fbpx
Image for Multimedijska produkcija
Naslovnica
Stručni prijediplomski studij:

Multimedijska produkcija

 • Broj 1 sustav osiguranja kvalitete u Hrvatskoj
 • Kreiramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj već 25 godina
 • Međunarodna razmjena s više od 100 institucija
 • Čak 96% bivših studenata zaposli se u roku od 3 mjeseca od diplomiranja

Multimedijska produkcija je rezultat dugogodišnjeg ulaganja u razvoj studija prema potrebama tržišta, poslovima budućnosti i studentima koji godinama kreiraju multimedijski sadržaj od već prvog sata nastave.

Kontinuirani fokus na konvergirajuće kolegije omogućio je novom studiju potpunije kreiranje priče pripovijedanjem i komunikacijom uz plasman audiovizualnog sadržaja na različitim medijima.

Studenti su kroz praktični i primijenjivi rad usmjereni prema kreativnom i kritičkom promišljanju unutar vizualnih komunikacija. Kreirana djela protežu se kroz statične, pomične i dinamične medije, od ikone do složenog audiovizualnog djela uz korisničko iskustvo i interaktivnost na prvom mjestu.

Uz moderne tehnologije, profesionalni studio i režiju, aktualne tehnike osiguravaju studentima kreiranje svojih multimedijskih priča s velikim naglaskom na audiovizualna djela.

Novom strukturom i pristupom, novi studij multimedijske produkcije je kreacija i dozivljaj. Spremni za avanturu?

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na studiju multimedijske produkcije


Na trogodišnjem stručnom studiju multimedijske produkcije prenijet ćemo ti vještine i znanja koji ćete pripremiti za karijeru u stvarnom svijetu u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:


Studijski program je osmišljen prema preporukama s europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

DIZAJN KORISNIČKOG SUČELJA

Naučit ćeš najbolje prakse razvoja korisničkog sučelja – najvažnijeg elementa svake web stranice i aplikacije.

IMPLEMENTACIJA MULTIMEDIJE

Otkrit ćeš provjerene metode i rješenja uključivanja multimedijskih rješenja u društvene mreže, web stranice, samostalna rješenja, organizacije i poslovanje.

IZGRADNJA MULTIMEDIJSKIH SUSTAVA

Savladat ćeš načela razvoja sustava koji obogaćuju poslovne procese, omogućuju digitalno poslovanje i predstavljaju osnove interakcije korisnika.

KREIRANJE NOVIH POSLOVNIH RJEŠENJA

Naučit ćeš usmjeriti svoju kreativnu energiju i iskoristiti stečena znanja o oblikovanju korisničkog sučelja za stvaranje novih poslovnih rješenja.

KREIRANJE I OBRADA DIGITALNIH FOTOGRAFIJA

Usavršit ćeš se u kreiranju kreativnih fotografija i upotrebi različitih alata potrebnih za obradu digitalnih fotografija, bilo da se radi o jednostavnom uređivanju, naprednoj preradi ili stvaranju savršenog remek-djela.

KREIRANJE I OBRADA ZVUKA

Ovladat ćeš suvremenom studijskom tonskom opremom za snimanje, kreiranje i obradu zvuka. Naučit ćeš manipulirati zvukom i naprednom obradom zvuka i zvučnim efektima.

POSTPRODUKCIJA VIDEA

Znat ćeš kako sirovi video materijal pretvoriti
u profesionalni proizvod pomoću kreativne
obrade zvuka i slike.

ODREĐIVANJE PRIORITETA

Ovladat ćeš nizom osjetljivih vještina potrebnih za usklađivanje zadataka i određivanje prioriteta. Naučit ćeš kako ostati pribran i povećati učinkovitost.

ANIMACIJA I EFEKTI

Steći ćeš sva potrebna znanja o principima animacije i vještinama animiranja objektima.
Stečena znanja moći ćeš primijeniti u kreiranju oglašavanja i posebnih efekata za filmsku i TV industriju, multimedijska rješenja i web stranice.

KREATIVNOST I PRIPOVIJEDANJE

Stvorit ćeš put od ideje do realizacije, bez obzira što je ponekad nevidljiv, često težak i nikad jednostavan ni lak. Razumijet ćeš kreativnost, postojeće alate i strukturu pripovijedanja kao osnove kreiranja vlastitih djela. Jasno ćeš komunicirati, predočiti scenarijem i raspisati specifično prema mediju komunikacije.

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Producent multimedijske produkcije
  Tvoja će uloga podrazumijevati predlaganje i kreiranje elemenata događanja te planiranje tehničkih elementa produkcije. Koordinirat ćeš aktivnosti tima i upravljati audio i video zapisima te postprodukcijom.
 • Voditelj multimedijskih projekata
  Kao voditelj multimedijskih projekata usmjeravat ćeš aktivnosti multidisciplinarnog tima i nadgledati provođenje projekata.
 • Web dizajner
  Svakom projektu razvoja web stranica potreban je dizajner korisničkog sučelja koji samopouzdano vlada kreativnim, tehničkim i raznim drugim vještine koje ćeš ovdje steći tijekom studija.
 • Stručnjak za digitalni video i audio mastering
  Kako i samo ime ovog zanimanja govori, svojom stručnošću u radu osiguravat ćeš kvalitetu gotovog proizvoda.

Primjer kolegija

KREACIJA ZVUKA, ZVUČNIH EFEKATA I NARACIJE

Na ovom kolegiju dajemo vam priliku da istražite i naučite sve o zvučnim efektima. Koristiti ćemo hardverske i sofverske alate za stvaranje ugođaja, oblikovanje zvučne okoline, napredno uređivanje audio i video zapisa za stvaranje adekvatne atmosfere, kao i snimanje i primjenu naracije za interaktivnu isporuku pozadinske priče video zapisa.

Saznaj više

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na stručnom prijediplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu prijediplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter