Studij

Dizajn

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 22 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Nećemo ti sugerirati koji put trebaš slijediti. Osigurat ćemo ti znanja i alate kako bi sam donosio odluke i pronašao svoj vlastiti put. I iznenadio nas.

Postani dio nove generacije kreativnih i inovativnih dizajnera koji svoje ideje i znanja pretvaraju u uzbudljive projekte u području tržišnih komunikacija! Koristi najnovije digitalne tehnologije, bavi se svim vidovima vizualnog dizajna, brend dizajna, dizajna za tisak, i još mnogo toga.

Upoznaj se s dizajnom kao dijelom marketinških kampanja i uključi se u brojne projekte za društvene i komercijalne potrebe! Po završetku studija bolje ćeš razumjeti kulturnu i umjetničku dinamiku i širi kontekst u kojem se dizajn stvara. Aktivnim sudjelovanjem u različitim projektima, ovladat ćeš stalnim tehnološkim i digitalnim pomacima u dizajnu. Stvarajući novu vrijednost za krajnje korisnike moći ćeš utjecati i na korisnike u području komunikacija i marketinga.

Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog korisnicima, spreman na izazove karijere u dizajnerskim i produkcijskim studijima, kreativnim agencijama i marketinškim odjelima kompanija bilo gdje u svijetu.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na studiju Dizajna

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju Oblikovanja tržišnih komunikacija prenijet ćemo ti znanja i vještine koje te pripremaju za karijeru u dizajnerskim studijima, kreativnim agencijama, produkcijskim studijima i marketinškim kompanijama bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:

Ovaj studij osmišljen je uzimajući u obzir najnovije trendove u području umjetnosti i dizajna. Temelji se na razvoju kreativnosti i kreativnog razmišljanja, no jednaku pažnju posvećuje timskom radu i razvoju „dizajnerskog načina razmišljanja“.

Nastavni plan
VIZUALNO OBLIKOVANJE

Kako napraviti dobar vizualni identitet i
brending? Kako napraviti logotip i knjigu
standarda? Kako osigurati kreativnu i
funkcionalnu vizualnu komunikaciju proizvoda
tako da on bude viđen i prepoznat? To su
samo neki od elemenata kolegija vizualnog
oblikovanja.

TIPOGRAFIJA

Znanje o evoluciji pisama i tipografije, anatomije
slovnih znakova i njihovih međusobnih odnosa,
te stilova pismovnih obitelji kao i upoznavanje
s tipografskom terminologijom potaknut će
svjestan i razborit odabir stilova i pisama u
kreativnim projektima.

FOTOGRAFIJA

Naučit ćeš kako stvoriti dobru fotografiju,
koje su značajke fotoaparata, kako napraviti
fotografiju u promotivne svrhe ili kako
dobro podesiti osvjetljenje koristeći složenu
fotografsku opremu.

DIZAJN INTERAKCIJSKIH SUSTAVA

Naučit ćeš analizirati interakciju čovjeka i
tehnologije, kako oblikovati sučelje web stranice
ili aplikacije, pri tome nudeći najbolje korisničko
iskustvo i atraktivan dizajn.

WEB DIZAJN I DIZAJN KORISNIČKOG SUČELJA

Savladat ćeš pristupe i najbolje prakse u dizajnu
najvažnijeg dijela svake aplikacije ili web stranice
– korisničkog sučelja.

UVOD U VIDEO PRODUKCIJU

YouTube je danas jedan od najbrže rastućih
kanala komunikacije, a količina i kvaliteta video
sadržaja na internetu nezaustavljivo raste.
Nauči kako to iskoristiti samostalno izrađujući
promotivni spot ili video materijal.

ANIMACIJA GRAFIKA

Usvojit ćeš znanja o animaciji objekata i likova u
dvodimenzionalnom prostoru i ovladati ključnim
modernim alatima digitalne animacije. To će ti
omogućiti izradu atraktivnih rješenja u offline
ili online kreativnim projektima i pri izradi video
materijala.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

 • DIZAJNER, UMJETNIČKI DIREKTOR
  Vrhunski umjetnički direktori i dizajneri su genijalci za multitasking i uspijevaju pronaći savršen balans između marketinga, vizualnih komunikacija, umjetnosti i primijenjene umjetnosti, konstantno vodeći računa o najnovijim digitalnim trendovima. Ovo je vrlo traženo zanimanje u kojem su pravi stručnjaci na cijeni.
 • DIZAJNER KORISNIČKOG SUČELJA I KORISNIČKOG ISKUSTVA
  Svaki projekt web dizajna treba dizajnera korisničkog sučelja i korisničkog iskustva koji će kreativne ideje, sučelje prilagođeno korisniku i kvalitetan sadržaj oblikovati u vrhunski proizvod. Ne treba ni napominjati da je ovo zanimanje iznimno traženo i smatra se karijerom budućnosti.
 • STRUČNJAK ZA DIGITALNU FOTOGRAFIJU I VIDEO
  U digitalnom svijetu nalazi se milijun slika i jednako toliko sati video materijala, a ti ćeš naučiti kako taj sadržaj učiniti atraktivnim, klikabilnim, organskim i zabavnim za korištenje i konzumaciju.
 • VODITELJ KREATIVNIH PROJEKATA
  S kreativcima, posebice u digitaliziranom svijetu, nije lako. Oni možda imaju odlične ideje, ali često ne raspolažu poslovnim vještinama. Ti ćeš naučiti kako na najbolji mogući način objediniti te dvije osobine – kako izvući ono najbolje od kreativaca, ali i kako prodati proizvod na tržištu.

Primjer kolegija

Web dizajn i dizajn korisničkog sučelja

Kolegij za sve one koji žele zaista razumjeti zašto neke stranice korisnici često posjećuju i na njima se osjećaju kao "kod kuće", dok su druge možda vizualno atraktivne, ali potpuno neosjetljive na potrebe korisnika i time zapravo odbojne. Bavit ćemo se strukturom web stranica i sučelja aplikacija, skicama elemenata (wireframes), dizajnom navigacije, komponentama dizajna i stilovima, postavljanjem pravila dizajna (Style guides), razumijevanjem potreba korisnika i naručitelja te uspostavom projekta kao integralne cjeline najboljih tehnoloških praksi, temeljnim postavkama dizajna i zahtjevima proizašlim iz ponašanja korisnika.

Saznaj više

Naši studenti

Marta Puntijar

Grafički dizajner
Agora mi je kroz praktični rad otvorila vrata svijeta grafičkog dizajna, omogućila da se s lakoćom zaposlim te olakšala otvaranje vlastitog studija „shushe“.

Saznaj više

Tomislav Bader

Suosnivač, Švicarska kreativna rješenja
Nakon studija MTK i teorijskog znanja kojeg sam savladao na Agori, lako sam uplivao u agencijski posao, a nakon 5 godina s partnerima otvorio i agenciju.

Saznaj više

Kristijan Ljubešić

Poduzetnik, Crodex one d.o.o.
Studiranje na Agori osposobilo me za savladavanje svih poduzedničkih izazova i zato danas uspješno poslujem na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

Saznaj više
Podijeli: Facebook Twitter

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.