priliku zapošljavanja u nekoj od tih kompanija, dok s druge strane te kompanije školuju svoje stručnjake na nekom od naših studija.

Poslodavci partneri

24 SATA Agencija za mobilnost i programere EU Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Agrokor
Akd Amazon APIS IT APO
Atlantic Autocesta Azvo BCC
BILLA Canon Carina Cateia
Combis CROTEAM CROZ Daikin
Dalekovod DELL Drap Ericsson
ERSTE Google GREY Hanfa
Herbalife HiPP HP HPA
HT HZZHM IBM IMAGO
INFINUM in2DATA infobip INFODOM
Karlovačka pivovara infosistem KINGICT KONČAR
KVAKA 25 LIDL McAfee McCANN
Mercedes Microsoft mobendo MSTART
Nacionalni centar Nike PBZ Perpetuum
Plinacro PLIVA RETEL Rimac
s&t SIEMENS Span Supranet
Svijet medija Tekstil promet VALAMAR VIVERA
VMWARE ZET

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Stručnjak za društvene mreže
  Sve više malih i velikih poduzetnika zna da za vođenje društvenih mreža treba profesionalca.
 • Stručnjak za online odnose s javnošću
  O vješini osobe na ovom položaju doslovno ovisi sudbina poslovanja.
 • Voditelj online poslovanja
  S prijelazom poslovanja u digitalni svijet dolazi i potreba za profesionalnim organizatorom.
 • Voditelj razvoja web projekata
  Svaki projekt treba odgovornu i savjesnu osobu koja poznaje sve faze razvoja kao svoj džep. Dakle, treba tebe!
 • Stručnjak za digitalne komunikacije
  Stručnjaci sa znanjem koje ćeš uskoro imati dobro su došli i u najvećim tvrtkama.

Primjer kolegija

Ponašanje potrošača

Što ih pokreće? Kako razmišljaju? Što žele? Da nema potrošača, ne bi bilo ni marketinga (ili je možda obrnuto?). Ovaj zanimljivi kolegij objašnjava kako potaknuti zanimanje budućeg kupca, unaprijed odgovoriti na sva njegova pitanja i prigovore i navesti ga da se odluči na kupnju. Govorit ćemo o svim komponentama koje utječu na odluku o kupnji - psihološkoj, društvenoj, situacijskoj i tehnološkoj i temeljito upoznavati pokretačke navike onih kojima se obraćamo.

Saznaj više

Naši studenti

Antonia Šakić

Antonia studira digitalni marketing na Algebri, a za vrijeme studija radi u Universal McCann.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na preddiplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Ukoliko ste završili srednju strukovnu školu (svjedodžba o završnome radu) ili srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine („stara“ matura) ili srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske u mogućnosti ste upisati studij na Visokom učilištu Algebra putem polaganja prijemnog ispita iz matematike i engleskog jezika u proljetnom, ljetnom ili jesenskom upisnom roku.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.

Postavke

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp