Studij

Oblikovanje tržišnih komunikacija

Dizajn

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 20 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Nećemo ti sugerirati koji put trebaš slijediti. Osigurat ćemo ti znanja i alate kako bi sam donosio odluke i pronašao svoj vlastiti put. I iznenadio nas.

Postani dio nove generacije kreativnih i inovativnih dizajnera koji svoje ideje i znanja pretvaraju u uzbudljive projekte iz područja tržišnih komunikacija! Koristi najnovije digitalne tehnologije, bavi se svim aspektima vizualnog dizajna, brend dizajna, dizajna za tisak i marketinškim kampanjama te dizajnom vizualnih projekata za najrazličitije društvene i komercijalne potrebe!

Za vrijeme studija ćeš u suradnji sa studentima, nastavnicima i stvarnim korisnicima sudjelovati u nizu individualnih i grupnih dizajnerskih i umjetničkih projekata kako bi savladao cjelokupni kreativni proces, od razumijevanja potreba i ponašanja korisnika preko komunikacijskih ciljeva, sve do specifičnosti različitih medija vizualne komunikacije i digitalne interakcije. Naučit ćeš kreativno stvarati digitalni sadržaj, svoje projekte obogatiti obrađenim fotografijama, ilustracijama te animacijama, dizajnirati korisničko sučelje aplikacija, korisničko iskustvo i interakciju.

U trenutku diplomiranja razumjet ćeš kulturnu i umjetničku dinamiku i kontekst u kojem se dizajn stvara i sudjeluje, suvereno ćeš upravljati konstantnom tehnološkom evolucijom i digitalnim tehnologijama u dizajnu, stvarajući pri tome novu vrijednost za korisnike koji djeluju u sektoru komunikacija i marketinga.

Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog korisnicima, spreman za sve izazove karijere u dizajnerskim studijima, kreativnim agencijama, produkcijskim studijima i marketinškim kompanijama u Hrvatskoj ili bilo gdje u svijetu.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na studiju Oblikovanja tržišnih komunikacija

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju Oblikovanja tržišnih komunikacija prenijet ćemo ti znanja i vještine koje te pripremaju za karijeru u dizajnerskim studijima, kreativnim agencijama, produkcijskim studijima i marketinškim kompanijama bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neke od njih:

Studijski program je osmišljen uzimajući u obzir najnovije spoznaje iz područja umjetnosti i dizajna te značajno razvija kreativnost i kritičko promišljanje dok se u isto vrijeme temelji na konceptima timskog rada i „design thinkinga“.

Nastavni plan
Vizualno oblikovanje:

Kako napraviti dobar vizualni identitet i brending? Kako napraviti logotip i knjigu standarda? Kako osigurati kreativnu i funkcionalnu vizualnu komunikaciju nekog proizvoda tako da on bude viđen i prepoznat? Sve su to neki od elemenata kolegija vizualno oblikovanje.

Tipografija:

Znanje o evoluciji pisama i tipografije, anatomije slovnih znakova i njihovih međusobnih odnosa, te stilova pismovnih obitelji kao i upoznavanje s tipografskom terminologijom potaknut će svjestan i razborit odabir stilova i pisama u kreativnim projektima.

Fotografija:

Naučit ćeš kako stvoriti dobru fotku, koje su značajke fotoaparata, kako napraviti fotografiju za promotivne svrhe ili kako dobro podesiti osvjetljenje koristeći složenu fotografsku opremu.

Obrada digitalnih fotografija:

Usavršit ćeš se u upotrebi raznih digitalnih alata potrebnih za izradu i obradu fotografija, bilo da se radi o jednostavnim ispravcima, retuširanju ili manipulaciji fotografijama.

Dizajn interakcijskih sustava:

Naučiti ćeš kako analizirati interakciju čovjeka i tehnologije, kako oblikovati web stranicu ili sučelje aplikacije, a da pri tome osiguraš najbolje korisničko iskustvo i atraktivan dizajn.

Web dizajn i dizajn korisničkog sučelja

Naučit ćeš pristupe i najbolje prakse u dizajnu najvažnijeg dijela svake aplikacije ili web stranice – korisničkog sučelja.

Uvod u video produkciju:

YouTube je danas jedan od najbrže rastućih kanala komunikacije, a količina i kvaliteta video sadržaja na internetu nezaustavljivo raste. Nauči kako to iskoristiti samostalno izrađujući promotivni spot ili video materijal.

Animirana grafika

Usvojit ćeš znanja o animaciji objekata i likova u dvodimenzionalnom prostoru te ćeš savladati ključne moderne alate digitalne animacije. To će ti omogućiti izradu atraktivnih rješenja u offline ili online kreativnim projektima  ili  pri izradi video materijala.

Neki od poslova za koje te pripremamo:

 • Dizajner vizualnih komunikacija
  Pravi stručnjaci u ovom području spajaju razumijevanje dizajna, ponašanje korisnika i upotrebu digitalnih tehnologija i medija. Vrlo su traženi i ne tako brojni.
 • Web dizajner / dizajner korisničkih sučelja
  Svaki projekt u web dizajnu treba dizajnera korisničkog sučelja. No, tu su i mnoge druge vještine dobrog web dizajna koje će ti svakako trebati.
 • Stručnjak za digitalnu fotografiju i video
  Kvaliteta i atraktivnost gotovo svakog vizualnog projekta ovisit će prvenstveno o tebi. Ovo radno mjesto je prava prilika za tvoju kreativnost; nauči kako je najbolje iskoristiti!
 • Voditelj kreativnih projekata u digitalnoj agenciji
  Postani voditelj multidisciplinarnog tima kreativaca. Istraži potrebe kupaca/korisnika, uskladi s time strateška nastojanja naručitelja i sudjeluj u dizajniranju najučinkovitijih rješenja.

Primjer kolegija

Web dizajn i dizajn korisničkog sučelja

Kolegij za sve one koji žele zaista razumjeti zašto neke stranice korisnici često posjećuju i na njima se osjećaju kao "kod kuće", dok su druge možda vizualno atraktivne, ali potpuno neosjetljive na potrebe korisnika i time zapravo odbojne. Bavit ćemo se strukturom web stranica i sučelja aplikacija, skicama elemenata (wireframes), dizajnom navigacije, komponentama dizajna i stilovima, postavljanjem pravila dizajna (Style guides), razumijevanjem potreba korisnika i naručitelja te uspostavom projekta kao integralne cjeline najboljih tehnoloških praksi, temeljnim postavkama dizajna i zahtjevima proizašlim iz ponašanja korisnika.

Saznaj više

Naši studenti

Marta Puntijar

Grafički dizajner
Agora mi je kroz praktični rad otvorila vrata svijeta grafičkog dizajna, omogućila da se s lakoćom zaposlim te olakšala otvaranje vlastitog studija „shushe“.

Tomislav Bader

Suosnivač, Švicarska kreativna rješenja
Nakon studija MTK i teorijskog znanja kojeg sam savladao na Agori, lako sam uplivao u agencijski posao, a nakon 5 godina s partnerima otvorio i agenciju.

Kristijan Ljubešić

Poduzetnik, Crodex one d.o.o.
Studiranje na Agori osposobilo me za savladavanje svih poduzedničkih izazova i zato danas uspješno poslujem na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.

Postavke

Google Analytics

_ga

Facebook

_fbp