Image for
Naslovnica

Stručna praksa

  • Predavanje 0
  • Vježbe 0
  • Samostalni rad 360
Ukupno 360

Naziv predmeta

Stručna praksa

Oznaka predmeta

23-10-536

Semestar

6

ECTS

12

Sadržaj i cilj

Osim izrade završnog rada, studenti su dužni uspješno odraditi stručnu praksu u sklopu ovog modula kako bi naučili primijeniti teorijsko i praktično znanje stečeno tijekom studijskog programa na konkretno radno mjesto.

Studenti se moraju konzultirati s Centrom karijera kako bi organizirali stručnu praksu i potvrdili zadatke koje će izvršiti tijekom prakse, a koji čine dio formalne ocjene u sklopu modula.

Praksa se organizira uporabom informacijskog sustava Infoeduka gdje se nalazi popis dostupnih radnim mjesta za izvođenje stručne prakse, a studenti odabiru poslodavca i temu/tehnologiju koja ih zanima. Uz pomoć Centra karijera, poslodavci odabiru studente, a odabrani mentori pružaju dodatnu podršku temi stručne prakse (unutar institucije) tako da se relevantni zadaci izvršavaju tijekom stručne prakse. Studenti također imaju mentora-poslodavca koji podnosi izvještaj o postignućima studenta po završetku trajanja stručne prakse.

Studenti koji su već zaposleni i rade na relevantnim projektima / zadacima nisu dužni odraditi stručnu praksu, ali moraju predati pismeno izvješće poslodavca u kojem se navodi njihov rad i pismeno izvješće koje sadrži samoopažanja na radnom mjestu (isti dokumenti koji su potrebni od studenata koji odrađuju stručnu praksu).

Sadržaj stručne prakse ovisi o poslodavcu i specifičnim poslovima vezanim uz opus radnih zadataka, mogućnostima studenta i mentorskom pristupu za vrijeme trajanja stručne prakse. Upravo taj isti sadržaj stručne prakse postaje pismeno izvješće čime se predmet valorizira i prosuđuje.

Literatura

Obavezna literatura:

Nema

Dopunska literatura:

Nema

Preuzmi vodič za studente

Minimalni ishodi učenja

  • Primijeniti stečena znanja i vještine u rješavanju problema i poslovnih zadataka koje zadaje poslodavac.
  • Pripremiti detaljno pismeno izvješće koje sadrži samoopažanja na radnom mjestu u kojem se navode nove vještine i znanja, kao i stečeni uvidi.

Željeni ishodi učenja

  • Izložiti standarde i potencijalno različite pristupe tijekom primjene stečenih vještina i znanja u svrhu rješavanja problema i poslovnih zadataka koje zadaje poslodavac.
  • Izložiti konkretne poslovne postupke i prakse poslodavca i usporediti iste sa standardima i pristupima najboljih praksi naučenim tijekom studija u izradi detaljnog pismenog izvješća koje sadrži samoopažanja na radnom mjestu.
Podijeli: Facebook Twitter