Studij

Multimedijsko računarstvo

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 20 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

Želiš li sudjelovati u promjeni i postati arhitekt digitalnog doba?

Ako voliš istraživati nove tehnologije i sanjaš o uzbudljivoj karijeri tokom koje ćeš stvarati i primjenjivati moderna rješenja na kreativan način, najbolji izbor za tebe je studij Multimedijskog računarstva.

Za vrijeme studija uvest ćemo te u svijet stvaranja digitalnog sadržaja, 2D i 3D animacije, audio i video materijala. Naučit ćeš razvijati web stranice i dizajnirati korisničko sučelje.

Kada ti predamo zasluženu diplomu, znat ćeš na najbolji način uklopiti medijske tehnologije u svaki projekt i ovladati najboljom praksom u stvaranju multimedijskog sadržaja.

Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog korisnicima, spreman za sve izazove karijere u Hrvatskoj ili bilo gdje u svijetu.

Preuzmi vodič za studente

Preuzmi brošuru

Traženo zanimanje

Znaš li da multimedijsko računarstvo svakodnevno ruši rekorde u broju korisnika i stopi rasta kadrovskih potreba. Izaberi zanimljivu i dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Brojne pogodnosti

Za vrijeme studija imat ćeš priliku naučiti i položiti svjetski priznate certifikate, a dobit ćeš i Dreamspark Premium pretplatu na preko 160 Microsoftovih proizvoda.

Isplaniraj si život

Naši partneri poslodavci stalno traže talentirane studente. Tu smo da te povežemo s njima i pokrenemo tvoju karijeru već za vrijeme studija. Centar karijera ima odgovore na sva pitanja.

Jamstvo kvalitete

Algebra je najbolje ocijenjen stručni studij u Hrvatskoj. Ne pristaj na kompromis kada je tvoja budućnost u pitanju!

Što ćeš naučiti na studiju multimedijskog računarstva

Na trogodišnjem preddiplomskom studiju multimedijskog računarstva prenijet ćemo ti znanja i vještine koje te pripremaju za karijeru bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Da ti pokažemo o čemu se radi, naveli smo neka od njih:

Studijski program je osmišljen prema preporukama sa europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

Nastavni plan
Dizajn sučelja

Saznat ćeš koja je najbolja praksa kod razvoja najvažnijeg elementa svake web stranice i aplikacije, korisničkog sučelja.

Implementacija multimedije

Istražit ćeš i naučiti metode i provjerena rješenja ugradnje multimedijskih rješenja u društvene mreže, organizacije i poslovanje.

Izgradnja multimedijskih sustava

Savladat ćeš načela izgradnje sustava koji uključuje različita područja računalnih znanosti, ali dijelom dodiruje i umjetnost, sve uz veliku dozu kreativnosti.

2D animacija

Usvojit ćeš znanja o animaciji objekata i likova u dvodimenzionalnom prostoru. Stečena znanja moći ćeš primijeniti u stvaranju računalnih igara ili na web-stranicama.

Kreiranje novih poslovnih rješenja

Naučit ćeš usmjeriti svoju kreativnu energiju i iskoristiti znanje o dizajnu korisničkog sučelja na stvaranje poslovnih rješenja.

Obrada digitalnih fotografija

Usavršit ćeš se u upotrebi različitih alata potrebnih za izradu i obradu fotografija, bilo da se radi o jednostavnijim ispravcima, retuširanju ili manipulaciji fotografijama.

Obrada zvuka

Ovladat ćeš suvremenom studijskom tonskom opremom, ali i alatima za obradu zvuka. Savladat ćeš naprednu obradu i kreativne manipulacije zvučnog signala.

3D modeliranje

Istražit ćeš kompleksne veze između fotografija, materijala i tekstura kako bi se isto moglo primijeniti na izradu i strukturu 3D modela. Tim putem ćeš moći pretvoriti ideju u fotorealni 3D model.

Suradnja s vodećim tvrtkama potpuno je dvosmjerna. Ona s jedne strane omogućuje našim studentima priliku zapošljavanja u nekoj od tih kompanija, dok s druge strane te kompanije školuju svoje stručnjake na nekom od naših studija.

Poslodavci partneri

24 SATA Agencija za mobilnost i programere EU Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Agrokor
Akd Amazon APIS IT APO
Atlantic Autocesta Azvo BCC
BILLA Canon Carina Cateia
Combis CROTEAM CROZ Daikin
Dalekovod DELL Drap Ericsson
ERSTE Google GREY Hanfa
Herbalife HiPP HP HPA
HT HZZHM IBM IMAGO
in2DATA INFINUM INFODOM infobip
Karlovačka pivovara infosistem KINGICT KONČAR
KVAKA 25 LIDL McAfee McCANN
Mercedes Microsoft mobendo Nacionalni centar
MSTART Nike PBZ Perpetuum
Plinacro PLIVA RETEL Rimac
s&t SIEMENS Supranet Span
Svijet medija Tekstil promet VALAMAR VIVERA
VMWARE ZET

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Inženjer za razvoj 3D modela, animacije i vizualizacije
  Pravi stručnjaci u ovom području su rijetki i vrlo traženi.
 • Voditelj multimedijskih projekata
  Postani voditelj multidisciplinarnog tima i nadgledaj razvoj projekata.
 • Web dizajner
  Svaki projekt u web dizajnu treba dizajnera korisničkog sučelja, a mnogi trebaju i ostale vještine koje ćemo ti prenijeti.
 • Stručnjak za digitalni video i audio mastering
  Kvaliteta gotovog proizvoda ovisit će o tebi.

Primjer kolegija

Projektni razvoj video igara

Kolegij za sve koji su se ikada željeli okušati u izradi video igara. Bavit ćemo se izazovima koji te čekaju, od samog početka projekta pa sve do gotovog proizvoda, spremnog za virtualne police Steam, GOG ili Google Play dućana. Razrađivat ćemo idejna rješenja, smišljati realistične ciljeve igre, impelementirati različite mehanike i pozabaviti se ispitivanjem demografije i načinima monetizacije.

Saznaj više

Naši studenti

Domagoj Krpan

Domagoj je nakon preddiplomskog studija multimedijskog računarstva upisao razvoj računalnih igara i sada radi u hrvatskom game studiju Catela Games.

Matija Komorčec

Matija  je kod nas završio studij multimedijskog računarstva. Sada radi u HCL Technologies u Njemačkoj.

 

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na preddiplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Ukoliko ste završili srednju strukovnu školu (svjedodžba o završnome radu) ili srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine („stara“ matura) ili srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske u mogućnosti ste upisati studij na Visokom učilištu Algebra putem polaganja prijemnog ispita iz matematike i engleskog jezika u proljetnom, ljetnom ili jesenskom upisnom roku.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.