Image for Multimedijsko računarstvo
Naslovnica

Multimedijsko računarstvo

Želiš li sudjelovati u promjeni i postati arhitekt digitalnog doba?

 • Broj 1 stručni studij u Hrvatskoj
 • Već 23 godina stvaramo digitalnu budućnost u Hrvatskoj
 • Međunarodna razmjena sa preko 100 sveučilišta
 • Diploma kojoj poslodavci vjeruju

U novoj akademskoj godini 2021./2022. nudimo ti mogućnost studiranja bilo kojeg preddiplomskog studijskog programa na engleskom jeziku, pripremajući te tako još bolje za rad u dinamičnom globalnom okruženju.

Želiš li nam se pridružiti i postati jedan od arhitekata digitalnog doba? Tijekom studija uvest ćemo te u svijet stvaranja digitalnog sadržaja, 2D i 3D animacije, audio i video materijala. Naučit ćeš razvijati web stranice i dizajnirati korisničko sučelje.

Po završetku studija, znat ćeš kako najbolje uklopiti medijske tehnologije u svaki projekt, te kako savladati nabolje prakse u stvaranju multimedijskog sadržaja.

Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog na korisnike, spreman za sve izazove ove dinamične karijere u Hrvatskoj i u svijetu.

Preuzmi vodič za studente

Što ćeš naučiti na studiju multimedijskog računarstva


Na trogodišnjem stručnom studiju multimedijskog računarstva prenijet ćemo ti vještine i znanja koji ćete pripremiti za karijeru u stvarnom svijetu u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovo je samo kratki pregled onoga što ćeš naučiti:


Studijski program je osmišljen prema preporukama sa europske SOCRATES mreže i zadovoljava kriterije relevantnih akreditacijskih agencija (npr. ABET i ASIIN) za tehničke studije.

DIZAJN KORISNIČKOG SUČELJA

Naučit ćeš najbolje prakse razvoja korisničkog
sučelja – najvažnijeg elementa svake web
stranice i aplikacije.

IMPLEMENTACIJA MULTIMEDIJE

Otkrit ćeš provjerene metode i rješenja
uključivanja multimedijskih rješenja u društvene
mreže, organizacije i poslovanje.

IZGRADNJA MULTIMEDIJSKIH SUSTAVA

Savladat ćeš načela razvoja sustava za koje
su potrebne vještine iz različitih područja
informacijskih znanosti.

2D ANIMACIJA

Steći ćeš sva potrebna znanja o tehnici
„tradicionalne animacije“ i baratanju
predmetima u dvodimenzionalnom prostoru.
Stečena znanja moći ćeš primijeniti u kreiranju
oglašavanja za filmsku i TV industriju, računalne
igre i web stranice.

KREIRANJE NOVIH POSLOVNIH RJEŠENJA

Naučit ćeš usmjeriti svoju kreativnu energiju
i iskoristiti stečena znanja o oblikovanju
korisničkog sučelja za stvaranje novih poslovnih
rješenja.

OBRADA DIGITALNIH FOTOGRAFIJA

Usavršit ćeš se u upotrebi različitih alata
potrebnih za obradu digitalnih fotografija,
bilo da se radi o jednostavnom uređivanju,
naprednoj preradi ili stvaranju savršenog remekdjela.

OBRADA ZVUKA

Ovladat ćeš suvremenom studijskom tonskom
opremom za obradu zvuka. Naučit ćeš raditi
naprednu obradu zvuka i kreativnu manipulaciju
zvučnog signala

POSTPRODUKCIJA VIDEA

Znat ćeš kako sirovi video materijal pretvoriti
u profesionalni proizvod pomoću kreativne
obrade zvuka i slike.

ODREĐIVANJE PRIORITETA

Ovladat ćeš nizom osjetljivih vještina potrebnih
za usklađivanje zadataka i određivanje
prioriteta. Naučit ćeš kako ostati pribran i
povećati učinkovitost.

Neki od poslova za koje te pripremamo

 • Inženjer za razvoj 3D modela, animacije i vizualizacije
  Pravi stručnjaci u ovom području su rijetki i vrlo traženi.
 • Voditelj multimedijskih projekata
  Postani voditelj multidisciplinarnog tima i nadgledaj provođenje projekata.
 • Web dizajner
  Svakom projektu razvoja web stranice potreban je dizajner korisničkog sučelja, a potrebni su i druge vještine koje ćemo ti prenijeti.
 • Stručnjak za digitalni video i audio mastering
  Kvaliteta gotovog proizvoda ovisit će o tebi.

Primjer kolegija

Projektni razvoj video igara

Kolegij za sve koji su se ikada željeli okušati u izradi video igara. Bavit ćemo se izazovima koji te čekaju, od samog početka projekta pa sve do gotovog proizvoda, spremnog za virtualne police Steam, GOG ili Google Play dućana. Razrađivat ćemo idejna rješenja, smišljati realistične ciljeve igre, impelementirati različite mehanike i pozabaviti se ispitivanjem demografije i načinima monetizacije.

Saznaj više

Saznajte sve o programu

Preuzmite brošuru i otkrijte svoj svijet u kojem ćete ostvariti svoj potencijal. Otkrijte sve o studijskom programu, našim studentima i svemu što trebate znati.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Imaš pitanja? Mi imamo odgovore!

Studenti Visokog učilišta Algebra danas rade u najboljim domaćim tvrtkama poput Ericssona Nikole Tesle, Spana, Infinuma, Pet minuta, Rimac Automobila Hrvatskog Telekoma, Vipneta, Infobipa i brojnih drugih, ali i u vodećim globalnim liderima kao što su Google, Amazon, Microsoft, Intel, IBM i Dell.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati izvrsne redovne studente na preddiplomskom studiju s ukupnim iznosom trogodišnje školarine (100% stipendija) čime bi student ostvario potpuno besplatno studiranje! Ova stipendija dostupna je za sve vrhunske pristupnike koji su ove godine ostvarili više od 900 bodova na ispitima državne mature (ne uključuje bodove dobivene na motivacijskom razgovoru).

Ovim programom Visoko učilište Algebra želi umanjiti utjecaj komercijalnih uvjeta studiranja na mogućnost upisa nadarenim studentima te pružiti na taj način vrhunske uvjete studiranja računarstva i digitalnog marketinga onima koji su u studij spremni uložiti ozbiljan rad i zalaganje, a imaju opravdana financijska ograničenja. Prijava za financijsku potporu neovisna je o prijavi za stipendiju iz bilo kojeg programa i dostupna je se samo za studente koji se upisuju u prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Financijska potpora dodjeljuje se za prvu godinu studija isključivo temeljem stvarne potrebe a njen nastavak na ostalim godinama studija ovisiti će o ukupnom zalaganju studenta za vrijeme studiranja.

Ukoliko ste završili srednju strukovnu školu (svjedodžba o završnome radu) ili srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine („stara“ matura) ili srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske u mogućnosti ste upisati studij na Visokom učilištu Algebra putem polaganja prijemnog ispita iz matematike i engleskog jezika u proljetnom, ljetnom ili jesenskom upisnom roku.

Visoko učilište Algebra spremno je stipendirati redovne studente, dobitnike međunarodnih ili državnih nagrada iz informatike ili matematike odnosno studente s izvrsnim rezultatima na prijemnom ispitu ili na ispitima državne mature te studente koji su ostvarili druge zapažene rezultate za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja. Također, ove su stipendije dostupne i za izvanredne studente koji dokažu postojanje izvrsnih rezultata u prethodnom obrazovanju ili u radu, a koji su relevantni za područje studija.

DA. Naši redovni studenti imaju potpuno jednaka prava kao i studenti na bilo kojem državnom studiju. Dakle možeš računati na X-icu, subvencioniranu prehranu, subvencioniran smještaj u studentskom domu, mogućnost dobivanja državne stipendije ili pogodnosti u prijevozu ZET-om. Također tu je i zdravstvena zaštita studenata, rad preko studentskog centra i niz drugih pogodnosti koje imaju redovni studenti u Hrvatskoj.

Podijeli: Facebook Twitter

Privacy Preference Center

  Google Analytics

  _ga

  Facebook

  _fbp